|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wilgotne, zimne dłonie i stopy - co to?
Ostatnio zaobserwowałam u siebie wilgotne, zimne dłonie, podobnie stopy, np. rano po przebudzeniu, ale także w ciągu dnia. Aż mi wstyd podać komuś rękę, np. w pracy (która tego wymaga
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wilgotne, zimne dłonie i stopy - co to?
Ja też tak mam, zimne dłonie i zarazem spocone, nie wiem od czego to jest, ale nie sądzę żeby to była choroba, idź do lekarza, on Ci powie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2010-11-23 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to nie kwestia przeziębienia czy choróbska jakiegoś
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja też tak mam...a dochodzi jeszcze do tego zimny nos....ale nie wiem od czego to się bierze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Też tak mam, trochę mnie to martwi. Np. siedzę w pracy, w pomieszczeniu jest cieplutko, a gdy ktoś wchodzi i muszę mu podać lodowatą dłoń, to aż głupio się czuję
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tez tak mam- dlonie stopy i nos jak lody- problemy z krazeniem
najlepiej byloby sie wybrac do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
też tak mam , dłonie i stopy lodowate , na dodatek wilgotne i nos!
Nie wiem co to , nie byłam u lekarza ale najwyrazniej trzeba sie wybrac
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja może nie zawsze, ale często mam zimne stopy i dłonie. Ale dłonie mi się nie pocą, natomiast stopy - tak. Zwłaszcza jak mi w nie zimno, założę grubsze skarpetki to stopy są dalej zimne - ale wilgotne. Jakoś szczególnie się tym nie przejmuję. Jakbym chciała biegać ze wszystkim co mnie niepokoi, do lekarza, to musiałabym zamieszkać w szpitalu
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
niestety, mam ten sam problem, od zawsze towarzyszy mi nieprzyjemne uczucie chlodu, nawet w cieple dni i te lodowate wrecz konczyny i nos!!
![]() a probowalyscie uzywac kremow rozgrzewajacych? widzialam kiedys takie kremy do rak i stop? pomaga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. zimne dlonie i stopy sa czesto znakiem klopotow z krazeniem i na dobry poczatek goraco polecam picie 2 litrow wody mineralnej codziennie! oprocz tych napojow ktore pijesz normalnie. to potwierdzone badaniami ze czesto zimne dlonie i stopy sa przy zbyt malej ilosci wody w organizmie. sprobuj tak przez dwa tygodnie, na pewno nie zaszkodzi! a nawet jesli nie bedzisz miec cieplejszych dloni to przynajmniej cera bedzie zdecydowanie lepsza i mniej sie wtedy chce jesc ![]() 2. jak to nie pomoze, a zauwazylas u siebie ostatnio zimne wilgotne i DRŻĄCE dłonie oraz jakies inne objwy, takie jak: utrata masy ciała, nerwowosc, kolatania serca, ciagle rozdraznienie, wypadanie wlosow itp, to idz do lekarza i powiedz o wszystkich objawach ktore zauwazylas - takie jak wymienilam wskazuja na nadczynnosc tarczycy, ale to wymaga potwierdzenia badaniem poziomu hormonow tarczycy. 3. napadowe oziebienie palcow, z ich zsinieniem zbladnieciem i trudnoscia w zginaniu moze swiadczyc o chorobie Raynauda ale to te zwymaga dalszej diagnostyki i raczej sadzac po Twoim opisie Ciebie nie dotyczy (no chyba ze mama ma jakas chorobe ukladowo tkanki lacznej, ale tez wydaje mi sie ze inaczej bys to wtedy opisywala) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Też to mam od lat. Zimne dłonie i stopy + wiecznie wilgotne. Krępujące to to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja mam podobnie. strasznie krępujące jak trzeba podać komuś rękę.
kiedyś byłam u faceta, który masował mnie i stawiał bańki.. powiedział wtedy, że mam przeziębioną krew. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jest to kwestia słabego krążenia. Ja też tak mam. Chodziłam po lekarzach bo bałam się że mam chorobę białych palców - Raynauda , ale to podobno jest już bardziej widoczne (białe plamy itp) i bolące. Musisz poprawiać krążenie. ja kupiłam sobie skarpetki i rękawiczki ze srebrem - i jest zdecydowanie lepiej. One poprawiają krążenie (z tego co wyczytałam jest to udowodnione nawet jakimiś badaniami) i dodatkowo sprawiają że stopy się tak nie pocą (mają właściwości bakteriobójcze). Naprawdę jest dużo lepiej -wyglądają jak zwykle skarpetki a poprawiają krążenie i nie pocą mi się nogi. Dość ciężko było je znaleźć ale kupiłam je w końcu w necie. Sklep nazywał się chyba vibromed czy jakoś tak można jej jeszcze jakoś ściągnąć z zagranicy, ale to już skomplikowana sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.