|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jestem za stara na chłopaków
Moja matka nigdy nie pozwoliłaby mi mieć chłopaka, w domu był to temat tabu, zawsze źle się o nich wypowiadała, jak o potworach, nie ludziach.
Teraz mam 20 lat, studiuję i teraz zaczął mnie ten temat zastanawiać. Jak tak przeanalizowałam, to miałam koleżanki, które w gimnazjum chodziły z chłopakami, nie działa im się krzywda i bez problemu się uczyły. Z jednej strony jestem po prostu ciekawa, jak to jest, jaka jest ta druga połowa ludzkości (bo czy oni naprawdę są takimi potworami, jak ich moja matka określała ![]() Chociaż miałam różnych na oku, nie można oczywiście tego traktować poważnie, ale wielu siedzi w mojej głowie. Nie myślę o nich obsesyjnie, tylko, chociaż nikt o tym nie wie, bo boję się przyznać, interesuję się chłopakami. Czy jest w tym coś złego?... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem za stara na chłopaków
Nikt Ci tu nie pomorze bo musisz isc na terapię
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To calkiem normalne, ze interesujesz sie facetami, gorzej by bylo jakby nie
![]() A Ty musisz sobie zakodowac, ze nie kazdy facet to swinia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
po drugiej stronie szafy
|
Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wątki, wydaje mi się że forum Ci nie pomoże przestawić trybu myślenia Autorko, to za mało.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwory? Owszem, zdarzają sie. Kobiety potwory takze. To smutne ze masz 20 lat a o facetach myslisz jak przedszkolak. Nie czytalam innych twoich wątkow ale sugeruje terapie i zycie wg wlasnych decyzji. A nie pod dyktando matki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ten strach, który mi zaszczepiła matka jest z jednej strony korzystny, bo żaden chłopak mnie nie skrzywdzi, z drugiej strony jest to jednak strach paraliżujący, uniemożliwiający normalne funkcjonowanie.
W sumie to teraz trochę żałuję, bo przecież wielu ludzi przeżywa tą swoją pierwszą miłość i nie dzieje im się krzywda, chyba pierwsza miłość jest traktowana jako normalny etap rozwoju człowieka? Z jednej strony nie można być naiwnym, trzeba uważać, ale "człowiekiem jestem i nic, co ludzkie nie jest mi obce". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychowywalas sie bez ojca? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Zerknelam na twoj profil i to ty jestes tą dziewczyną zdziwioną, ze mezczyzni budzą twoje pozadanie itd. Dalej uwazasz, ze to normalne? Ze twoja matka dobrze zrobila? Skoncz z zakladaniem podobnych watkow i udaj sie do dobrego psychologa. Zrob cos dla swojego dobra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Patrząc na te komentarze stwierdzam że ta terapia by Ci się przydała. Rozumiem chcieć chronić dziecko,ale nie zamykać mu furtki na normalne relacje z facetami. Tak,są tacy którzy są świniami, ale są też wyjątki od reguł, poza tym są też kobiety które są gorsze od tych złych mężczyzn. Samej będzie Ci trudno wrócić na ten normalny tor myślenia.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#9 |
Marszałkini II RP
|
Terapia i uwolnienie się od wszystkiego co mama tłoczyła Ci do głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
smutne mieć takie pranie mózgu,zrobione przez wlasną toksyczną matkę...
i co, może masz z nią do konca życia mieszkać, trzymac za rękę i szydełkować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.