Bardzo proszę o pomoc! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 19:26   #1
zuzanna495862
Przyczajenie

Bardzo proszę o pomoc!

Witam. mam spory problem z moim komputerem. otóż dzisiaj po włączeniu go i kliknięciu na moje konto, pojawiło się okienko że nie może zlokalizować systemu/czegośtam innego, nie pamiętam dokładnie, i odliczało 30 sekund. po upłynięciu tego czasu niby dało się wejść na moje konto, ale...
wszystko zostało tam usunięte - muzyka, filmy, zdjęcia, WSZYSTKO oprócz programów typu antywirus, open office, sumatra pdf it. mam pytanie, co zrobić, żeby wszystko wróciło do normy? oby tylko odzyskać zdjęcia i muzykę. próbowałam coś z Przywracaniem systemu (na INNYM komputerze, eksperymentalnie) ale nic się nie zmieniło, a boje się tak robić na tym moim że jeszcze pogorszę sprawę. Wicie może co się stało i jak to można odwrócić? dodam że miejsca na dysku cały czas jest tyle samo, czyli te wszystkie rzeczy pewnie gdzieś są, i się nie usunęły, bo gdyby tak to miejsce na dysku by się zwolniło (tego było naprawde sporo GB).
zuzanna495862 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 19:47   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Bardzo proszę o pomoc!

Nic a nic nie zrozumiałem z tego bełkotu, ale postaraj się wejść przez trybawaryjny i zobacz czy się załaduje jak tak to bierzesz i kopiujesz to co tam chcesz żeby mieć, a później będziesz się zastanawiać co z nim dalej zrobić - formatowanie, naprawa sam przez siebie lub serwis.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 20:08   #3
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zuzanna495862 Pokaż wiadomość
Witam. mam spory problem z moim komputerem. otóż dzisiaj po włączeniu go i kliknięciu na moje konto, pojawiło się okienko że nie może zlokalizować systemu/czegośtam innego, nie pamiętam dokładnie, i odliczało 30 sekund. po upłynięciu tego czasu niby dało się wejść na moje konto, ale...
wszystko zostało tam usunięte - muzyka, filmy, zdjęcia, WSZYSTKO oprócz programów typu antywirus, open office, sumatra pdf it. mam pytanie, co zrobić, żeby wszystko wróciło do normy? oby tylko odzyskać zdjęcia i muzykę. próbowałam coś z Przywracaniem systemu (na INNYM komputerze, eksperymentalnie) ale nic się nie zmieniło, a boje się tak robić na tym moim że jeszcze pogorszę sprawę. Wicie może co się stało i jak to można odwrócić? dodam że miejsca na dysku cały czas jest tyle samo, czyli te wszystkie rzeczy pewnie gdzieś są, i się nie usunęły, bo gdyby tak to miejsce na dysku by się zwolniło (tego było naprawde sporo GB).
Najpewniej to jakiś wirus. Najlepiej iść do informatyka z tym moim zdaniem.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 05:54   #4
Renegal
Przyczajenie

1, Przywracanie systemu nie kasuje dokumentów użytkownika tak że śmiało możesz spróbować go przywrócić.

2. Możesz nadpisać system operacyjny wgrywając go ponownie, tylko pamietaj by nie formatować dysku tyko go nadpisać nowym systemem.

3. Wyciągnąć dysk z kompa i podpiąć pod inny komputer i przegrać to co chcesz potem go z formatować i zainstalować na nowo windowsa

p.s. Z tego co napisałaś wnioskuje że użyty został jakiś program do czyszczenia windowsa który przy okazji pozamiatał ci też pliki systemowe dlatego nic nie widzisz , częsty przypadek ale bardzo łatwy do naprawy
Renegal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości