|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie studia po liceum ? :)
Jestem w 2 klasie Liceum i zastanawiam się co robić dalej. Mój rocznik idzie nową podstawą programową. Mam rozszerzoną chemię matematyke, język angielski i biologię. Co mogę z tym zrobić ?
Myślalam nad pisaniem matury rozszerzonej z matematyki i waham się nad biologią badź chemią i rozszerzona z języka. ![]() Jestem w matematyczno-chemicznej ale czasem mnie przerasta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EDUkator
|
Dot.: Jakie studia po liceum ? :)
Nikt Ci nie odpowie, co chcesz robić w przyszłości i w czym się spełnisz.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Czemu nie wybierzesz np. biotechnologii albo czegoś ściśle związanego z biologią? Myślę, że po takich kierunkach jest praca. Język rozszerzony pewnie też będzie się liczył na studia, a oprócz tego biologia i chemia, czyli to, co masz teraz w liceum w opcji rozszerzonej. a jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie kierunki, to nie polecam ekonomii - ciężko potem o pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W Polsce biotechnologii się naotwierało, a przemysł nie urósł. Matma liczy się w wielu przypadkach, przydatny przedmiot maturalny.
Co do logistyki, ekonomii czy rachunkowości - nie polecam, jeżeli szukasz jakiegoś pomysłu łał. To sztandarowe kierunki z dużą ilością absolwentów często bez pomysłu na siebie, i te perełki często nie mogą się wybić... Może jakieś studia z możliwą praktyką zawodową w tle? Czasami praktyka da więcej inżynierowi niż dorobienie magistra.
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.