|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca na statku wycieczkowym - opinie
Pomyślałam, że to może być ciekawa praca i okazja do zwiedzenia świata. Czy ktoś pracował na statku pasażerskim lub wie jak to wygląda?
Wydaje się, że ze względu na podróże to fajna praca. Chyba potrzebują tam ludzi do recepcji, kelnerów, hostess i są pewnie jeszcze inne stanowiska. Jakie są wymagania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca na statku wycieczkowym - opinie
Nigdy tak nie pracowałam,ale ostatnio plynelam statkiem tylko do Szwecji i po tym rejsie wiem że ja bym tak nie mogła pracować. Strasznie złe się czułam na statku, a od załogi usłyszałam że to wcale nie jest bujanie, aż strach pomyśleć jakby naprawdę bujalo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A to nie jest podobna praca do stewardessy? Czyli ciężka harówka na nogach przez większość lotu w tym przypadku rejsu? Latanie za pasażerami z wiecznym uśmiechem i usługiwanie im "bo płacę więc wymagam" no i pomijając kwestię znajomości języków, świetne zdrowie, umiejętność pływania, pierwszej pomocy, survivalu i Bóg wie czego jeszcze.
Co do zwiedzania świata to rozmawawiałem z jedną ze sterwardess i mówiła że po locie miała czas na odświeżenie się i lot powrotny więc nie za wiele odpoczęła a gdy latała na dalsze trasy to fakt miała ten dzień czy kilka wolnego ale jet lag i ogólne zmęczenie robi swoje i mało kto idzie na miasto zwiedzać czy hulać całą noc ![]() Sielanka to może i jest dla osób 3 a w rzeczywistości to jest praca męcząca jak każda inna.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys plynelam rejsem i od zalogi raczej slyszlaam, ze to strasznie ciezka praca i zwiedzac zazwyczaj nie ma czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Często nam na zajęciach opowiadał, iż praca jest niewyobrażalnie ciężka i wcale to tak kolorowo nie wygląda, jakby się mogło wydawać. Po świecie pojeździł (popływał), ale niewiele pozwiedzał, bo zwyczajnie nie miał na to czasu. Praca od rana do wieczora, cały dzień na nogach, z uśmiechem na gębie. Trzeba się zastanowić, czy chcesz tak pracować. A przede wszystkim się zorientować w wymaganiach, bo znajomość języków obcych jest pewnie wymagana ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mój sąsiad tak pływa od paru lat. Najpierw na kontenerowcach a od dwóch lat na wycieczkowych pod amerykańską banderą. Pracuje pół roku na statkach,potem się byczy za zarobione pieniążki. Ostatnim razem pływał na wielkich wycieczkowych,ekskluzywny ch statkach po Karaibach i Ameryce Łac.,pracował głównie jako barman ale brał też inne drobne prace. Pensje płacono w USD,w przeliczeniu na złotówki uzbierało mu się niebagatelka 80.000 zł. Zwiedził już kawał swiata.Pracują z nim młodzi z wielu państw. Fajna praca dla kogoś kto jest singlem i nie ma rodziny,obowiazków. Warunek który musiał spełnić to odpowiednie kwalifikacje zawodowe i bardzo dobra znajomość j.angielskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.