|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raróg
|
Wasz najbardziej i najmniej trafiony prezent.
Zacznę od mojej siostry, która dostała kiedyś od brata na Gwiazdkę papier toaletowy dla zgrywu ; p
Ja dostałam kubek, na który byłam zdecydowanie za młoda i byłam bardzo zażenowana : / A najpiękniejszy to bukiet od TŻ z różowych lilii i złote kolczyki, no i wszystkie koncerty, do których się dokłada : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wasz najbardziej i najmniej trafiony prezent.
Najmniej trafiony: wielki (ok 60 cm wysokości) pluszowy kogut w psychodelicznych kolorach o.O na urodziny, od kolegi, w którym byłam taaaak zakochana
Najbardziej przykry i wzruszający jednocześnie: na dzień dziecka byłam u ciotki aby popilnować czwórki kuzynostwa. Dziadek zawołał wnuki do siebie i rozdał torebki ze słodyczami wszystkim oprócz mnie. Na krzyk maluchów (6-11 lat) "dlaczego DA nie dostała" odpowiedział "bo ona nie jest już moją wnuczką" i dodał, że dorosła jestem, to sobie kupię sama. Dzieciaki znów chórem powiedziały, że nie dorosła, a 16-letnia, wyciągnęły mnie z pokoju i na siłę podzieliły słodyczami, a później doniosły ręcznie robione laurki z tekstami pocieszenia i wyrazami miłości. Do dziś je mam ![]() Najwspanialsze od Tżta: ręcznie robione metalowe serce-stojaczek do róży i ostatnio wieeeelkie serducho z jego własnym wierszem. Jestem fanką samorobnych prezentów ![]() Dwa ukochane prezenty: zawieszki do łańcuszka, jedna od Tżta, kupiona w Norwegii - srebrny stylizowany krzyż z niebieskim kamieniem (który obecnie gdzieś zasiałam i nie mogę sobie tego wybaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raróg
|
Na pewno znajdziesz ten krzyż, gdzieś w końcu musi być...
Kogut udany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
DarcAngael, kochane dzieciaki z tego kuzynostwa Twojego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Meravigliosa creatura
|
To i ja pamiętam do dziś prezent z dzieciństwa. Marzyłam o łyżwach, ale że nam się wtedy nie przetrwało, to sobie tylko marzyłam. Wyobrażacie sobie moją reakcję, kiedy obudziłam się w mikołajki i obok łóżka leżało spore pudło a w nim... ŁYŻWY!
![]() Najgorszego jakoś nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mOLDerator
|
Byłam w liceum, byłam chora i miałam urodziny. Przyszły dwie koleżanki z prezentem i ....... mało zawału serca nie dostałam jak go zobaczyłam!- DWIE MYSZY- których nie znoszę, bo się ich panicznie boję!!! Nawet miały już imiona nadane przez koleżanki- Milagros i Ivo (wówczas był szał na brazylijski serial "Zbuntowany Anioł"...). Dziewczyny musiały zabrać prezent z powrotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Maskotka Pikatchu..
![]() a najbardziej trafiony.. hm.. nie wiem szczerze mówiąc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Najlepszy, z którego czułam się troszku zawstydzona - w dniu 18 urodzin do mojej szkoły wpadł kurier, który przyniósł mi wielki bukiet czerwonych róż
![]() ![]() ![]() Następnego dnia, na urodzinowej imprezie, dwóch kumpli wniosło wieeelkie pudło, ledwo dali radę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nietrafionych miałam całe mnóstwo, zwykle od rodziny tż, a trafiony to moje pierwsze auto
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nietrafione - za małe kapcie od babci, różowa piżama z falbankami też od babci.
Trafione - jak byłam mala to dostałam od cioci łańcuszek z biedronką, której rozchylalo się skrzydełka i w środku był zegarek. Od brata kucyka pony ![]() A dziś - nietrafione - biżuteria nie w moim guście, pościel satynowa z motywem chińskiego smoka Trafione - Książki: Almanach fantastyki 2013, brakujące części sag, które czytam, Biblia (od babci, trafione prezenty też robiła ![]() A prezenty, które chciałabym dostać i byłyby trafione: zestawy gładkich kieliszków do wina białego, czerwonego i ozdobne likierówki, kolorowa pościel z naturalnego materiału i saga Pieśń lodu i ognia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Próbuję sobie wyobrazić tego koguta ![]() Cytat:
![]() Raczej nie mam takich najgorszych prezentów, zawsze staram się w nich dostrzec jakieś plusy. Raz tylko byłam zła kiedy dostałam czarny, gruby sweter-wtedy był dla mnie za brzydki, uważałam, że źle na mnie leży. Rzuciłam go w kąt i wyciągnęłam z dna wszelkich den jakiś rok temu kiedy było mi po prostu zimno. Od tamtej pory uwielbiam w nim chodzić, nic mnie tak nie grzeje jak on ![]() Za najlepszy prezent uważam małe, srebrne kolczyki z brylancikami, które dostałam dwa lata tamu na Gwiazdkę od mamy. Lubię w nich chodzić, są takie skromne, ale śliczne ![]() Poza tym uwielbiam dostawać prezenty ręcznie robione. Dla mnie to symbol pozytywnych uczuć osoby, która nam je daje wobec nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Mój ma tylko 60 cm i robi za poduszke jak nie ma TŻ, a Ty masz prawdziwego chłopa w wyrku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Najgorsze: miałam urodziny niedawno. Rodzice wisieli mi 50 złotych, za korepetycje, mieli mi oddać, i za książkę. Mówiłam im tydzień przed urodzinami o tym, by mi oddali. W dzień urodzin oddali mi z bananem na twarzy i chóralnym NAJLEPSZEGO. Poza tym to SUKIENKA od ciotki, kosmicznie dziwna, w ogóle kto daje w prezencie sukienki?
Najlepszy prezent... chyba nie dostałam nigdy czegoś, z czego bym była zadowolona. Nie ma kogoś takiego, od kogo chciałabym coś dostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
A co do mojego misia - to jego ramię też robiło mi za poduszkę ![]() ![]() Najgorszy? Od chrzestnej, jak byłam mała, dostała mega kłująco-gryzący sweter... z psem ![]() ![]()
![]() ![]() NO PAIN, NO GAIN! Najpiękniejsza ![]() <i>filmy zablokowane</i> Edytowane przez ceciii Czas edycji: 2014-02-21 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
![]() Animaru, oddaj ją mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raróg
|
Ja też mam i to jakiego zdolnego.
Jak był mały, koniecznie chciał kupić na Gwiazdkę prezent swojemu tacie, a że miał uzbierane pieniądze, wpadł na genialny pomysł kupienia sporej paczki gwoździ. Tata musiał się ucieszyć ![]() Do dziś te gwoździe mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
zawsze mam racje
|
Wybielacz do firanek
![]() Moje firanki sa ekri, a cala rodzina sie smieje ze pozolkly i robia mi chamskie prezenty. Boje sie miec suknie slubna w tym kolorze, kuzynka mowi, ze bede wygladala jakbym narzucila na siebie moje pozolkle firany.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Nietrafione:
1)prezent od brata i jego dziewczyny na gwiazdkę - pidżama w ostro różowym kolorze w krowi motyw ![]() 2)tania biżuteria od chrzestnego na osiemnastkę, byłam bardzo zawiedziona... biżuteria leży dalej na dnie szafy w pudełeczku w dokładnie takim samym stanie w jakim ją dostałam ![]() Najlepszy? Hmm, nie przychodzi mi nic do głowy, mam nadzieję, że jeszcze przede mną ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Najmniej trafiony prezent, koszmarna sweterko-tunika w zgniło-sraczkowatym kolorze. Najlepszy, brakująca suma pieniędzy do prawa jazdy i czekoladki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45264722]Dla Twojego kuzynostwa-
![]() Próbuję sobie wyobrazić tego koguta ![]() [/QUOTE] Dzieciaki wtedy były na maksa słodkie i kochane. Niestety dorosły ![]() Kogut jest jakieś 1000 km ode mnie, ale łepek wygląda całkiem jak ten http://pokazywarka.pl/sbbz6d/ tylko z jeszcze bardziej nasyconymi kolorami, do tego bez piór, a cały kogucik jest ubrany we wręcz świecąco-niebieskie ogrodniczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, przypomniał mi się BEST GIFT EVER. Kiedy miałam 11 urodziny okazało się, że rodzice muszą jechać na drugi koniec kraju na jakieś szkolenie. Po południu, w dniu moich urodzin wrócili i powiedzieli, że w ramach urodzin nakupowali mi ciuchów w jakiejś hurtowni i żebym poszła do auta zobaczyć. Czekał tam na mnie szczeniaczek ![]() Jechali w nocy pół kraju żeby przywieźc mi cudownego labradora. Jak mogłam o tym zapomnieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Trafiony, to dobra książka. Nietrafiony, to szalik w dziwnym kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nietrafione to od dziadków wieczne pióro, które kosztowało kupe pieniędzy, a już kilka tygodni przed gwiazdką mówiłam im, że nie chcę go bo nie lubię pisać piórami.. Leży już od ok. 10 lat w szafce w ogóle nieużywany. Rok temu też od dziadków szczoteczka elektryczna, która także leży bezużytecznie. No i na każdą gwiazdkę dostaje od brata mojego tżta i jego dziewczyny zestaw kosmetyków. Kosmetyki na prezent są ok, ale nie te , które oni dają, np. w tym roku dostałam zestaw do kąpieli: sól-nie mam wanny,więc dałam babci... po kąpieli w tym dostała jakiejś wysypki.... żel i płyn, które zamiast pachnieć, po prostu śmierdziały jakimś plastikiem (a na opakowaniu pisało: flowers story-kto by pomyślał, że kwiatki mogą tak "ładnie" pachnieć). Chyba robią to specjalnie bo niezbyt lubię się z tą dziewczyną :P
A trafione to na osiemnastkę od rodziców (wtedy się aż popłakałam ze wzruszenia) dostałam album ze zdjęciami z najważniejszych momentów przez te 18 lat i ułożonymi przez mamę wierszykami, które to wszystko opisywały, mój charakterek itd. oraz stojące drzewo genealogiczne ze zdjęciami aż do prapradziadków - stoi u mnie w pokoju i powiedziałam sobie, że będzie stało w widocznym miejscu do kiedy nie umrę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Najgorszy prezent, który dostałam to była cała paczuszka... Znajdowały sie tam dwa dezodoranty, dwa ołówki, zeszyt, ramka na zdjęcie, własnoręcznie zrobiona kartka, która była wręcz okropna... no i do tego jeszcze pluszowy koń, który miał sztywne kopytka...Do tego dołączony był ,,bukiecik" ze suszonej trawy, obwiązany starymi, brudnymi kokardkami... MASAKRA
![]() A najlepszy, zupełnie niespodziewany od koleżanki z klasy, który dostałam na wigilii klasowej, może nie był największy i najdroższy ale za to bardzo udany. Dostałam szczotkę Tangle Teezer (którą chciałam kupić po świętach na Allegro ) i karnet na sesję foto ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
najgorsze: komplet ręczników od babci(na co to 16latce?); biżuteria od brata i jego dziewczyny (przyjaźnimy się z jego wybranką, a pomimo to już parę razy uszczęśliwili mnie biżuterią, której np.wcale nie nosze, albo koloru, którego nie cierpię).
najlepsze: na 18 zdjęcia w antyramie od przyjaciół (nadal mam nią wisieć na ścianie i miło przypomina mi tamte czasy); pluszaka z ulubionej bajki (dostałam jak w szpitalu leżałam i rodzeństwo mi go wybrało, nawet nie wiedziałam, że oni wiedzą kto był moja ulubioną postacią. również mam go do teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Najgorsze: wszelkie słodycze (zawsze je dostaję jak jestem na diecie), tablet na 18tkę
Najlepsze: stroik do gitary, pastele, złoty pierścionek, który moja babcia nosiła jak była w moim wieku-na 18tkę i złota bransoletka od mamy-na 18tkę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.