![]() |
#1 |
Kociara
|
Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
Dziś zobaczyłam to na tablicy znajomej na Facebooku. Taki newsletter dostała dzisiaj rano. Ja uważam, że reklama jest żenująca i przekroczono cienką granicę gry słów. Co Wy myślicie o tej kampanii? Zastanawiam się czy tylko ja tak to odbieram. Choć sądząc po komentarzach na facebooku (obrazek szybko się rozprzestrzenił) chyba ciężko będzie znaleźć osobę, na której reklama zrobi pozytywne wrażenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
Dzisiaj czytałam artykuł właśnie o tego typu reklamie: (można przejrzeć obrazki o zobaczyć, że bingospa chyba dorównało co poniektórym poziomem "zabawy językowej") http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,...ski_to.html#MT
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hmm skojarzyło mi się z 50 twarzy Grey'a by BingoSpa...a jednak książka to bestseller, nie znam osoby, która nie byłaby nią zafascynowana (dla mnie to nic ciekawego). Myślę, że to nieudane nawiązanie do takich klimatów
![]() Poza tym sam napis nie jest zły, gorsze jest zdjęcie gdzie kobieta ma minę jakby miała dojść na samą myśl o tym, co "spadnie" jej na twarz ![]() Zresztą, myślę, że to nie nowość, dużo reklam nawiązuje do nagości, seksu. Nic nowego ![]()
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 ![]() Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-04-08 o 20:21 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Żenujące.
Mi się jakiś czas temu na wizażu wyświetliła reklama z tekstem "23% kobiet nigdy nie mówi nie", a reklamowany był środek na grzybicę pochwy. Bo kurde, w grzybicy nie to jest najgorsze, że to po prostu bolesna, uciążliwa choroba, której często ciężko się pozbyć, tylko to, że trzeba facetowi odmówić seksu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam sobie ich stronę i znalazłam takie kwiatki:
http://puu.sh/818sd/a49ce37d50.jpg http://puu.sh/818xe/607a04477f.jpg ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja tam nie mam złych skojarzeń. Zależy kto o czym myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
http://szprotestuje.wordpress.com/20...-pasa-skarbie/
http://the0wl.tumblr.com/post/821027...lish-cosmetics :P Nie przeszkadza mi dobra erotyka w reklamie (oczywiście także dopasowana do produktu, bo nie wyobrażam sobie seksownej reklamy płyna do mycia kibla) - ale ta reklama jest po prostu tak karykaturalnie obrzydliwie uprzedmiotawiająca i obrażająca inteligencję docelowych odbiorców, że aż odechciewa się komentować. Aż mi się przypomnieli inni mistrzowie marketingu - http://codziennikfeministyczny.pl/am...lernie-dobrze/ ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-04-08 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ma zielone pojęcie
|
Jestem zażenowana tymi reklamami
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak się nie ma pomysłu na promocje produktu, to korzysta się z żenujących metod i form przekazu. Nieważne jak będą mówić, byleby mówili. Ja dzisiaj na facebooku widziałam to u kilkunastu osób...
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mówić będą - pytanie czy naprawdę wiele osób ma ochotę płacić firmie, która nie szanuje konsumenta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę....
Te zdjęcia były na stronie oficjalnego sklepu. Jedno pod zakładką 'czekolada BingoSpa' drugie pod 'po kapieli i pod prysznic'. Teraz wchodzę, wszystko zmienione ![]()
![]() |
#13 | |
znaczy piżmak
|
Cytat:
![]() Żenujące te reklamy, które już usunięto, nawet nie są śmieszne. Podnoszą mi ciśnienie takie rzeczy.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O matko aż zaniemówiłam :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
obrzydliwe. nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
bez jaj ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
sissy that walk
|
Reklamy z podtekstem potrafią być bardzo fajne, a spa to wdzięczny temat - jest spore pole do popisu. Ale łatwo przegiąć i tak też się stało, te reklamy są paskudne. Do świństw trzeba mieć wyczucie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
napewno nic od nich nie kupię, tyle w temacie. :/
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne [niestety] materiały do mojej pracy magisterskiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
na fejsbuku pod postem Codziennika Feministycznego rozgorzała dobra dyskusja. ludzie są zniesmaczeni i oburzeni. to dobry znak, że takie zjawiska rażą.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
w ogóle suchar do kogo to jest skierowane, do facetów tylko. Chyba większość klientów to kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Lol naprawde dramat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Obrzydliwe. Nie wyobrażam sobie zostać ich klientką, skoro tak nisko upadli i w ten sposób próbują przyciągnąć. Aż bym się bała co znajdę w tych balsamach i kremach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak pół-żartem, pół-serio
![]() Każda kobieta marzy, by mieć maskę BingoSpa na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
-Hej mam świetny pomysł na reklamę. Zrobił się szał na książki w stylu 50 twarzy Greya, więc zróbmy zdjęcie nawiązujące do tej tematyki plus dajmy jakiś seksistowski tekst
- Ale nasze produkty są skierowane głównie do kobiet, mogą się one poczuć oburzone seksistowskimi tekstami -.... - Nevermind, to świetny pomysł. Może zasugerować wytrysk na twarz? Tak, tak właśnie sobie wyobrażam powstanie tej reklamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;45952020]-Hej mam świetny pomysł na reklamę. Zrobił się szał na książki w stylu 50 twarzy Greya, więc zróbmy zdjęcie nawiązujące do tej tematyki plus dajmy jakiś seksistowski tekst
- Ale nasze produkty są skierowane głównie do kobiet, mogą się one poczuć oburzone seksistowskimi tekstami -.... - Nevermind, to świetny pomysł. Może zasugerować wytrysk na twarz? Tak, tak właśnie sobie wyobrażam powstanie tej reklamy.[/QUOTE] Pewnie coś w ten deseń. Kretyni, albo płacą komuś bardzo marne pieniądze za reklamę i się mści. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że jesteście wszystkie wspaniałym targetem
![]() Za pół roku wszyscy zapomną o wytryskach, czekoladkach czy innych 'seksach' w reklamie, ale piękny szum jaki właśnie napędzacie zasili kieszenie właścicieli BingoSpa na długie lata. Nie liczy się jak mówią. Ważne, żeby nazwa zapadła w pamięć, nad resztę się z czasem popracuje ![]() Moja opinia na temat? Durna reklama i tyle. Jedna z miliona durnych reklam jakie się w życiu przewinęły. Nie widzę powodu do robienia afery. Nie podoba mi się reklama = nie korzystam i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak śmieszą mnie chamskie, seksistowskie żarty i podteksty, tak te reklamy są obrzydliwe i żenujące. Poszli o krok za daleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Kociara
|
A ja myślę, że reklamę tworzyli faceci. Ze względu na przyszly zawód patrzę na to jak na case "jak nie robić marketingu". Reklama jest klapą marketingową - daje sprzeczny wizerunek marki. Fanpage i strona BingoSpa to w większości spokojne obrazki kosmetyków, żadnych ekstrawagancji, to samo szata graficzna produktów i reszta contentu. No gdzie z taką treścią do tego wszystkiego?
![]() ![]() I właśnie dlatego wcale nie musi być tak jak tu ktoś napisał, że to im napędzi sprzedarz. Nie sądzę aby firma upadła, ale myślę, że jeśli sprawę się odpowiednio nagłośni (można w to na przykład zaangażować blogerki urodowe) to firma dostanie po tyłku i będą się musieli nieźle napracować aby odzyskać zaufanie klientów. Również dlatego, że to nie jest tak znana marka jak np. Nivea (na gigantach takie akcje to malutki % spadku zysków). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Aż nie chciałam wierzyć, że ktoś potrafi być na tyle ograniczony żeby uznać to COŚ za dobrą reklamę
![]() Odlajkowałam profil i wpisałam firmę na moją prywatną czarną listę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Bosz.. ale speca od marketingu ponioslo. Chyba sie czegos nawciągal. Niech to odszczekają, bo lubie ich 2 produkty i nie bardzo mam je na co zamienic
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.