|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kobiety, a sport :)
Witam miłe panie
![]() Od pewnego czasu zastanawiam się jak duży/mały procent kobiet popiera pasję swoich facetów tzn dało się zarazić pasją do danej dyscypliny sportowej (czy nawet miłością do konkretnego klubu ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Kobiety, a sport :)
Mój TŻ nie jest jakimś wielkim fanem sportu, czy zapalonym kibicem, owszem, zdarza nam się razem oglądać mecze tak bardziej "rekreacyjnie", ale bez jakichś wielkich emocji.
Gdyby przykładowo był kibicem jakiejś drużyny, to nie starałabym się też im kibicować, by się dopasować ze względu na niego, nie jesteśmy jedną osobą i każde z nas lubi to co lubi, nic na siłę.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moj uwielbia ogladac mecze, ja w tym czasie maluje sobie paznokcie, lub leze obok na brzuchu nie patrzac na mecz a on drapie mnie po plecach
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Lux Mundi
|
Jeden z moich exów zaraził mnie miłością do żeglowania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktualnie raz/dwa razy do roku zabieram się ze znajomymi na wodniakowanie ![]() Lubię oglądać boks - to chyba jedyny sport na ekranie [prócz jazdy figurowej na łyżwach ![]() ![]() Dzięki mężowi Przyjaciółki pokochałam też MMA i w miarę możliwości staram się bywać na galach - rozmiar ekscytacji nie porównywalny do tego, kiedy siedzi się w fotelu ![]() Na szczęście nigdy nie trafił mi się maniak piłki nożnej. A gdyby nawet tak się stało, to zapewne w tym czasie robiłabym co innego. Uważam, że to jeden z najnudniejszych sportów na świecie ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-02-08 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Biała Dama
|
Kiedyś mnie facet zaraził piłką nożną i skokami narciarskimi, interesowałam się trochę i wcześniej, z nim miałam o czym rozmawiać i miałam więcej okazji żeby się dowiedzieć czegoś nowego więc się wkręciłam. Ale np. w piłce kibicowaliśmy wrogim zespołom, i się z tego powodu przekomarzaliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraziłam męż miłością do boksu i motocykli.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mój 5 lat temu zaraził mnie pasją do motoryzacji, wystarczyło tylko żebym raz wsiadła do auta jako pilot i połknęłam bakcyla. Od tej pory startujemy w rajdach samochodowych zawsze razem, obecnie już w Pucharze Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A mój mąż do biegania
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
cieszę się niezmiernie że panie odpowiedziały mi na nurtujące mnie pytanie
![]() ![]() zakładając ten temat przypuszczałem że pierwsza myśl może być ,,piłka nożna". Nie ukrywam że jestem pod ogromnym wrażeniem pań które lubią boks czy MMA ![]() ![]() Cindy 28 snooker wbrew pozorom jest dość emocjonujący ![]() tak czy inaczej. Dobrze się czyta takie wiadomości że kobiety mimo niechęci do sportu potrafią zaakceptować bądź wykorzystać to że facet ogląda mecz (przykłada użytkowniczki: tworazka) ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast smieszy mnie zawsze opisywanie siedzenia na pupie "hobby sportowym". Jak dla mnie to to samo, co siedzenie przed TV i ogladanie seksu w wielkim miescie. Sport wg mnie sie uprawia czynnie. I z reszta tak ja poznalam mojego TZ- przez wspolna pasje sportowa. Nie moglabym byc z zapalonym kibicem. Krzyczenie do telewizora przy piwie wydaj mi sie byc dziecinne. Wole mezczyzn z ciekawszymi, bardziej wymagajacymi i aktywnymi pasjami. Dlatego nawet nie staralabym sie polubic jakiegos sportu, ktory on by OGLADAL. Gdyby uprawial i mialabym sprobowac to jak najbardziej tak. Dotad mi sie nie zdazylo, bo wiekszosc moich exow byla mniej usportowiona niz ja.
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-02-09 o 01:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja sport kocham od zawsze,s zczególnie piłkę nożną, mojego męża poznałam na czacie naszej ukochanej drużyny, nawet ślub odbył się w klubowych barwach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dzięki chłopakowi jeszcze bardziej polubiłam pływanie, byłam z nim na meczu piłki nożnej, a tata kiedyś mnie przekonywał i nie chciałam. Wrażenia pozytywne, choć głośno, więc nie chciałabym często chodzić, rozumiem jednak, że on to lubi, choć też nie chodzi często. Gdy ogląda mecz, to zawsze potem mówi mi jaki wynik, wiem, że to wiele emocji, rozumiem, choć sama tak bardzo nie lubię.
Grałam też z moim chłopakiem w bilard, snooker, zaczął to oglądać i pomyślał, że fajnie byłoby zagrać. Ciekawe gry, choć jeszcze idzie mi niezbyt dobrze i rzadko coś wbiję, jednak nawet, gdy przegrywam i idzie mi niedobrze, to i tak jest to fajna zabawa, w tym momencie nie liczy się jak mi idzie, ale sama gra. Zagraliśmy też w darty, tu też było różnie, często nie trafiałam w tarczę, ale nie przejmowałam się tym, nie muszę dobrze grać, by dobrze się bawić. Dzięki niemu też polubiłam kręgle, kiedyś grałam raz w podstawówce i chyba z 10 punktów tylko miałam na całą grę, a tak to ciągle kula zjeżdżała. Odkąd czasem gram z moim chłopakiem, to idzie mi nawet dobrze, czasem mam 10-tkę, co myślałam, że nie wyjdzie czy 8-kę i rzadziej mi zjeżdża. Polubiłam tę grę. Ja sama nie przekonałam mojego faceta do niczego szczególnego. Lubię czytać książki, ale mój nie i nie ma co nic robić na siłę. Ze sportu lubię też w miarę boks, skoki narciarskie, ale nie musiałam przekonywać, bo mój facet też lubi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Byle do czerwca! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Myślę, że każda kobieta powinna zaakceptować sportowe nawyki swojego mężczyzny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co w związku z tym? Nie rozumiem po co ten off top.Autor przecież napisał jasno że chodzi o pasje do sportu, a to nie koniecznie oznacza że ktoś musi ten sport uprawiać. ![]() Przepraszam z OT. Jeżeli chodzi o mnie to TŻ zaraził mnie miłością do motocykli, z nim pierwszy raz wsiadłam na motocykl i ogólnie jestem mu niezmiernie wdzięczna za to. On innych sportów raczej nie lubi, ja lubię oglądać MMA i piłkę nożną, ale nie zaraziłam go tym. ![]()
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2013-03-30 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeden z moich byłych zachęcił mnie do tenisa ziemnego, do tego stopnia, że przez rok trenowałam tenisa pod bacznym okiem trenera
![]() Aktualnie mój chłopak jest zapalonym fanem FC Barcelony, ogląda wszystkie mecze, czyta fora poświęcone lidze hiszpańskiej i do tego czyta książki (autobiografie piłkarzy, trenerów). Sam często gra w nogę, czy też biega. Ja raczej tańczę albo chodzę na siłownię. Meczu razem jeszcze nie oglądaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja już pisałam w innym wątku ,ale uwielbiam boks i MMA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Prowadzę pewien projekt w związku z kobietami w sporcie i chciałabym zapytać, czy któraś byłaby chętna, żeby opowiedzieć mi o swojej sportowej pasji
![]() Info na priv ![]()
![]() |
#20 | |
Raróg
|
Ja kiedyś lubiłam zużel, potem jakos mi przeszło, teraz ponownie zaraził mnie TŻ, chodzimy czasem na mecze no i w Bydgoszczy szykuja się dwie niezłe imprezy
![]() Ulubionej drużyny nie mam. Przepadam za Jarkiem Hampelem i nawet mam jego plakat na drzwiach, po drugiej stronie jest Gollob, TŻ go chciał, ale postawiłam na swoim ![]() Ogladamy też rugby, w sumie od niedawna, lubie z nim cos oglądać, zawsze ma cos do skomentowania ; p Inne sporty raczej nas nie interesują.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
she-wolf
|
Mój TŻ kocha airsoft, ja jeździectwo i każdy z nas z chęcią interesuje się pasją tej drugiej osoby, więc staramy się łączyć zainteresowania
![]() ![]() ![]() TŻ próbuje nauczyć mnie również (czyt. zabić ![]() ![]() Za sportami typu piłka nożna raczej nie przepadamy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.