niestabilnie.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 14:10   #1
Lafernea
Raczkowanie

niestabilnie..

Część!
Oh, no muszę się komuś wygadać od kilku dni wg mam jakąś depresje i jeszcze meczy mnie jedna sprawa.

Od jakiegoś czasu spotykam się regularnie z pewnym chłopakiem.
Nasze spotkania wyglądają tak że widzimy się u mnie albo obok w mięście. U niego z przyczyn logistycznych nigdy nie byłam. Zachowujemy się jak para.. buziaczki, trzymanie się za rękę, pieszczotliwe słówka. Jak się rozstajemy to ciągle jesteśmy w kontakcie smsujemy, dzwonimy. Jak dla mnie patrząc przez pryzmat poprzednich związków, tak zachowuje się typowa para zakochanych w sobie ludzi pragnąca być razem. Ok! Ale nie jesteśmy RAZEM. Nie jesteśmy w oficjalnym związku.
Wcześniej mi to nie przeszkadzało, każde ma swoje życie poza naszym pięknym światem, który sobie stworzyliśmy i żadne z nas nie ingeruje za bardzo w niego.
Ale ostatnio zaczęłam bardziej nad tym się zastanawiać. Rozmawiałam z nim na ten temat, że może by już czas bardziej poważnie myśleć o nas. W odpowiedzi dostałam, że to co mamy ustawić status na portalu społecznościowym i będzie ok ?! I że teraz to wywieram presje a on by chciał tak bardziej romantycznie żeby samo z siebie wyszło. Hm, w sumie cierpliwa jestem wiec mogę zaczekać. Alee..
Jednak zaczynam odczuwać obawy tego ze za chwile staniemy się para znajomych, która nie zrobiła kroku do przodu.. ze teraz on nie zrobi nic w tym kierunku. Że w pewnym momencie zatrzymamy się tylko na takiej znajomości. Nie chodzi mi tu to jakiś głupi wpis na fb czy gdzie tam tylko o to, że potrzebuje stabilizacji. Zaczyna mnie to męczyć psychicznie, nie wiem na czym stoję.
Tak tak, możecie twierdzić, że wymyślam i stwarzam sama sobie problem. Ale mi już na nim nie zależy jak na zwykłym koledze.. byłam tylko w jednym poważnym związku nie pamiętam jak to było już z tymi początkami. Gdzie była ta granica miedzy byciem razem jako znajomi a jako para.. ile to trwa takie „randkowanie”..
Chyba pozostało mi tylko uzbrojenie się w cierpliwość i czekanie..
Dziękuję za wysłuchanie.
Lafernea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 14:33   #2
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: niestabilnie..

Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
Część!
Oh, no muszę się komuś wygadać od kilku dni wg mam jakąś depresje i jeszcze meczy mnie jedna sprawa.

Od jakiegoś czasu spotykam się regularnie z pewnym chłopakiem.
Nasze spotkania wyglądają tak że widzimy się u mnie albo obok w mięście. U niego z przyczyn logistycznych nigdy nie byłam. Zachowujemy się jak para.. buziaczki, trzymanie się za rękę, pieszczotliwe słówka. Jak się rozstajemy to ciągle jesteśmy w kontakcie smsujemy, dzwonimy. Jak dla mnie patrząc przez pryzmat poprzednich związków, tak zachowuje się typowa para zakochanych w sobie ludzi pragnąca być razem. Ok! Ale nie jesteśmy RAZEM. Nie jesteśmy w oficjalnym związku.
Wcześniej mi to nie przeszkadzało, każde ma swoje życie poza naszym pięknym światem, który sobie stworzyliśmy i żadne z nas nie ingeruje za bardzo w niego.
Ale ostatnio zaczęłam bardziej nad tym się zastanawiać. Rozmawiałam z nim na ten temat, że może by już czas bardziej poważnie myśleć o nas. W odpowiedzi dostałam, że to co mamy ustawić status na portalu społecznościowym i będzie ok ?! I że teraz to wywieram presje a on by chciał tak bardziej romantycznie żeby samo z siebie wyszło. Hm, w sumie cierpliwa jestem wiec mogę zaczekać. Alee..
Jednak zaczynam odczuwać obawy tego ze za chwile staniemy się para znajomych, która nie zrobiła kroku do przodu.. ze teraz on nie zrobi nic w tym kierunku. Że w pewnym momencie zatrzymamy się tylko na takiej znajomości. Nie chodzi mi tu to jakiś głupi wpis na fb czy gdzie tam tylko o to, że potrzebuje stabilizacji. Zaczyna mnie to męczyć psychicznie, nie wiem na czym stoję.
Tak tak, możecie twierdzić, że wymyślam i stwarzam sama sobie problem. Ale mi już na nim nie zależy jak na zwykłym koledze.. byłam tylko w jednym poważnym związku nie pamiętam jak to było już z tymi początkami. Gdzie była ta granica miedzy byciem razem jako znajomi a jako para.. ile to trwa takie „randkowanie”..
Chyba pozostało mi tylko uzbrojenie się w cierpliwość i czekanie..
Dziękuję za wysłuchanie.
Hmmm, to jest właśnie ta kwestia, która nie jest w dzisiejszych czasach uregulowana. Jak byłam w podstawówce, to dostawałam karteczki: chcesz ze mną chodzić? I było wszystko jasne

Teraz zazwyczaj albo przechodzi to płynnie, albo przeprowadza się takie rozmowy, jak przeprowadziłaś. Tylko, że....no właśnie. Dowiedziałaś się, że parą nie jesteście, a będziecie, gdy pan się zdecyduje? Bo chce, żeby było romantycznie? Ale co w tym będzie teraz romantycznego?
Na czym ma polegać to "samo z siebie". Nagle otoczy Was wielka smuga światła?
Moim zdaniem to zrobiłaś ważny gest i powiedziałaś mu o swoich oczekiwaniach. On nie powiedział nic konkretnego. Radzę więc się odrobinę zdystansować od tej znajomości, bardzo możliwe, że on wcale nie jest aż tak mocno zaangażowany.

I jeszcze kolejna ważna kwestia: ile macie lat i jak długo się spotykacie?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 14:55   #3
Lafernea
Raczkowanie

Ja mam 23 on 22, ale tu nie chodzi o wiek.
A znamy się już od mniej więcej roku. Od początku byliśmy ku sobie i można by powiedzieć ze od początku była miedzy nami chemia. spotykaliśmy się ale gdzieś to się pogubiło, były problemy i teraz znowu od jakiś 3 miesięcy widujemy się w każdej wolnej chwili.
Może ten okres to jednak za krotko żeby coś od niego wymagać.. ? kurcze już sama nie wiem.
Stary 2014-03-07, 15:04   #4
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Możliwe, że on by wolał żeby ta kwestia wyszła od niego, a nie od Ciebie i dlatego potrzebuje odpowiedniej chwili.
Ja bym na Twoim miejscu poczekała jeszcze 2-3 tyg. Może on w tym czasie wyjdzie jakiś "romantyczny moment'" dla niego. Jeżeli nie to lepiej się lekko zdystansować.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 15:04   #5
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lafernea Pokaż wiadomość
Ja mam 23 on 22, ale tu nie chodzi o wiek.
A znamy się już od mniej więcej roku. Od początku byliśmy ku sobie i można by powiedzieć ze od początku była miedzy nami chemia. spotykaliśmy się ale gdzieś to się pogubiło, były problemy i teraz znowu od jakiś 3 miesięcy widujemy się w każdej wolnej chwili.
Może ten okres to jednak za krotko żeby coś od niego wymagać.. ? kurcze już sama nie wiem.
No nie wiem, na pewno dla niektórych osób to za wcześnie.
Dla mnie- nie. Widujecie się w każdej wolnej chwili, ten stan trwa od 3 miesięcy, całujecie się i przytulacie.
Może o te problemy chodzi? Ale z drugiej strony przeczekiwanie ich też nic nie da.

Tak jak pisałam wcześniej, spróbuj się za bardzo nie angażować i nie poświęcaj mu wszystkich wolnych chwil. Podejdź do tego na luzie i nie obiecuj sobie zbyt wiele.
Stary 2014-03-07, 15:19   #6
Individualist
Rozeznanie

Też uważam że najlepiej trochę się zdystansować i poczekać nie naciskając.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-07, 16:45   #7
MHKH
Raczkowanie

moze ja jestem jakas staroswiecka, ale dla mnie takie buziaczki nie buziaczki przytulanki i chodzenie za rasie to bycie para jak widac Pan ma inne podejscie. chociaz powiem Ci szczerze, ze nie mam pojecia jak on sobie wyobraza ten romantyczny moment. na koniu przyjdzie, i spyta 'mojas Ty?'.
wg mnie sa dwie opcje - albo potrzebuje ciut wiecej czasu, choc szczerze naprawde nie wiem na co, albo po prostu odpowiada mu taka bliskosc bez zobowiazan, przeciez zawsze moze uzyc karty 'ale przeciez nigdy nie bylismy razem'. chcesz to daj mu moze z miesiac a po tym czasie jesli nic sie nie zmieni to sie zdystansuj, bo to brzmi jak taka dziwna wymowka
MHKH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 17:22   #8
TheDarxie
Raczkowanie

Myślę, że nie ma co naciskać, może chłopak rzeczywiście potrzebuje czasu, warto porozmawiac o tym, co jest między Wami, ale nie na zasadzie "kiedy oficjalnie będziesz moim chłopakiem" czy "kiedy się zdecydujesz" ale jakoś delikatniej, w stylu "co by było gdyby np..." i tu wstawiasz jakieś zdanie, które było by prawdzie dopiero gdybyście oficjalnie zaczeli być razem
Ja z moim TŻ postawiliśmy na "czas pokaże" i warto było czekać, jesteśmy razem 4,5 roku, wszystko przeszło naturalnie od luźnej znajomości, przez przyjaźń do miłości, warto było czekać aż On się otworzy ( w momencie gdy go poznałam był strasznie zamknięty w sobie i musiał się przełamać ). Czekałam na to pół roku, ale wynagrodził mi to pytając czy będę z nim na zawsze i czy spróbujemy zbudować poważny związek

02.11.2009

Waga:
Jest: 85kg
Będzie:
80 ----> 75 ----> 70 ----> 65 ----> 60
TheDarxie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 18:04   #9
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

No,ale ja nie wiem w sumie w czym problem :O Czekasz na ten status czy jak?
Spotykacie się, spędzacie razem czas,utrzymujecie kontakt, więc jesteście parą. Chłopak zakładam, że na boku nic nie kręci, więc sytuacja jest jasna, jesteście razem,przynajmniej dla mnie tak to wygląda
Stary 2014-03-07, 19:07   #10
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość
Spotykacie się, spędzacie razem czas,utrzymujecie kontakt, więc jesteście parą. Chłopak zakładam, że na boku nic nie kręci, więc sytuacja jest jasna, jesteście razem,przynajmniej dla mnie tak to wygląda
Też tak uważam.
I o co chodzi z tym (cyt.) : ,, Nie jesteśmy w oficjalnym związku " ? Ukrywacie się przed znajomymi czy co ? Co on musiałby zrobić, żeby ten związek był oficjalny ?

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 20:08   #11
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie
Jeśli jedno z "pary" twierdzi, że parą nie są, to nią nie są. Na razie spotykają się "bez zobowiązań".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 20:57   #12
Lafernea
Raczkowanie

Cytat:
O to chodzi ze nie czuje się przez niego traktowana poważnie, nie mam tej stabilności psychicznej.. no nie wiem jak to inaczej wyjaśnić.
I para to jesteśmy ale przyjaciół, czy bliższych znajomych..

Edytowane przez Lafernea
Czas edycji: 2014-03-07 o 21:00
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości