![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
:(
heej, mam problem... potrzebuje Waszej pomocy... Jestem Z Chlopakiem od 2 miesiecy, Kocham go bardzo... niestety, jestem w ciazy... NIE CHCE MU O TYM MOWIC... Tym bardziej ze Kochalismy sie tylko raz, z glupoty sie nie zabezpieczylismy... co Myslice o Tej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: :(
Przede wszystkim powiedz o tym chłopakowi. Musi o tym wiedzieć jako ojciec i musi wziąć odpowiedzialność za ciebie i dziecko. Nie ma co tego ukrywać bo i tak zaraz bedzie brzuch widać. Najlepiej powiedz też rodzicom żeby otrzymac od nich jakieś wsparcie. Szkoda że nie pomyśleliście o zabezpieczeniu no ale cóż.... za swoje czyny trzeba brać odpowiedzialność
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak nie chcesz mu o tym mówić to musisz go zostawić i zniknąć. Wtedy się nie dowie. No chyba, że pozwolisz aby się sam dowiedział gdy zacznie rosnąć ci brzuch. Ale tego nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mam 21 lat, wiem ze on nie chce teraz dziecka, nie jest na to gotowy. Ma 22 lata...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A Ty jesteś gotowa? Jesteś tak samo odpowiedzialna jak i on. Skoro postanowiliście stworzyć nowego człowieka to weźcie za to odpowiedzialność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie jestem gotowa. No ale stalo sie i nic na to juz nie poradze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Musisz jak najszybciej porozmawiać z chłopakiem. Nie czekaj. Mleko się już wylało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jesli ktos decyduje sie na wspolzycie i to bez zabezpieczenia to jest rownoznaczne z tym ze jest gotowy na wziecie odpowiedzialnosci za malego czlowieka.
Masz zamiar wychowac to dziecko czy oddac do adopcji? Masz wsparcie rodziny? Wyslane za pomoca Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Rodzina jeszcze nie wie. Powiedzialam tylko przyjaciolce. Na pewno nie oddam Dziecka.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawosci, skąd te wielkie litery w dziwnych miejscach
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dlaczego w dziwnych?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
sissy that walk
|
On musi wiedzieć, co z tego że nie jest gotowy? Ty też nie jesteś, a nie masz wyjścia, jesteś w ciąży i już. Jego odpowiedzialność nie jest mniejsza tylko dlatego, że on dziecka nie nosi - oboje jesteście rodzicami, po równo - po połowie. Tak samo ma prawo wiedzieć o dziecku, jak i obowiązek wziąć za nie odpowiedzialnosc. Przecież nie będziesz sobie brzucha bandazowac
![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-02-06 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Powiedz chłopakowi, wiesz ze chcesz zachować to dziecko i masz już 21 lat = jesteś dorosła = nie jedna to przeszła i dała radę. ALE skoro go kochasz, to mu powiedz, bo jakie są inne możliwości? Albo sam zobaczy brzuch, albo najpierw go uprzedzisz i postąpisz po prostu FAIR. A jego reakcja zależy tylko od niego. Daj mu czas pomyśleć. To też jego dziecko. A kończąc: GRATULUJĘ !!!
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- To na pewno nie będzie proste, piwo nawarzone ;P
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
No moze macie racje... powiem mu. Ale boje sie reakcji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może być w szoku, przerażony, zagubiony... Daj mu do tego prawo. Ale też nie pozwól mu się wymigać od odpowiedzialności, to przecież, jakby nie było, dorosły facet. Też myślałam, że wpadłam z TŻetem (na szczęście fałszywy alarm), miał wtedy tylko 21 lat, a zachował się tak dojrzale, że nawet się tego po nim nie spodziewałam. Może z Twoim będzie tak samo i też Cię pozytywnie zaskoczy? ![]() I nie martw się za bardzo. Masz 21 lat, nie 15. W tym wieku rodzą się już planowane dzieci. Dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To jest nieuniknione. Zrozum, że to bedzie wasze dziecko. To, że on z brzuchem nie będzie chodził, nie znaczy, że nie jest za to dziecko odpowiedzialny.
![]() |
#22 | |
sissy that walk
|
A on się Twojej reakcji nie boi, tzn. nie bałby się? Zachowujesz się, jakbyś zrobiła coś złego i bała się przyznać. To WY OBOJE uprawialiście seks bez zabezpieczenia, i teraz WY OBOJE będziecie rodzicami. Nie traktuj siebie jak "winnej" czegoś, a jego jako kogoś, kto ma prawo się wymiksować z tego, bo mówił, że nie jest gotowy na dziecko. Do tanga trzeba dwojga, oboje byliscie w łóżku i oboje będziecie rodzicami, to że Ty wiesz pierwsza bo proces produkcyjny odbywa się w Twoim ciele nie znaczy, że TY masz się bać reakcji, a on ma prawo zareagować dowolnie. NIE. Co do pierwszego postu - nie TY masz problem, tylko WY macie problem. WY, razem, jako rodzice tego dziecka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Prędzej czy później i tak się dowie.
Nie rozumiem dlaczego zwlekasz... Liczysz na jakieś samoistne poronienie, o którym nikt się nie dowie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
"Jestem w ciąży"
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
sissy that walk
|
"Nie wiem jak to odbierzesz i boję się Twojej reakcji, ale nie ma wyjścia, bo mamy problem - będziemy mieli dziecko". Nie "JA jestem w ciąży", nie "TY będziesz ojcem", bo to takie niezamierzone, podświadome zrzucanie na jedną osobę odpowiedzialności. WY będziecie rodzicami, i to mu powiedz. Jednocześnie możesz powiedzieć, że nie wiesz jak zareaguje ale masz nadzieję, że stanie na wysokości zadania, bo musicie sobie dać radę, a sama jesteś jeszcze w szoku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ale co delikatniej? będziecie rodzicami i tego nie zmienisz.
Nie baw sie w jego matke, ktora bierze wszystko na klate a jemu przedstawia wersje soft.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A masz 100%-ową pewność że to ciąża?
Nie mogłaś wziąć tabletki 'po' skoro wiedziałaś że jest duże ryzyko zapłodnienia? ![]() Jeżeli jesteś pewna, to powiedz mu o niej w miarę możliwości spokojnie. Ostatnie czego Wam teraz potrzeba to kłótnia i wyrzuty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.