Wyjazd do Kanady w 2011 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 21:51   #1
Rybiorek
Zakorzenienie

Wyjazd do Kanady w 2011

Czesc! Szykuje sie od wyjazdu do Kanady, to znaczy najpierw papierologia, egazmin IELTS (12 luty 2011) i aplikacja do ambasady, mieszkam w Irlandii w Dublinie wiec papiery wysle do ambasady w Londynie.

Chcialabym dowiedziec sie jak sobie radzicie w Kanadzie, jak dlugo trwa procedura przyznania pozwolenia, czy jechalyscie bo macie tam rodzine, czy wczesniej mialyscie prace. Ja na powaznie to bede szukac jak dostane pozwolenie, jednak dopoki tam nie bede to raczej marne szanse.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 20:41   #2
limba1
Raczkowanie

Dot.: Wyjazd do Kanady w 2011

Ale Ty do Kanady chcesz jechac turystycznie, czy emigrowac? Bo jak turystycznie to nie musisz mies żadnej wizy ani pozwolenia, tylko paszport biometryczny... A jeżeli masz paszport starego typu to niestety wiza.
limba1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 22:01   #3
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limba1 Pokaż wiadomość
Ale Ty do Kanady chcesz jechac turystycznie, czy emigrowac? Bo jak turystycznie to nie musisz mies żadnej wizy ani pozwolenia, tylko paszport biometryczny... A jeżeli masz paszport starego typu to niestety wiza.
wiem o tym, widac niezbyt wyraznie napisalam w pierwszym poscie

mam paszport biometryczny (wyrobilismy przez konsulat polski w Dublinie) bo planowalismy jechac na wakacje do Kanady zanim tam pojedziemy mieszkac ale tak wyszlo ze nie bylismy a z Irlandii chcemy wyjechac, Kanada zawsze byla glownym celem ale 5 lat temu to nie tylko nie mielismy kasy ale tez nie mowilismy po angielsku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-01-08, 16:57   #4
selena1616
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Czesc! Szykuje sie od wyjazdu do Kanady, to znaczy najpierw papierologia, egazmin IELTS (12 luty 2011) i aplikacja do ambasady, mieszkam w Irlandii w Dublinie wiec papiery wysle do ambasady w Londynie.

Chcialabym dowiedziec sie jak sobie radzicie w Kanadzie, jak dlugo trwa procedura przyznania pozwolenia, czy jechalyscie bo macie tam rodzine, czy wczesniej mialyscie prace. Ja na powaznie to bede szukac jak dostane pozwolenie, jednak dopoki tam nie bede to raczej marne szanse.
Kochana zabierz mnie ze sobą
Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę Od kilku lat Kanada to moja największa miłość,szczególnie Vancouver.Marzyłam aby tam studiować,tylko wybrałam Londyn/Ale za kilka lat i tak tam wyjadę
Gdzie dokładnie chcesz zamieszkać??
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:41   #5
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena1616 Pokaż wiadomość
Kochana zabierz mnie ze sobą
Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę Od kilku lat Kanada to moja największa miłość,szczególnie Vancouver.Marzyłam aby tam studiować,tylko wybrałam Londyn/Ale za kilka lat i tak tam wyjadę
Gdzie dokładnie chcesz zamieszkać??

Region Ontario, najlepiej miasto Hamilton, ale generalnie obszar miedzy Toronto i Hamilton
Wybor taki poniewaz tam klimat choc zimniejszy to podobny do polskiego, sa wokol wody aby moj maz mogl lowic, no i Hamilton jest blisko Toronto, a w Toronto jest oddzial ACCA ktore studiuje (miedzynarodowe uprawnienia ksiegowego)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-01-19, 20:40   #6
agusia1209
Przyczajenie

Czesc Rybiorek My ruszamy w kwietniu, z Cork Życze ci powodzenia i do zobaczennia w Kanadzie
agusia1209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 22:57   #7
Aleksandra Z
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!
Chciałabym podbić temat Kanady
Mogłybyście napisać po kolei co robiłyście aby móc wyjechać? od czego najlepiej zacząć??
Ja i mój mąż marzymy o wyjeździe do Kanady do okolic Toronto.
Tylko jak zawsze ciężko zacząc i tak naprawdę nie wiem od czego aby starać się o wyjazd??
W zeszłym roku nawet byliśmy w ambasadzie w Wawie..ale oni tak pomagają, że szkoda gadać!!
czytaja tylko to co jest na stronie :/
Ja jestem kosmetyczką powadzę na pomorzy swój mały salonik..mąż od 4ech lat wyjeżdża za granicę do pracy najpierw niemcy, teraz norwegia..i ja tu on tam..
Powiedzcie co zrobić żeby móc wyjechać razem??
Czy wam się udało??
Pozdrawiam!
Aleksandra Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 14:15   #8
kicimordka
Raczkowanie

I ja bym chciała podbić temat Kanady.

Wyemigrowałam z chłopakiem do Szkocji i chcielibyśmy wyemigrować na stałe do Kanady. Tyle się naczytałam, że zaczynam się poważnie obawiać, czy dadzą nam wizę. Oboje mamy 22 lata, maturę, brak zawodu. Mojego chłopaka spokojnie przenieśliby z tutejszej pracy do oddziału w Kanadzie, ale ja niestety nie mam takiej możliwości. Czy istnieje możliwość, abym mogła wyemigrować z nim do Kanady (np. IEC) i zdobyć tam zawód, by ubiegać się potem o pobyt stały?
kicimordka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 20:10   #9
Aleksandra Z
Przyczajenie

Niestety chyba nikt nam nie odpisze...My po paru rozmowach z osoba, która jest w Kandzie wiemy, że praca jest, można ją zdobyć bez problemu kwestia jest taka, iż trzeba tam być...
I tu się schody zaczynają...
Aleksandra Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 07:25   #10
Pestka88
Zadomowienie

Ja Kanade planuję za lat kilka dopiero, z różnych przyczyn. No chyba, że wymienię ją na Australię

kicimordka - http://6757km.wordpress.com/2014/03/...rience-canada/ - tu dziewczyna dość fajnie i prosto pisze o programie, na który mogłabyś się załapać. Twój chłopak, jeśli mu pracodawca z Kanady wyda takie specjalne zaświadczenie, że chce zatrudnić konkretnie jego (nie mogę sobie przypomnieć jak się to nazywało, mam zaćmę) to dostanie wizę na pracę u konkretnego pracodawcy.

Gdybyście byli małżeństwem, to jeśli on dostaje taką wizę, to Ty jednocześnie dostajesz na ten sam czas taką pozwalającą szukać Ci pracy wszędzie.

Fajne są też programy konkretnych prowincji, ale wtedy to raczej o Vancuver, czy Toronto nie ma co myśleć. Prędzej Alberta np.

Żeby dostać stałą wizę pracowniczą to trzeba dostać odpowiednią liczę punktów za między innymi wykształcenie, które widnieje na liście zawodów poszukiwanych, doświadczenie w tymże zawodzie, znajomość języka angielskiego itd

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości