|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy przesadzam?...
Witajcie.
Mam pewien problem z chłopakiem. Jestem z nim od 1.5 roku i mają miejsce pewne nieprzyjemne sytuacje. Rok temu dowiedziałam sie, że mój chłopak rozmawia regularnie ze swoją bylą dziewczyną. Na fb, przez smsy, gg itd. Niby nic wielkiego, ale treść tych wiadomosci nie podobała mi się - zachwyt nad nią, wspominanie ich związku, być może chęć powrotu do siebie.. Wściekłam się strasznie, ale po rozmowie z nim postanowiłam dac mu jeszcze jedną szansę. Niestety nie wszystko jest tak, jak byc powinno. Mam wrażenie, że on o niej mysli i to często. Są komentarze pod jej zdjęciami itd.. On twierdzi, że nieprawda, on ma ją gdzieś, nie chce jej i przede wszystkim nie ma i nie chce miec z nią żadnego kontaktu.. Nie wiedziałam, czy mu wierzyć. Całkowicie przypadkiem miałam wczoraj dostęp do jego fb, ponieważ będąc u mnie nie wylogował się. I sprawdziłam co i jak, chociaż możecie uznac to za złe.. No więc napisał do niej właśnie wczoraj, wysłał jej życzenia z okazji urodzin. A później potoczyła się krótka rozmowa, typu 'co tam u ciebie?' itd. Ja wiem, że nie jest to nic strasznego, ani poważnego i nie miałabym nic przeciwko takim wiadomościom do innych koleżanek. Ale uważam, ze nie powinien do niej pisać, skoro ona go nie obchodzi, a w przeszłości miały miejsce sytuacje które mnie bolały a on obiecał, że zerwie calkowicie kontakt z tą dziewczyną.. Pewnie stwierdzicie, że to glupi i dziecinny problem, bo to tylko kontakt wirtualny i to zwykłe zyczenia. Jednak mnie to zabolało, znów, ukrywa to przede mną, bo po skonczonej rozmowie od razu usunął całą konwersację.. Uważacie, że powinnam powiedzieć mu, że wiem, że z nią gadał? Że znów mnie okłamuje? Co ja mam zrobić? Pomózcie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy przesadzam?...
Niestety miałam podobny problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale uważasz, że powinnam mu o tym powiedziec? Powiedzieć, że wszystko wiem? Znów..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Więc mam się godzić na to, co robi? To nie jest sprawiedliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wg mnie związek oparty na kłamstwach nie ma sensu.
On Cię ciągle oszukuje, Ty go kontrolujesz. Serio? Czujesz się dobrze w takiej relacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zaczęłam mieć wątpliwości. Nie wiem, co mam zrobić..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po raz drugi Cie okłamał. Przeprowadziłaś już raz z nim rozmowę na temat tego, że taka sytuacji Ci się nie podoba. Wyjaśniliście sobie wszystko, a mimo to problem pojawia się znowu. Czy jest sens to dalej ciągnąć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A jak jest między Wami? Stara się jak kiedyś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyno. Bylam z chłopakiem w związku 8 miesięcy. Kiedy dostawal od kogoś smsy, usuwal je od razu i nie chciał powiedzieć od kogo je dostal. Rozne bywaly sytuacje. Prędzej czy później wyjdzie szydło z worka. Ja na Twoim miejscu bez awantur, spokojnie porozmawiała bym z nim i zapytała, czy jeszcze Cie kocha. Mam podobny problem z moim obecnym chłopakiem. I mam zamiar z nim jutro o tym pogadać. Powiedz mu, jak się z tym czujesz wprost. I ze chcesz,aby ograniczyl z nią kontakt do minimum. Jeżeli Cie kocha i ważniejsze jest dla niego Twoje samopoczucie, niż jego ex to zrobi to. Mnie tez czeka taka rozmowa. Szczerosc i zaufanie przede wszystkim. powodzenia
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ollss Czas edycji: 2014-03-10 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Między nami jest normalnie, bez zmian, jak zawsze. Ogólnie jest mi dobrze. Ale to mnie męczy. Głupio mi tylko znow mówić mu że ZNÓW czytałam jego prywatne wiadomości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Postaw sprawę jasno albo chcę być z Tobą, albo z byłą z którą "niby nie utrzymuje już kontaktów" w przeciwnym razie, to wszystko zniszczy cię od środka, i będziesz się zamartwiać o byle co. Szkoda stresu dziewczyno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Miałam podobną sytuację na początku związku z obecnym TŻ. Zaufanie zostało bardzo nadszarpnięte, trudno było je odbudować. Można powiedzieć, że zaczęliśmy od nowa, wyjaśniliśmy sobie wszystko jak dorośli ludzi. Po tym wszystkim TŻ bardzo dojrzał, postanowiliśmy stworzyć poważny związek bez kłamstw. Tylko u mnie była sytuacja, że pisał z dziewczyną której w ogóle nie znał, dziewczyną z czatu.
Ale powiem Ci jedno. Powiedz prawdę, powiedz, że sobie tego nie życzysz. W tej sytuacji gdy on Cię okłamuje wie, że źle Ci z tym postaw sprawę jasno, Ty albo ona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Przesadzasz mocno. On ma prawo rozmawiać z kim chce ile chce. Jak tylko zaczniesz wyjeżdżaź mu z zakazami tego typu to wkurzysz go maksymalnie. Facet sie zachowuje w porzadku, nie podrywa jej, nie zdradza Cie, tylko wirtualnie gada z przyjaciółką. A tu kara, szlaban, kontrola. Jak wychodzi wieczorem to też masz pretensje bo nie wiesz czy z kims nie gadal?
Nie zaprzataj sobie nawet glowy tym, z kim on rozmawia, popadniesz w paranoje i rozwalisz zwiazek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witaj.
Owszem, przesadzasz. Na wstępie założę (może błędnie), że jeśli jesteście ze sobą 1,5 roku to pewnie jesteście ludźmi dorosłymi, swiadomymi tego, co oznacza bycie w związku. Mianowicie, kiedy godzisz się na relacje z kimś, dobrowolnie, nie możesz zakładać, że w imię uczuć wyższych możesz ingerować w każdy możliwy aspekt jego życia. Rozumiem, że możesz czuć się zagrożona i oszukana. Jednakże on prawdopodobnie nie opowiada Ci o swoich rozmowach ze swoją ex ponieważ obawia się Twojej reakcji (w tej sytuacji może i słusznie), ponad to łączy ich jakaś przeszłość, coś, co było tylko między nimi, nie każdy chce się tym dzielić, ma do tego prawo i to jest zupełnie normalne. Zakładanie na wstępie, że się komuś nie ufa jest spisaniem na straty związku z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja bym chyba sprawdzila czy po prostu nie chcial byc jak burak i nie zlozyc zyczen czy moze czesciej inicjuje takie rozmowy.
tak czy siak musisz cos z tym zrobic i ja bym pewnie mu powiedziala cos w stylu 'jak juz sie logujesz u mnie to nie zapomnij sie wylogowac, bo moge przeczytac cos co nie powinno miec miejsca' i nie daj tego obrocic przeciwko sobie. to on popelnil blad, potem znowu - mialas prawo mu nie ufac. co innego jak facet jest czysty jak lza, zero podejrzen a laska i tak musi poczytac, bo ja sciska a co innego ktos kto juz te zaufanie stracil. nie mozesz tak zyc w klamstwie dzien w dzien tym bardziej, ze masz swiadomosc co sie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Od kiedy rozmawianie ze znajomymi to klamstwo i oszukiwanie? On nie ukrywa dochodow, nie zdradza, nie ma dzieci na boku, nie okrada starszych pań On rozmawia wirtualnie ze stara znajoma. Zakladanie krotkiej smyczy doroslym ludziom konczy sie jej zerwaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ale to nie jest zwykła znajoma. To dziewczyna do której czuł coś więcej jak już był ze mną. I obiecał, że zerwie kontakt z nia i nie bedzie szukał sytuacji do pogadania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Od momentu, w którym mówi swojej dziewczynie, że tego nie robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym z nim przeprowadziła poważną rozmowę i nie mówiłabym, że znowu czytałaś jego wiadomości, ale zaczęłabym się go dopytywać jak mu się układało w poprzednim związku, jak go wspomina, dlaczego zerwali. Zwykła rozmowa, a mogłaby wiele wyjaśnić, tylko nie unoś się, gdyby powiedział coś niewłaściwego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
No dobrze ja to bym porozmawiała z Nim -DLACZEGO do niej pisze?
No bo jak chce Z KIMŚ być to nie ma to najmniejszego sensu... lepiej niech próbuje z tamtą ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
On domyśli się, że coś wiem. Często go wypytywałam, nie odpuszczałam, chciałam rozmawiać, wiem jak zerwali - raczej w pokojowych nastrojach - ale on nie chciał wiecej o niej gadać, twierdził ze ma dość rozmów o niej. Ale jak widać, nie do konca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No to ja bym zaspytała dlaczego jest ze mną a nie z nią.
No bo ludzie ile mozna :/ to naprawdę męczące..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To prawda, czasami mi brakuje sił. Ale z drugiej strony, kiedy jest ze mną, jestem szczęśliwa.. Nie chce tego konczyc. Ale chce zeby byl uczciwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie ze stara znajomą, tylko ze swoja eks! a w dodatku ukrywa ten kontakt przed autorką.. wgl po co utrzymuje kontakt z nią?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
Też się zastanawiam, czy przesadzam i chciałabym się z Wam podzielić moją sytuacją, bo normalnie nie chce o tym rozmawiać, ale mam już dość. W ostatnie wakacje wzięłam ślub. Mój związek uważam za udany i naprawdę jestem szczęśliwa. Ale kilka miesięcy przed ślubem odezwała się do mojego M jego była dziewczyna. Byli razem niedługi czas, ale rozdzielił ich wyjazd za granicę i mam wrażenie, że to takie niespełnione uczucie. Mój M uważa ją za bardzo sympatyczną, optymistyczną osobę, ciepłą itd, itp. On tak ma, że ogólnie szuka w ludziach pozytywnych cech. Generalnie zaczyna mnie ta ... irytować, bo ciągle do niego pisze (glównie przez fb). Mój M oczywiście nic nie widzi, ale ja znam się na tych sztuczkach i wiem co ona kombinuje. Niby nie pisze nic takiego, ale teksty o 24 godzinie: "śpisz już?" albo zdania, które mają w nim wzbudzać ciekawość są na porządku dziennym. Na razie sprawa wygląda niewinnie, ale ja widzę co ona robi, wiem, bo przecież sama jestem kobietą. Do tej pory wyznawałam zasadę, że mężczyzna jest dorosły i wie co robi. Nigdy nie miałam pretensji, nie okazywałam zazdrości, nawet czasem lubiłam jak mój eks, czy M mieli powodzenie. Ale teraz czuję, że powinnam coś zrobić. Ale co? Napisać do niej? Przecież uda, że nic się nie dzieje i w dodatku pokaże jej, że nie ufam M, że się nią przejmuje itd. M tłumaczę o co mi chodzi, on twierdzi, że rozumie i stara się delikatnie zakończyć znajomość, ale ona ciągle wraca. Odnoszę też wrażenie, że ostatnio zaczęły cieszyć mojego M te wiadomości. Oszaleję... Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawa nie wygląda niewinnie, bo np dla mnie to nie jest normalne będąc w związku małżeńskim, mieć tak zażyły kontakt z byłą. Musisz postawić granice, powiedzieć mu co o tym myślisz (nie mam na myśli awantury). W małżeństwie jest wiele trudnych i trudniejszych sytuacji. Ale jest to osoba, z którą masz spędzić resztę życia. Najlepiej wyjaśniać wszystko na bieżąco. Nierozwiązane sprawy mają to do siebie, że pociągają coraz to kolejne problemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Granice nie są jasne, skoro musisz się radzić obcych ludzi na forum i Cię ten temat mocno uwiera. Żadna obca baba, czy chłop nie są dla związku problemem, jeżeli ludzie, który są w tym związku sobie ufają i potrafią ze sobą rozmawiać, trzymają tzw. sztamę. Ty szukasz winy w jakiejś tam "babie", a nie potrafisz powiedzieć "Wiesiek, skończ, wstydu oszczędź". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.