![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwne zachowanie TZ
.
Edytowane przez oonaa19 Czas edycji: 2014-07-29 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziwne zachowanie TZ
Z jednej strony trochę dziecinne z jego strony, ale może chłopak rzeczywiście planuje przyszłość z Tobą i próbuje tylko zaoszczędzić sobie stresu?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Całkiem niedawno poruszyłam z Nim temat Naszej przyszłości, mówił bardzo ogólnie między innymi to, że chciałby mieć ze mną dzieci, że może jeszcze nie w tej chwili bo nie planujemy obecnie potomstwa, ale cieszyłby się gdybym nawet w tej chwili zaszła w ciąże. Powiedział mi kiedyś, że on już chciałby stworzyć ze mną rodzinę, ale czeka aż skończę studia (jestem na 2 roku), mówił też, że bardzo chętnie by ze mną zamieszkał. Mówić można bardzo wiele więc potraktowałam to z przymrużeniem oka
![]() Edytowane przez oonaa19 Czas edycji: 2014-03-09 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
uważam, ze powinnaś z nim porozmawiać o tym, jak widzicie swoją przyszłość. Facet tak ciągle będzie robił podchody, a ty wiecznie będziesz mówić tylko "nie" lub nie odezwiesz się słowem- dziwna sytuacja jak dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W dodatku brat mojego faceta przy ich matce i babci zapytał się mnie gdzie mam swojego ''męża''...
Dziewczyny przecież nie zapytam Jego wprost czy planuje mi się oświadczyć czy sobie robi żarty, bo byłoby to żenujące ![]() Edytowane przez oonaa19 Czas edycji: 2014-03-10 o 00:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mówił Ci o mieszkaniu razem, że nawet jakbyś teraz zaszła w ciąże, to byłby w gruncie rzeczy zadowolony. Czego Ty jeszcze chcesz dziewczyno? Ja jak rozmawiam tak i mój partner mi mówi coś takiego, to wierzę mu, wiem, że jest szczery, Ty zakładasz, że mówić można wszystko. Może on właśnie przez Twoje lekceważenie tego tematu obawia się, że odrzucisz zaręczyny, dlatego w taki może dziwny dla Ciebie sposób bada grunt. Porozmawiaj z nim szczerze o tym co czujesz, on pewnie też by chciał wiedzieć czy chcesz z nim zamieszkać itp. Jak tego też chcesz, to mu to powiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba macie rację, ale ja jakoś nie mam odwagi, bo jeśli On tylko żartował to wyjdę na idiotke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Chcesz zaręczyn? Chcesz założyć z nim rodzinę i spędzić życie? Kiedy byłby dla Ciebie najlepszy czas na poważne kroki?
Facet wyraźnie chce wybadać, jakie masz plany wobec Waszego związku - niezbyt zgrabnie, ale może inaczej nie umie. Ustal, czego chcesz i zainicjuj rozmowę, że chciałabyś wziąć ślub za X lat czy co tam Ci się marzy. Teraz go tylko zniechęcasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno... Pomyśl sobie jaki jest Twój chłopak, w jakich sytuacjach i w jaki sposób mówił Ci np. że myśli o zaręczynach, że chciałby mieć z Tobą dzieci i sama sobie odpowiedz przed sobą czy NAPRAWDĘ uważasz, że te wszystkie teksty były tylko i wyłącznie żartem z jego strony.
![]() Masz odwagę powiedzieć mu, że go kochasz, ale nie masz odwagi powiedzieć mu, że przyjęłabyś jego oświadczyny?
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ulika12345 Czas edycji: 2014-03-10 o 01:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A nie pomyślałaś, że to było na serio?
Ja wiem, że większość wyobraża sobie zaręczyny jako wielka niespodziankę, kwiaty, plaża i inne bajery, ale czasem wychodzi to spontanicznie, z głupich żartów i ktoś czuje nagle, że chce z Tobą spędzić życie. Więc oświadcza się bez pierścionka, bez bajerów, ale nie mniej wartościowo. A, że odrzuciłaś to pociągnął dalej wątek żartu i tyle. W każdym razie dla mnie to Ty jesteś w tej sytuacji nie fer - on wyraźnie chce mieć pewność, a Ty zamiast porozmawiać co kiedy i gdzie chcesz to robisz mu wodę z mózgu milczeniem, zdawkowymi odpowiedziami 'no zalezy mi na Tobie', potem odmawianiem 'żartowych zaręczyn'. Weź mu jasno powiedz, że chcesz z nim być, ale rodzina za x lat, i możecie się zaręczyć, jednak ślub odwleczecie, bądź inna opcja jaka Ci odpowiada. Bo facet wyraźnie się męczy z Twoim niezdeklarowaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jego kolega z którym on mieszka nie ma nawet dziewczyny. Jego brat ma dziewczynę z która jest 4 lata. Ale po tym ''żarcie'' w formie zaręczyn on nie poruszał już tematu tej zaistniałej sytuacji i zachowywał się tak jakby nic się nie stało.
Edytowane przez oonaa19 Czas edycji: 2014-03-10 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam podobną sytuację z tym, że ja z moim TŻ mam trochę dłuższy staż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jego zachowanie jest niedojrzałe bo usiłuje wybadać czy jego oświadczyny będą mile widziane?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uważam, ze to nie czasy paleolitu, gdzie łowca wypadał z za krzaka , walił samicę maczugą w łeb a potem za włosy ciągnął do jaskini, robił brzucha i była jego żoną. "No po prostu skoro chciał, to robił". Och, jakie romantyczne i dojrzałe. Kto by tam pytał i snuł aluzje które mogłyby doprowadzić do partnerskiej rozmowy na ten temat. ![]() Powinni odgórnie zakazac wyświetlania w TV głupkowatych filmów w których "Macho Bozo" oświadcza się znienacka swojej Izaurze niewolnicy ![]() Facet chciał wybadać co myślisz o ewentualnych oświadczynach. No to wybadał, biorą pod uwagę Twoje zachowania: nie jesteś zainteresowana. ![]() On ma być dojrzały ale Ciebie to już nie dotyczy? On ma nawiązywac do tematu a Ty co? On już kilkukrotnie nawiazał, a z Tobą byłą rozmowa jak z Niemcem. Mówisz do Niemca po ludzku a on nic, czasem tylko zaszprecha. Dla mnie to jakiś kosmos że osoby które uważają ze są w poważnym związku nie rozmawiają na ten temat, tylko czekają aż druga strona podejmie decyzję za nie. I to jeszcze decyzję taką, żeby była dobra i w odpowiednim czasie i okolicznościach i jeszcze żeby było romantycznie i z zaskoczenia jak na hamerykańskim romansidle. ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym troszkę dziwna jest dla mnie sytuacja, gdy dziewczyna sądzi, że jej chłopak może z niej w ten sposób żartować i boi się wygłupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
she-wolf
|
Uważam, że zwyczajnie "bada" swoją sytuację i Twoje podejście do tematu. Robi to na luzie, żeby zaoszczędzić sobie stresu
![]() ![]() Widać, że mu na Tobie zależy i planuje z Tobą przyszłość ![]() Najlepiej usiądź z nim przy kawce, herbatce, kieliszku wina i poważnie porozmawiaj, jakie macie poglądy i wizję przyszłości, w końcu aż tak krótko już ze sobą nie jesteście, chyba zdążyliście się poznać ![]() Pozdrawiam i szczęścia życzę! ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
pewnie się obawia że go odrzucisz, dlatego bada teren
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Popieram dziewczyny, które pisały, że to raczej Ty jesteś niedojrzała, a nie Twój partner.
![]() Nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ (niezależnie od stażu związku i uczucia, jakie nas by łączyło) "po prostu to zrobił i się oświadczył" (jak to w Twoim przekonaniu powinno być), nie rozmawiając ze mną o tym wcześniej. Fakt jest taki, że taką decyzję się "konsultuje" - rozmawia się z partnerką/partnerem, czy jest gotowa/-y na taki krok, uwzględnia jej/jego plany na przyszłość... Nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ ni z gruszki ni pietruszki przede mną uklęknął i nie zważając na nic, dał mi 5 minut na zastanowienie się. ![]() ![]() Z moim TŻ rozmawiamy o takich rzeczach wprost, poważnie lub mniej poważnie, i chłop wie, że gdyby w obecnej chwili wpadł na to, żeby mi się oświadczyć, to bym za żadne skarby świata, mimo całego uczucia do niego, pierścionka nie przyjęła, bo jestem niegotowa, dla mnie to za wcześnie itp. itd. Twój TŻ natomiast nie wie nic, bo kiedy próbuje w swój - mniej lub bardziej prawidłowy - sposób z Tobą porozmawiać, to nie odpowiadasz nic lub bawisz się w półsłówka. ![]() ![]()
When you're finished changing, you're finished. ![]() Edytowane przez kicikicikotku Czas edycji: 2014-03-10 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ty zachowujesz sie jak księżniczka, której nie wypada pytać.
on niezdecydowany, nieśmiały koleś masz 21 lat, jestescie razem rok- dokąd wam sie spieszy? Szczególnie, że komunikacja lezy i kwiczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
mam wrazenie, ze on zwyczajnie probuje wybadac teren
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzę w tym nic dziwnego, bo sama tak robię, mój chłopak zresztą też, i zawsze jest to tak pół żartem, pół serio, chociaż jak dotychczas to bez klękania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za Wasze zainteresowanie założonym przeze mnie tematem. Powiedziałam dzisiaj wprost swojemu facetowi, że jeśli kiedyś zapragnąłby mi się oświadczyć to niech po prostu to zrobi i niech sobie nie żartuje na ten temat, bo ja Jego chcę. Mój facet powiedział ''jak miło to słyszeć Skarbie''.
Nie wiem czy dobrze postąpiłam, ale przynajmniej teraz wie, że zostanie przyjęty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytał Ciebie o zdanie,bo nie wiedział jak inaczej to zrobic- a po prostu wolał nie pytać na poważnie,bo wtedy np faktycznie byś mu pocisnęła i byłoby mu głupio? Po opisie jestem pewna,ze facet boi sie odrzucenia.Z tego co wiem- jest to najgorsze co moze go spotkac. Więc tak się wypytuje przy okazji,a skoro to juz sie parę razy pojawiło to zapewne- jest pewien ,ze chce Cie poprosic ![]() Teraz kwestia co Ty uwazasz na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dziecinne hm no rozumiem twój punkt widzenia, mnie by to zirytowało również. Takie gadanie o tym jak "czy chcesz teraz kanapkę z pomidorem?" no wg mnie też albo się oświadcza albo prowadzicie jakąś fajną rozmowę o przyszłości a nie tak z tyłka się pyta niby na jaja niby nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale On uklęknął tak tylko na chwilkę i szybko wstał, wydawało mi się, że po prostu żartował? Ale gdyby nic mu nie chodziło po głowie to chyba nawet taki żart, by mu do głowy nie przyszedł?
![]() Za pierwszym razem jakieś 2 miesiące temu jak zapytał co bym zrobiła gdyby teraz uklęknął i mnie poprosił o rękę to wypił jakieś 2-3 piwa i ja też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Pewnie boi sie ze odmowisz i dlatego robi podchody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.