|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
J. francuski - matura rozszerzona
Przygotowuję się do matury rozszerzonej samodzielnie i jestem ciekawa, czy znacie może jakieś ładne sformułowanie na początek rozprawki, za które automatycznie otrzymuje się bogactwo językowe? Mam taki zwrot na angielski i to bardzo fajna sprawa, bo od razu dostajesz punkt za bogactwo, a wystarczy zapamiętać i pasuje do każdego tematu (There has been a heated debate considering on a controversial issue of...).
Niestety jeśli chodzi o francuski to nic takiego nie znalazłam ani nie znam. Pozdrawiam i proszę o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: J. francuski - matura rozszerzona
Przydatne to wyrazenie. Zapisalam. Zapytaj sie nauczyciela ktory uczy cie francuskiego on powinnien wiedziec. Eh jak ja bym chciala znac francuski...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: J. francuski - matura rozszerzona
o kurcze, a ja tam straszną głupotę walnęłam z rozpędu!! przepraszam najmocniej, ale powinno być 'concerning on'! ale wstyd!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.