|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zdystansować sie?
Jesteśmy ze soba ponad 4 lata, zaręczeni, za rok bierzemy ślub. Nagle on przestał się starać, zmienił się.
Na dzień kobiet nie dostałam nawet kwiatka, choć co roku mi kupował bukiet, a ja zawsze o nim pamiętam. Gdy zwróciłam na to uwagę powiedział, że przesadzam. Mieszkamy kawałek od siebie i żebym nie musiała do niego jeździć autobusem to często po mnie przyjeżdzał, za co byłam mu zawsze wdzięczna, a teraz nagle mówi, że mnie rozpieścił i mam przychodzić sama. W ostatnich dniach też zaczął mi wypominać, że jestem i zawsze byłam bierna w łóżku a to nie prawda! Różnie to bywało, bo jestem nieśmiała ale zawsze się staram ![]() W tamtym tygodniu był na wyjeździe i ze 2 razy do niego zadzwoniłam- odebrał zły i z wielką pretensją. Gdy wrócił dużo do mnie burczał. Nie wiem o co chodzi...Pytałam się czy mnie już nie kocha/coś się zmieniło, a on że nie, że nie musi mieć wiecznie miłego głosu, że może i chce mówić stanowczo. Gdy przyszłam do niego zostawił mnie samą na kanapie a sam się zajął swoją robotą, nawet mnie nie przytulił, choć długo się nie widzieliśmy. Gdy zwróciłam uwagę- powiedział, że przecież jest niedaleko mnie. Później siedział przy komputerze i oglądał coś. Przesadzam? Czuję, że myśli, że ma mnie już w garści i teraz już nic nie musi ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdystansować sie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jego biernosc teraz nastapila po Twojej biernosci ogolem. Tak to widze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co rozumiesz przez małżeństwo? Co on przez to rozumie? Jak sobie to wyobrażacie? Rozmawiacie o tym w ogóle, czy skończyło się na planowaniu ślubu i wesela? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dla mnie nastąpiła nagle. Przed jego wyjazdem było dobrze. Pracy nie zmienił, jedyne o czym wiem, co mogło wpłynąć na jego zachowanie to jego choroba-nic poważnego, zapalenie oskrzeli. Ja mam 22 lata on 28. Planujemy zamieszkać ze sobą dopiero po ślubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A mógł poznać kogoś na tym wyjeździe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapalenie oskrzeli powodujące coś takiego? Serio? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie wiem dlaczego chodzi o moją bierność...to ja do niego dzwonie, piszę smsy, jak jest chory chodzę do niego, opiekuję się, kupię co trzeba. Okazuje mu uczucie. Ładnie się dla niego ubieram, maluję, sprawiam mu drobne pzyjemnosci- kupie ciastka, które lubi itd.
Rozmawiamy o małżeństwie wiele razy i zawsze nie mogłam się tego doczekać, cieszę się na myśl zamieszkania wspólnie, dbania razem o dom. Mamy wiele wspólnych planów. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Jestem pewna, że nikogo nie poznał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja bym zawiesił te przygotowania do ślubu bo facet ewidentnie osiadł na laurach. Chyba nie chcesz żeby wasze życie tak dalej wyglądało? Poprostu powiedz mu że inaczej soobie wyobrażasz relacje z nim i nie chcesz po ślubie cierpieć. Trudna decyzja ale lepiej się obudzić teraz niż z obrączką na ręku i facetem który cie nie kocha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zadzam się z Teddem. Jeżeli on już po zaręczynach spoczął na laurach, czyli wtedy, kiedy powinien następować dlaszy rozwój Waszej znajomości i zbliżanie się do siebie, to co będzie po ślubie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o to aby robic mu teraz na zlosc, odmawiac seksu czy przestac robic swoje, bo to bedzie wbrew Tobie. Radzilbym Tobie abys szczerze mu powiedziala co czujesz i dala ostrzezenie, ze nie jest tak jak kiedys.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Powiedziałam mu, że czuję między nami dystans,że jest inaczej, a on,że nic się przecież nie zmieniło. I tyle. Nie chce teraz za nim latać i prosić o zainteresowanie,bo zawsze jak coś się działo to ja pierwsza wyciągałam rękę, przepraszałam go. Chciałabym, żeby było jak kiedyś, ale czuję,że rozmowa nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na razie na tekst narzeczonego "nic się nie zmieniło", dajesz się zbywać, bo przecież widzisz/czujesz, że się zmieniło, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz piszesz, że Ty zawsze pierwsza wyciągasz rękę, przepraszasz. Czyli źle jest OD DAWNA, a może nawet od początku. Po prostu pan przestał kwiatki przynosić i klapki z oczu spadły. Czas na poważną rozmowę i nie daj się zbywać. To nie jest jakiś tam facet, tylko Twój facet, od 4 lat, w dodatku deklarujący chęć wzięcia z Tobą ślubu. Masz prawo wiedzieć co się dzieje i musicie to rozwiązać. Inaczej będzie już tylko gorzej. Jak na moje to powody mogą być trzy: - od dawna w nim jakieś żale, frustracje narastały i teraz głupio wybucha, nerwy go ponoszą, - odwidziało mu się z tym ślubem, - odwidziało mu się generalnie, bo kogoś poznał. Dla mnie jest trochę niepojęte, że 28-letni facet nie czuje potrzeby zamieszkania ze swoją dziewczyną. No chyba, że to kwestie religijne (ale uprawiacie seks, więc o to nie chodzi). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-03-12 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
.
|
Cytat:
![]() 4 lata to za długo, żeby udawać kogoś, kim się nie jest. może to na wyrost, ale obstawiam inną kobietę. to bardzo częsty "mechanizm obronny" - obwinia się o wszystko partnerkę, a pisze pieśni pochwalne na cześć tej drugiej.
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
nie musiał nikogo poznawać - może to stara znajoma
![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Szkoda byłoby ot tak rezygnować ze związku. A nie uważasz, że warto byłoby skorzystać z terapii małżeńskiej? Moja siostra chodzi tutaj: http://psychoterapia-kielczyk.pl/terapia-par-mediacje/
Niestety jej związek wisi już na włosku tak więc nie wiem czy jej to coś pomoże ale może u Ciebie by się udało ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Hej,
zazwyczaj się nie wtrącam w tematy i staram się nie radzić - biernie obserwuje, jednak czasem jak mnie tknie to dołączam do dyskusji. Tutaj mnie tknęło. Boli mnie, że wizażanki jak zwykle piszą "puść go kantem", "uciekaj", "olej", "to toksyczny zwięzek" itd. (NA BANK BY WŁASNIE TAK ZROBIŁY NA TWOIM MIEJSCU YHY..). Powiem Ci tak, kiedyś moja kobieta sama mi powiedziała, żebym przestał ją rozpieszczać i traktować jak księżniczkę bo ona się przyzwyczaja i potem przestaje np. coś robić sama tylko polega na innych, obciąża innych, nie umie nagle nic sama zrobić czy załatwić bo liczy, że ktoś to za nią zrobi. Tak, traktowałem ją jak księzniczke, jednak jak mi to powiedziała po raz n-ty i coś mnie wkurzyło to zachowywałem się dokładnie jak opisujesz powyżej, chciała żebym był twardszy, bardziej zdystansowany, że ona musi się nauczyć życia, żebym jej tak nie rozpieszczał bo to jej na dobre nie wychodzi. Wtedy przez jakieś 2 dni byłem taki jak chciała, troche oziębły, osłchły, przestałem jej dogadzać i rozpieszczać na każdym kroku. Byłem inny, niby normalny, ale.. Po półtorej dnia się wkurzyła i powiedziała o co chodzi bla bla bla, to jej mówie, że własnie tego chciałaś! Mówiła, żebym był normalny i od tamtej pory już chyba nie poprosi o takie zmiany. Myślę, że albo TY sama dałas mu coś do zrozumienia/powiedziałaś wprost lub ktoś inny jakiś przyjaciel czy rodzina, ktoś bliski skoro wywarło to na nim taki wpływ. Dystansowanie się jest głupie, powinnaś mu własnie pokazać, że go kochasz, przytulić się, zadbaj o niego. Może też ma inne problemy, że tak się zachowuje, czemu nigdy nie poszukacie problemu gdzieś indziej i nie spróbujecie zrozumieć faceta. Wspieraj go i kochaj + szczera rozmowa i będzie jak należy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.