Samotno¶æ - jak sobie z ni± radziæ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-03-12, 09:09   #1
lubiecukier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Samotno¶æ - jak sobie z ni± radziæ?

Kochane wiza¿anki, czasami przychodz± u mnie takie chwile, jak ta dzisiejsza: budzi mnie gor±ce s³oñce, ¶piew ptaków, odg³os kosiarki w ogródku s±siada i w tym momencie wiem, ¿e znajdujê siê w miejscu, które kocham, które daje mi poczucie bezpieczeñstwa i szczê¶cia ale w tej samej chwili ogarnia mnie niepokój. Niepokój zwi±zany z... pobudk± w samotno¶ci i z tym, ¿e nie mam z kim dzieliæ porannego szczê¶cia.

Postawi³am w tej chwili na rozwój siebie, swojej kariery zawodowej, ale nie potrafie po³±czyæ tego ze zwi±zaniem siê z kim¶ na sta³e. Dlaczego? Mo¿e sama tego nie chce, mo¿e siê bojê. I pomimo tego, ¿e czujê siê szczê¶liwa, przychodz± takie momenty smutku samotno¶ci.

Jestem ciekawa, czy jest w¶ród was (kobiet) kto¶, kto nie zwraca na takie historie uwagi, kto¶ kto wierzy w to, ¿e 'bêdzie co ma byæ, robiê swoje' i potrafi zaraziæ tym optymizmem?
Stary 2014-03-12, 09:29   #2
dziewcze421
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16
Dot.: Samotno¶æ - jak sobie z ni± radziæ?

"Kochane wiza¿anki, czasami przychodz± u mnie takie chwile, jak ta dzisiejsza: budzi mnie gor±ce s³oñce, ¶piew ptaków, odg³os kosiarki w ogródku s±siada i w tym momencie wiem, ¿e znajdujê siê w miejscu, które kocham, które daje mi poczucie bezpieczeñstwa i szczê¶cia" - KOCHANA, skup sie na tym! bez "ale", które wszystko to przekresla. nie stosuj po prostu konstrukcji z "ale", ja tez sie borykam z samotno¶ci±, te¿ czaesdem jest mi ciê¿ko, ale staram sie robic wszystko, zeby bylo mi dobrze z sob± sam± - przyzwyczajam sie do smaotno¶ci, oswajam j±, ucze sie sama chodzic na 2godzinne spacery, cieszyc sie tym, co widze, tym cvo mam. w ¿yciu na wszystko jest czas, mo¿e teraz jestes samotna, ale nie zawsze tak bedzie. tak¿ eg³owa do góry !
pu¶æ sobie dzis piosenke ani dabrowskiej "musisz wierzyæ" - mi ona zawsze poprawia nastrój i daj znaæ, czy Tobie równie¿

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

mam nadzieje, ze zarazi³am Cie optymizmem !!! Chocia¿ troche!
dziewcze421 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-12, 09:32   #3
lubiecukier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69

Cytat:
Napisane przez dziewcze421 Poka¿ wiadomo¶æ
"Kochane wiza¿anki, czasami przychodz± u mnie takie chwile, jak ta dzisiejsza: budzi mnie gor±ce s³oñce, ¶piew ptaków, odg³os kosiarki w ogródku s±siada i w tym momencie wiem, ¿e znajdujê siê w miejscu, które kocham, które daje mi poczucie bezpieczeñstwa i szczê¶cia" - KOCHANA, skup sie na tym! bez "ale", które wszystko to przekresla. nie stosuj po prostu konstrukcji z "ale", ja tez sie borykam z samotno¶ci±, te¿ czaesdem jest mi ciê¿ko, ale staram sie robic wszystko, zeby bylo mi dobrze z sob± sam± - przyzwyczajam sie do smaotno¶ci, oswajam j±, ucze sie sama chodzic na 2godzinne spacery, cieszyc sie tym, co widze, tym cvo mam. w ¿yciu na wszystko jest czas, mo¿e teraz jestes samotna, ale nie zawsze tak bedzie. tak¿ eg³owa do góry !
pu¶æ sobie dzis piosenke ani dabrowskiej "musisz wierzyæ" - mi ona zawsze poprawia nastrój i daj znaæ, czy Tobie równie¿

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

mam nadzieje, ze zarazi³am Cie optymizmem !!! Chocia¿ troche!
dziêki! a sobie puszczê, a co!
Stary 2014-03-12, 09:42   #4
DouxRebelle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

Potwierdzam - cieszmy siê tym, co mamy. Bo zawsze czego¶ nam bêdzie brakowa³o
A optymizm - dziêki niemu mamy nie tylko ró¿owe okulary, ale i piêkny, promienny u¶miech (a nigdy nie wiadomo kto siê w nim zakocha ).
DouxRebelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-13, 09:29   #5
marzycielka_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

lubiecukier mam tak samo jak ty
Ciê¿ko poradziæ sobie z samotno¶ci± zw³aszcza gdy wszyscy wokó³ s± sparowani, nie maj± ju¿ tyle czasu na spotkania co wcze¶niej gdy byli sami. Ja te¿ nie radzê sobie ze swoj± samotno¶ci±, coraz bardziej mnie ona dobija. Nie mogê znale¼æ pracy i siedzê w domu sama przez prawie ca³y tydzieñ, tylko we wtorki chodzê na uczelniê, weekendy ze znajomymi wieczorami i to nie wszystkie
Nie wiem jak bêdzie wygl±daæ moje ¿ycie, nie chcê nawet o tym my¶leæ...
Wierzê jedynie w to, ¿e bêdê szczê¶liwa i Tobie równie¿ tego ¿yczê
Stary 2014-03-13, 10:49   #6
DoktorRamox
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142
Send a message via Skype™ to DoktorRamox

Jako zawodowy samotnik na emeryturze ( w koñcu mam kogo¶ na kim mi zale¿y) moja rada jest prosta. Znajd¼ sobie jakie¶ hobby i zacznij po¶wiêcaæ temu czas. Mo¿e przy okazji poznasz kogo¶ ciekawego?

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-13 11:49:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.