|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Samotno¶æ - jak sobie z ni± radziæ?
Kochane wiza¿anki, czasami przychodz± u mnie takie chwile, jak ta dzisiejsza: budzi mnie gor±ce s³oñce, ¶piew ptaków, odg³os kosiarki w ogródku s±siada i w tym momencie wiem, ¿e znajdujê siê w miejscu, które kocham, które daje mi poczucie bezpieczeñstwa i szczê¶cia ale w tej samej chwili ogarnia mnie niepokój. Niepokój zwi±zany z... pobudk± w samotno¶ci i z tym, ¿e nie mam z kim dzieliæ porannego szczê¶cia.
Postawi³am w tej chwili na rozwój siebie, swojej kariery zawodowej, ale nie potrafie po³±czyæ tego ze zwi±zaniem siê z kim¶ na sta³e. Dlaczego? Mo¿e sama tego nie chce, mo¿e siê bojê. I pomimo tego, ¿e czujê siê szczê¶liwa, przychodz± takie momenty smutku samotno¶ci. Jestem ciekawa, czy jest w¶ród was (kobiet) kto¶, kto nie zwraca na takie historie uwagi, kto¶ kto wierzy w to, ¿e 'bêdzie co ma byæ, robiê swoje' i potrafi zaraziæ tym optymizmem? ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Dot.: Samotno¶æ - jak sobie z ni± radziæ?
"Kochane wiza¿anki, czasami przychodz± u mnie takie chwile, jak ta dzisiejsza: budzi mnie gor±ce s³oñce, ¶piew ptaków, odg³os kosiarki w ogródku s±siada i w tym momencie wiem, ¿e znajdujê siê w miejscu, które kocham, które daje mi poczucie bezpieczeñstwa i szczê¶cia" - KOCHANA, skup sie na tym! bez "ale", które wszystko to przekresla. nie stosuj po prostu konstrukcji z "ale", ja tez sie borykam z samotno¶ci±, te¿ czaesdem jest mi ciê¿ko, ale staram sie robic wszystko, zeby bylo mi dobrze z sob± sam± - przyzwyczajam sie do smaotno¶ci, oswajam j±, ucze sie sama chodzic na 2godzinne spacery, cieszyc sie tym, co widze, tym cvo mam. w ¿yciu na wszystko jest czas, mo¿e teraz jestes samotna, ale nie zawsze tak bedzie. tak¿ eg³owa do góry !
pu¶æ sobie dzis piosenke ani dabrowskiej "musisz wierzyæ" - mi ona zawsze poprawia nastrój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- mam nadzieje, ze zarazi³am Cie optymizmem !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Potwierdzam - cieszmy siê tym, co mamy. Bo zawsze czego¶ nam bêdzie brakowa³o
![]() A optymizm - dziêki niemu mamy nie tylko ró¿owe okulary, ale i piêkny, promienny u¶miech (a nigdy nie wiadomo kto siê w nim zakocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
lubiecukier mam tak samo jak ty
Ciê¿ko poradziæ sobie z samotno¶ci± zw³aszcza gdy wszyscy wokó³ s± sparowani, nie maj± ju¿ tyle czasu na spotkania co wcze¶niej gdy byli sami. Ja te¿ nie radzê sobie ze swoj± samotno¶ci±, coraz bardziej mnie ona dobija. Nie mogê znale¼æ pracy i siedzê w domu sama przez prawie ca³y tydzieñ, tylko we wtorki chodzê na uczelniê, weekendy ze znajomymi wieczorami i to nie wszystkie ![]() Nie wiem jak bêdzie wygl±daæ moje ¿ycie, nie chcê nawet o tym my¶leæ... Wierzê jedynie w to, ¿e bêdê szczê¶liwa i Tobie równie¿ tego ¿yczê ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jako zawodowy samotnik na emeryturze ( w koñcu mam kogo¶ na kim mi zale¿y) moja rada jest prosta. Znajd¼ sobie jakie¶ hobby i zacznij po¶wiêcaæ temu czas. Mo¿e przy okazji poznasz kogo¶ ciekawego?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.