|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
powrót do naturalnego koloru?
witam
zastanawiam się nad powrotem do naturalnego koloru - szatynka. ewentualnie proszę o doradzenie jakiejś innej zmiany ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: powrót do naturalnego koloru?
Mysle, ze Twoj naturalny kolor pieknie by wygladal. ja tez wrocilam do mojego koloru (jasna szatynka) i po tych wszystkich eksperymentach z wlosami stwierdzilam, ze natura najlepiej wie. A w ogole, mimo ze szczesliwa mezatka ze mnie i zdecydowania wole chlopcow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Magda,ladnemu we wszystkim ladnie
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja jestem za
![]() nie żebym miał coś przeciwko ![]() ale w tej chwili widać, że to nie są naturalne włosy - najbardziej chyba po brwiach, wyraźnych i bardzo rzucających się w oczy ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ładna z Ciebie dziewczyna. Ja też wracam do swojego naturalnego koloru. Jestem jasną szatynką. Dość już mam poniszczonych włosów przez balejaże i nieudolnych fryzjerek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ładnemu we wszystkim ładnie - powiadają. z powodzeniem możesz wrócić do natury, ale i blondynką też możesz pozostać.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Myślę, że w blond włosach wyglądasz ślicznie, chociaż nie wiem jak wyglądałaś w brązie. Wybierz ten kolor w którym czujesz się lepiej i atrakcyjniej. Ale ja ci doradzam blond, bo teraz naprawdę świetnie wyglądasz
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dziękuję wszystkim za odpowiedź
![]() blondzie jest mi lepiej, ale jak pomyślę jak bardzo zniszczyłam sobie włosy przez zaledwie rok farbowania to aż boję się pomyśleć co by było dalej... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Skoro aż tak zniszczyłaś sobie włosy farbowaniem to może to wina zbyt mocnej farby. Może powinnaś używać jakiś ziołowych albo bez amoniaku, łagodnych farb.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
na początku używałam farb L'Oreala mniej więcej co 4 tygodnie bo
denerwowały mnie odrosty. później farbowałam włosy już tylko u fryzjera. niby trochę się polepszyło, ale nadal efekt nie jest zadowalający. staram się jakoś je odratować bez ścinania (oczywiście nie mówię o podcinaniu końcówek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
W BLONDZIE TEŻ JEST CI ŚLICZNIE. MOŻE MASZ JAKIEŚ ZDJĘCIE NA KTÓRYM JESTEŚ szatynką?
Kontrast miedzy brwiami a włoskami nie jest wcale taki mocno widoczny ![]() ![]() pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A używasz szamponów i odżywek do włosów farbowanych? Bo to również jest bardzo ważne, żeby nie używać zwykłego szamponu
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
myślę, że używam dobrych kosmetyków: Tigi i Joico. a może polecisz mi
jakieś inne marki? a tak wyglądałam w ciemnych włosach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Generalnie uważam,że kobiety lepiej wyglądają w ciemnych włosach.Ty jesteś wyjątkiem,w blondzie wyglądasz wspaniale,a w brązie nie za ciekawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja cię wolę w blondzie
![]() byc moze zdjecie w blondzie jest robione przez lepszego fotografa, jest ono lepiej oświetlone i dlatego twoja twarz wydaje się świeższa i bardziej promienna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ty w obu kolorach świetnie wyglądasz! Bardzo żadko się spotyka osoby, które w każdym kolorze dobrze wyglądają! Masz powód do dumy! A co do szmponu to ja bym ci poleciła L'Oreal Elseve, szampon do włosów farbowanych, który ładnie pachnie, dobrze się pieni i utzrymuje na długo kolor. Ponadto włosy po umyciu są gładkie, mięciutkie i ładnie pachną. Dobrze jest też używać odżywki z tej samej serii. Polecam!
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hej! Wróć do naturalnego koloru! Śliczny ten brąz miałaś, wyglądałaś tak "drapieżnie" - bardzo ładnie! A pozatym nie podoba mi się farbowany blond, bo to zawsze widać że on nie jest naturalny i jeszcze te wysuszone włosy... Ja jestem za naturalnym kolorem! Pozdrowionka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
czemu większość kobiet jest za naturalnym a faceci za blondem?? więc jednak
"mężczyźni wolą blondynki"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Powiem ci tylko jedno: w ciemnych włosach wyglądasz bardziej sexy! Raczej powinnać wrócić do natury. Ale współczucia - 3-4 latka, żeby taka długośc odrosła. Oczywiście fryzjer pokryje blond kolorem zblizonym do naturalnego, ale to już niestey nie to samo... Mam tak samo, dletego o tym piszę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
uwazam ze w brazie Ci o wiele ladniej!!!!bardziej doroslej i naturalnie zrob sobie taki kolr znowu!!!!nie zastanwiaj sie odrazu gdy zobaczylam cie na tej drugiej fotce stwierdzilam bez wahania ze to Twoj kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a jescze zapytam bo wkoncu nie lapie to Twoj naturalny wlasnie kolor? bo wyglada jak farbowany ale jest sliczny ,bo w blond wygladals za grzecznie a w tych jak to ktos juz okreslil drapieznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
w twoim przypadku to chyba trudna decyzja bo w obu kolorach ci ladnie. blond... wygladasz tak bardzo lagodnie i delikatnie, ciemnijeszy kolor jest w twoim wypadku bardziej sexy
![]() co do tego czy faceci wola blondynki , to nie wydaje mnie sie, z tego co rozmawialam z kolegami, chlopakiem, odnosnie urody np aktorek, modelek, to zawsze jako swoje idealy wskazywali brunetki ... moze dlatego ze sama nia jestem i innego wyboru sie bali ![]() a tak serio serio to naprawde watpie zeby w takim powaznym zyciu kolor wlosow mial jakies szczegolne znaczenie, w koncu "nie szata zdobi czlowieka". pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ciężki wybór, bo bardziej mi się podobają zdjęcia "blond", ale chyba dlatego, że są lepsze i masz na nich ciekawszy makijaż.
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
a mi się bardziej podoba naturalny
dlaczego? według mnie twarz wygląda lepiej, ma żywy zdrowy koloryt, wszystkie elementy twarzy współgrają ze sobą. przy blondzie zauważyłem więcej rażących mnie rzeczy ![]() brwi - już o tym pisałem twarz jest zgaszona - taka niewyraźna znikają gdzieś oczy i usta... za to bardzo rzuca mi się w oczy nos pozdrawiam - wracaj do natury ![]() a na włoski zastosuj jakąś maseczkę silnie regenerującą, może jakieś serum nawilżające, myślę, że stan włosów się poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Naturalny jest the best. w blondzie jakos twarzyczka twoja sliczna gdzies znika.poza tym bedziesz miala problem farbowania z glowy
![]() pozdrawiam ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
zobaczymy co z tego koloru zostało po rocznym farbowaniu eh... chyba mnie
przekonaliście ![]() pomysłów na ciekawą zmianę, chyba że ktoś mógłby mi coś doradzić??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
hmmmm zostawiasz tzn blond? czy ten braz w ktorym najladniej Ci? mam nadzieje ze chodzi Ci o to drugie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.