|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosty szalik.
Jestem tu nowa, więc witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Bardzo mi zależy, aby zrobić własnoręcznie szalik. Niestety, nie mam nikogo, kto nauczyłby mnie robić na szydełku lub na drutach. Szukałam już długo w Internecie, ale z reguły znajdowałam tylko wzory dla zaawansowanych, a ja chciałabym jak najprostszy, jednokolorowy szalik. Wiem, że to czasochłonne i niełatwe, ale jestem cierpliwa i bardzo chcę. Stąd moje pytanie: lepiej wybrać szydełko czy druty? Tzn. czym lepiej zrobić szalik i z czym sobię poradzę? A może znacie adresy jakichś stron internetowych, gdzie znajdę krok po kroku, jak zrobić taki prosty szalik? Może jest jakaś dobra książka, gdzie znajdę taki opis? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prosty szalik.
Cześć!
Mi się wydaje, że najprościej jest zrobić szalik na drutach Takie najprostsze widać w sklepach, szybko się je robi i trzeba znać tylko 2 podstawowe oczka (prawe i lewe- robi się je naprzemiennie) no i nabranie oczek na drut na początku roboty Wklejam adres strony z opisanymi oczkami: http://maranta.livenet.pl/podstawy_druty.htm Trzeba się nad tym skupić i czytać z drutami w ręku (tak, żeby od razu próbować), ale chyba da się z tego nauczyć Ja się uczyłam z książki od babci, jeśli ta stronka nie wystarczy mogę zeskanować na przyszły weekend kurs z tej książki i wysłać ci na maila zdjęcia (tam jest to wyjaśnione łopatologicznie) Ps. na tej stronce jest też kurs z którego się uczyłam szydełka (z lewej jest link "coś dla ciała" i jak w niego wejdziesz to są linki na szydełko i druty) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.