|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prosty szalik.
Jestem tu nowa, więc witam wszystkich bardzo serdecznie
.Bardzo mi zależy, aby zrobić własnoręcznie szalik. Niestety, nie mam nikogo, kto nauczyłby mnie robić na szydełku lub na drutach. Szukałam już długo w Internecie, ale z reguły znajdowałam tylko wzory dla zaawansowanych, a ja chciałabym jak najprostszy, jednokolorowy szalik. Wiem, że to czasochłonne i niełatwe, ale jestem cierpliwa i bardzo chcę. Stąd moje pytanie: lepiej wybrać szydełko czy druty? Tzn. czym lepiej zrobić szalik i z czym sobię poradzę? A może znacie adresy jakichś stron internetowych, gdzie znajdę krok po kroku, jak zrobić taki prosty szalik? Może jest jakaś dobra książka, gdzie znajdę taki opis? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prosty szalik.
Cześć!
Mi się wydaje, że najprościej jest zrobić szalik na drutach Takie najprostsze widać w sklepach, szybko się je robi i trzeba znać tylko 2 podstawowe oczka (prawe i lewe- robi się je naprzemiennie) no i nabranie oczek na drut na początku roboty Wklejam adres strony z opisanymi oczkami: http://maranta.livenet.pl/podstawy_druty.htm Trzeba się nad tym skupić i czytać z drutami w ręku (tak, żeby od razu próbować), ale chyba da się z tego nauczyć Ja się uczyłam z książki od babci, jeśli ta stronka nie wystarczy mogę zeskanować na przyszły weekend kurs z tej książki i wysłać ci na maila zdjęcia (tam jest to wyjaśnione łopatologicznie) Ps. na tej stronce jest też kurs z którego się uczyłam szydełka (z lewej jest link "coś dla ciała" i jak w niego wejdziesz to są linki na szydełko i druty) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

.