Acnemycyn plus skutki? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-03-16, 09:59   #1
Marlenaa94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 87
Unhappy

Acnemycyn plus skutki?

W tym tyg by³am u P. dermatolog, aby przepisa³a mi lek aknemycyn plus bo s³ysza³am, ze jest dobry na tr±dzik, a staram siê go zwalczyæ ju¿ d³u¿szy czas.. ale zaczê³y mi wychodziæ wszystkie podskóre pryszcze! jest jeszcze gorzej ni¿ mia³am, niby na ulotce pisze ze tak ma byæ, ale ile to potrwa?! nigdzie nie wychodzê, bo jest masakra.. zaden makija¿ nie pomo¿e, bo skóra mi siê ³uszczy wiec to nic nie da...
dodam tak¿e, ¿e przepisa³a mi ten aknemycyn na noc, i ma¶æ skinoren na dzieñ na przebarwienia, ale w ulotce pisze ze nie mogê mieszac innych leków z antybiotykiem;/ gdy go nak³adam to tak mnie strasznie swedzi twarz, mam mrowienie ¿e musze to od razu zmyæ.. co mam robiæ? pos³uchaæ lekarza, czy zalecaæ sie do ulotki?? Stosowa³ ktos ju¿ te leki?>? bo nie wiem czy mam to przeczekaæ, bo niby stosuje to nieca³y tydzieñ..
Marlenaa94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-16, 13:42   #2
mrsdarkside
Raczkowanie

Dot.: Acnemycyn plus skutki?

Chwila, czy dobrze zrozumia³am - u¿ywasz Acnemycinu, Skinorenu i masz do tego jeszcze antybiotyk, tak?

Niestety z wiêkszo¶ci± preparatów przeciwtr±dzikowych jest tak, ¿e najpierw "wyci±gaj±" na wierch ca³e to paskudztwo, ¿eby siê z nim uporaæ. Musisz przeczekaæ ten wysyp i stosowañ siê do zaleceñ lekarza. W koñcu zobaczysz rezultaty I nie zapominaj o nawil¿aniu skóry!

Edytowane przez mrsdarkside
Czas edycji: 2014-03-16 o 13:50 Powód: uzupe³nienie
mrsdarkside jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-16, 16:01   #3
Marlenaa94
Raczkowanie

nie, ¼le mnie zrozumia³a¶ antybiotyk czyli ten aknemycyn plus mam te dwa lekarstwa. dziêki za Twoj± opiniê, ale czy nawil¿anie to dobry pomys³? czyta³am na ró¿nych forach, ¿e lepiej nie nawil¿aæ skóry, z³uszczy siê to co ma siê z³uszczyæ a po¼niej skóra bedzie dochodziæ do siebie no nie wiem.. :-/
Stary 2014-03-16, 23:22   #4
Father of Dragons
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 426

nawilzac trzeba! Zawsze I wszedzie moze jeszcze jakis peeling enzymatyczny?
Father of Dragons jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-17, 09:04   #5
Marlenaa94
Raczkowanie

a stosowa³ ju¿ kto¶ ten lek?? Jak dlugo muszê czekaæ na jak±¶ poprawe?? za miesiac mam wesele i chcia³abym normalnie wygl±daæ :/
Stary 2014-03-17, 10:29   #6
mrsdarkside
Raczkowanie

Ja mia³am tak± mieszankê + Epiduo i Izotrexin Spokojnie - do wesela wiêkszo¶æ paskudztwa z twarzy zejdzie Tylko pod ¿adnym pozorem nie przestawaj stosowania.

A nawil¿enie to podstawa w przypadku ka¿dej kuracji skóry.
Stary 2014-03-17, 12:27   #7
Marlenaa94
Raczkowanie

nie my¶lê ¿eby odstawiaæ, bo raczej ju¿ nic innego mi nie pomo¿e dziêki za radê
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dermatologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-17 13:27:19

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.