|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wygląd rozstępów po schudnięciu 20 kg ?
Mam grube,nieestetyczne rozstepy na kolanach,gornych czesciach ud,posladkach ; ( Kiedys duzo przytylam i wtedy sie pojawily ;/ Mam dopiero 17 lat. Mam 172 cm wzrostu i waze 73 kg.Jak bedą wygladac po schudnieciu ponad 20 kg (zdrowo,dieta,bieganie,cw iczenia) ? Moze ktoras z was miala taka sytuacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wygląd rozstępów po schudnięciu 20 kg ?
Nikogo nie ma no?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nikt ci nie powie czy będziesz miała rozstępy. Najlepiej jest zrzucać powoli czyli 1 kg na tydzień i ćwicząc.
Ja jak byłam w okresie dojrzewania to byłam trochę pulchna i nagle zaczęłam rosnąć. Też mi się zrobiły rozstępy. Ciężko jest z tym coś zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja miałam tak. Skóra w tych miejscach już nie będzie jędrna. Ja się nabyłam rozstępów w okresie dojrzewania i są ze mną 20 lat
![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy rozstepy przeszkadzają facetom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja moje rozstępy mam trochę krócej niż koleżanka bo jakieś 15 lat i też próbowałam wiele razy z tym coś zrobić. Bezskutecznie. Są białe i na boczkach i w zasadzie to tak bardzo nie odbiegają od koloru mojej skóry.
Co do przeszkadzania facetom. Mój często mnie podszczypywał za boczki tak dla żartów ale nie pamiętam żeby kiedykolwiek wspomniał o tym że mam rozstępy. Jedynie kochana mamusia mi raz wytknęła ale kobiety to zauważają takie rzeczy, faceci raczej nie. Czytałam kiedyś że tylko do puki są czerwone to jeszcze można z nimi coś zrobić ale jak już zbieleją to juz chyba trzeba operacyjnie. Ja nawet nie pamiętam czy kiedyś były czerwone, tak dawno to było. W sumie jeszcze coś napiszę. Właściwie odpowiedź na twoje pierwsze pytanie. Parę lat temu schudłam około 15 kg i żadne nowe rozstępy mi się nie pojawiły. Dieta + ćwiczenia na siłowni, no i właśnie mniej więcej 0,5 - 1 kg na tydzień. Czasami robiłam piling ciała ale to chyba nie miało za wiele do rzeczy. Kupiłam jakiś krem na celulit żeby się codziennie smarować ale mąż mi mówił że dziwnie pachnie więc zaprzestałam. Zresztą nie chciało mi się tych zabiegów upiększających robić. Więc od wielkiego dzwonu się posmarowałam i chyba raz czy dwa zrobiłam piling kawowy. Ale wtedy jak miałam te 14 15 lat i co rosłam to też mniej więcej wtedy zaczęłam uprawiać sporty walki i nie zauważałam wtedy spadku wagi ale na pewno wymiary się zmieniały i ten tłuszcz się rozłożył jakoś. Edytowane przez Michalina83 Czas edycji: 2014-03-15 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
167 wzrostu a waga od 55 do 62kg przez te 20 lat. Teraz ok. 60 kg ale nie mam sadełka, ćwiczę sporo
![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Najbezpieczniej jest zrzucać nie więcej niż jeden kilogram w tygodniu w tedy rozstępy nie będą się aż tak pojawiały, warto też pamiętać o dobrym odżywianiu się, a kiedy rozstępy już są najlepszym sposobem na walkę z nimi jest zimny prysznic, oraz masowanie ciała szorstką szczotką lub gąbką, nawilżanie skóry oraz picie dużej ilości wody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.