|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
schodzi zgrubiała skóra na palcach
Witam wszystkich!
Już chyba 3 czy 4 raz w życiu mi się coś takiego zdarza. Ostatnio około 1,5 roku temu, gdy to "zaatakowało" także palec wskazujący prawej dłoni. Najpierw zawsze pojawiało się to na kciuku lewej dłoni, teraz również na wskazującym. Piszę TO, bo nie wiem czemu tak się dzieje: najpierw przez 2-3 dni palce są gorące, czerwone- widocznie różnią się od reszty. Później sztywnieją tak, że nie jestem w stanie ich zginać, przestaję czuć przez tą "skorupę". Następnie ta skóra zaczyna schodzić- tym razem najpierw ze wskazującego. Wszystko zobaczycie na zdjęciach. Kciuk jeszcze jest w tej twardej skórnej skorupie.. Pod spodem jest "młoda" skóra z lekko zarysowanymi odciskami palców. Jestem po grypie, która nie chce minąć... sądzicie, że powodem rozpoczęcia tego czegoś może być osłabiony organizm? Poprzednie schodzenie skóry było ok. 1,5 roku temu, nie znam powodów rozpoczynania grubienia tej skóry i schodzenia jej.. Chciałam iść do dermatologa, ale to stało się w ok.3 dni, teraz był weekend więc do dermatologa zapisałam się dopiero dziś na za 2 tygodnie... Skóra będzie się długo goiła z tego co pamiętam po ostatnim razie. Czy ktoś potrafi mi pomóc do tego czasu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.