|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Trwałe, świeże perfumy podobne do Le Secret
Hej dziewczyny
Szukam perfum trwałych, ale świeżych - bez duszących tonów, ale i bez ostrych cytrusów które mam wrażenie że aż wwiercają się w nos. Coś lekkiego, świeżego i dziewczęcego Znalazłam już dawno swojego faworyta - Ange Ou Demon Le Secret, ale na mnie są koszmarnie nietrwałe Po 20 minutach nie czuję nic, otoczenie też nie. Gdyby kosztowały 50 zł to mogłabym się nimi ciągle dopsikiwać, ale 400zł za tak nietrwały zapach to trochę dużo :/ (swoje kupiłam w internecie, ale i tak 200zł to dalej za dużo :P). Szukam podobnego zapachu który jest świeży, ale nie ma w sobie ostrych cytrusowych nut (a takie często znajduję w polecanych świeżych zapachach) i ma w sobie coś takiego dziewczęcego I dobrze, żeby taki zapach był trwały, trzymał się przynajmniej 4 godziny i kosztował tak do 100-150zł ![]() Ktoś coś?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwałe, świeże perfumy podobne do Le Secret
O, lubię Le Secret
może Burberry The Beat spróbuj? Też leciutkie, z fajną bazą i dużą ilością herbaty. A Burberry zazwyczaj się długo trzymają, porządna brytyjska marka.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
też jestem zainteresowanatym tematem , nie ma wiecej propozycji??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Nikt nic?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ewentualnie może jeszcze Moschino Funny?
|
|
#6 |
|
spin doctor
|
Świeże, lekkie i dość trwałe są np. Daisy M. Jacobs, Bright Crystal Versace, Yellow Crystal również Versace, Jil Sander Sport, Jimmy Choo Exotic, Endless Euphoria. Z tańszych- Oriflame Eclat i Eclat Weekend
Wymienione niekoniecznie są podobne do Le Secret, ale moim zdaniem są w tym samym "klimacie" i mogą Ci się spodobać
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również
![]() swoją drogą polecam See by Chloe. kocham Le Secret i See również podbiły moje serce.
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie kupić tego promoda
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze co mi przyszlo do glowy na lekkie, dziewczece i niecytrusowe to Chance eau Tendre i Eau de Lacoste
Ed Hardy Woman Christian Audigier tez sa moim zdaniem podobne do Le Secret tylko bez tej maslankowej nuty, dalej moze np pasuja tu tez mysle np. Eternity Aqua, Rose the One, Tresor in Love, Edition Swarovskiego, Oh Lola, Intrusion Oscar de la Renta, Cat Deluxe NC, London Burberry - slodko/kwasne kiwi, moze moje ukochane Ferre GF sa lekkie i niesamowicie trwale o ile lubisz taka swieza wersje kokosa, Donna Trussardi - jest tam cytryna ale slodka, nie cierpka, na bazie bialych kwiatow, Especially Escady o ile lubisz roze, Versace Versus to taka dezodorantowa swiezosc, Urban Lovers Oriflame, CK Shock, Summer Day Cindy Crawford,Halloween Pozo, Pearl Garden C-thru, Viva Rock John Richmond, Baby Dolljednak raczej zaden z tych zapachow nie jest scisle podobny do Le Secret, chyba nie spotkalam sie jeszcze z czyms podobnie maslankowym.Dla mnie ten zapach akurat jest lekki, ale bardziej slodki i wlasnie maslankowy niz typowo swiezy. Moze latwiej byloby gdybys napisala jaka to ma byc swiezosc, czy owocowa czy kwiatowa? I czy zapach moze byc troche slodki czy tylko swiezy (tylko ze w takich zazwyczaj mocno wyczuwalne sa cytrusy) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

Szukam perfum trwałych, ale świeżych - bez duszących tonów, ale i bez ostrych cytrusów które mam wrażenie że aż wwiercają się w nos. Coś lekkiego, świeżego i dziewczęcego
Po 20 minutach nie czuję nic, otoczenie też nie. Gdyby kosztowały 50 zł to mogłabym się nimi ciągle dopsikiwać, ale 400zł za tak nietrwały zapach to trochę dużo :/ (swoje kupiłam w internecie, ale i tak 200zł to dalej za dużo :P). Szukam podobnego zapachu który jest świeży, ale nie ma w sobie ostrych cytrusowych nut (a takie często znajduję w polecanych świeżych zapachach) i ma w sobie coś takiego dziewczęcego
I dobrze, żeby taki zapach był trwały, trzymał się przynajmniej 4 godziny i kosztował tak do 100-150zł 

.