Czy dam radę wyszczuplić uda do lata? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 11:45   #1
Kisame
Zakorzenienie

Czy dam radę wyszczuplić uda do lata?

Hej Chciałabym wyszczuplić moje masywne uda do lata Sami przyznacie, że ten widok nie jest "apetyczny"
Obecnie ważę 71kg przy wzroście 176cm. W ostatnim czasie schudłam 4kg, ale chciałabym wziąć się za siebie na tyle żeby do wakacji uzyskać wymarzoną sylwetkę Moją główną zmorą są uda i cellulit. Czy mogłabym was prosić o propozycję ćwiczeń które na prawdę wraz z dietą dadzą mi wymarzony efekt w 3 miesiące?

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Edytowane przez Kisame
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:27
Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 13:53   #2
Gallant
Przyczajenie

Dot.: Czy dam radę wyszczuplić uda do lata?

Próbowałaś w ogóle już jakichś treningów?
Gallant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 15:25   #3
Kisame
Zakorzenienie

próbowałam ćwiczyć Skalpel z Chodakowską, ale nie jestem pewna czy to pomoże na uda? Zależy mi na podpowiedziach na co konkretnie zwrócić uwagę w celu zrzucenia tłuszczu z ud myślę o body wrappingu? tylko pytanie czy ćwiczyć z folią czy 2h leżeć z folią pod kołdrą? no czym sie smarować? czego koniecznie powinnam unikać w posiłkach?

Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Stary 2014-03-13, 15:48   #4
DoDoo
Zakorzenienie

O matko obudzily sie 3 miesiace przed latem i w tym czasie chca wyrzeźbić sobie sylwetke na modelke... masakra, trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec. W 3 miesiace cudow nie zdzialasz.

Jesli chcesz schudnac to bez cardio sie nie obejdzie i nie schudniesz tylko z ud, bo chudnie sie z calosci, a z ud akurat na koncu
Powodzenia
Stary 2014-03-13, 16:33   #5
Gallant
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
próbowałam ćwiczyć Skalpel z Chodakowską, ale nie jestem pewna czy to pomoże na uda? Zależy mi na podpowiedziach na co konkretnie zwrócić uwagę w celu zrzucenia tłuszczu z ud myślę o body wrappingu? tylko pytanie czy ćwiczyć z folią czy 2h leżeć z folią pod kołdrą? no czym sie smarować? czego koniecznie powinnam unikać w posiłkach?
Jeśli chodzi o body wrapping to praktykuje się ten zabieg leżąc w foli pod kocem termicznym, ewentualnie w warunkach domowych pod kołdrą i kocem. Najpierw należy wykonać dokładny peeling miejsca, które chcesz owinąć folią, w celu lepszej penetracji składników aktywnych. Później należy opłukać ciało- najlepszy będzie peeling gruboziarnisty. lub zrobiony domowym sposobem- sól gruboziarnista+ oliwka dla dzieci/ oliwa z oliwek+ ewentualnie jakiś olejek eteryczny- przy cellulicie np. jałowcowy, grapefruitowy. Można później wykonać masaż na środku poślizgowym, spłukać dane miejsce, nałożyć serum i owinąć ciało folią. Przy tych zabiegach niestety potrzebna jest systematyczność, bo jeśli będziesz robiła to tylko wtedy jak sobie przypomnisz, efektów nie będzie. Polecam 7- 10 zabiegów co 3- 4 dni, wówczas powinnaś zauważyć już efekt. Pod warunkiem, że zaczniesz ćwiczyc, dbać o ciało i prawidłowo się odżywiać. Wszystko razem na pewno da świetne efekty. A zastanawiałaś się może nad masażami banką chińska? Widziałaś, słyszałaś cokolwiek na ten temat?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

A jeśli chodzi o ćwiczenia, cardio jest najlepsze na spalenie tkanki tłuszczowej, ale jak napisała koleżanka wyżej z ud niestety ciężko jest zrzucić cokolwiek. Ja odżywiam się zdrowo i ćwiczę od półtora miesiąca- z Ewą Chodakowską, Mel B. Po miesiącu na wadze- 4 kilogramy, talia- 5, pępek- 5, biodra- 5, udo- 2,5 cm.
Stary 2014-03-13, 16:43   #6
Kisame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gallant Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o body wrapping to praktykuje się ten zabieg leżąc w foli pod kocem termicznym, ewentualnie w warunkach domowych pod kołdrą i kocem. Najpierw należy wykonać dokładny peeling miejsca, które chcesz owinąć folią, w celu lepszej penetracji składników aktywnych. Później należy opłukać ciało- najlepszy będzie peeling gruboziarnisty. lub zrobiony domowym sposobem- sól gruboziarnista+ oliwka dla dzieci/ oliwa z oliwek+ ewentualnie jakiś olejek eteryczny- przy cellulicie np. jałowcowy, grapefruitowy. Można później wykonać masaż na środku poślizgowym, spłukać dane miejsce, nałożyć serum i owinąć ciało folią. Przy tych zabiegach niestety potrzebna jest systematyczność, bo jeśli będziesz robiła to tylko wtedy jak sobie przypomnisz, efektów nie będzie. Polecam 7- 10 zabiegów co 3- 4 dni, wówczas powinnaś zauważyć już efekt. Pod warunkiem, że zaczniesz ćwiczyc, dbać o ciało i prawidłowo się odżywiać. Wszystko razem na pewno da świetne efekty. A zastanawiałaś się może nad masażami banką chińska? Widziałaś, słyszałaś cokolwiek na ten temat?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

A jeśli chodzi o ćwiczenia, cardio jest najlepsze na spalenie tkanki tłuszczowej, ale jak napisała koleżanka wyżej z ud niestety ciężko jest zrzucić cokolwiek. Ja odżywiam się zdrowo i ćwiczę od półtora miesiąca- z Ewą Chodakowską, Mel B. Po miesiącu na wadze- 4 kilogramy, talia- 5, pępek- 5, biodra- 5, udo- 2,5 cm.
dziękuję za odpowiedź powiedz mi tylko, o jakim serum pod folię mówisz? i czy body wrapping 2x w tygodniu, ćwiczenia z mel b/chodakowską 4 dni w tygodniu i w weekendy rower/rolki/bieganie dadzą efekty? no i dieta... na śniadanie jem płatki owsiane/jęczmienne zalane wodą aby spęczniały, do tego najczęściej jabłko lub banan/kiwi. Uczę się, więc w szkole jem owoce i jogurty naturalne, np. jak jestem w szkole od 8.00-14.30 to w tym czasie jem jabłko, pomarańczę i jogurt naturalny. Do szkoły zabieram butelkę 1,5l wody i tyle wypijam + po powrocie do domu jakieś 2 szklanki wody i herbata.
Na obiad lubię pierść z kurczaka i kalafior/brokuł, czasem z kaszą gryczaną. Kolacja to twaróg lub wędzona makrela. Najczęściej tak to wygląda. Często jem też kiszoną kapustę.

Czy to wystarczy? o chińskich bańkach poczytam

Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Stary 2014-03-13, 19:10   #7
Gallant
Przyczajenie

A, jeśli masz problem z żylakami, omiń to miejsce przy nakładaniu serum i owijaniu folią, ponadto nie stosuj masek rozgrzewających. Na nic nie chorujesz? Typu zapalenie żył, niewydolność nerek? Bo wówczas nie można robić takich zabiegów Powiedź mi skąd w ogóle pomysł żeby leżeć pod nią 2 godziny? Wyczytałaś tak gdzieś? 40 minut w zupełności wystarczy.
Jeśli chodzi o serum to najlepsze by było jakieś wyszczuplające, musisz poszukać, bo mi akurat ostatnio nie wpadło w ręce nic godnego uwagi Używałam kiedyś termoaktywnego koncentratu wyszczuplającego i bioaktywnego koncentratu wyszczuplającego z Bielendy, jednak zaprzestałam używania ich po kilku razach więc nie wiem jak się sprawdza. Może poczytaj jakieś opinie na ten temat, bo wydaje mi się, że jest raczej dobrym produktem
Prawidłowa dieta powinna opierać się na regularnych posiłkach, należy dostarczać organizmowi witaminy, zdrowe tłuszcze. Jeść wszystkie owoce, warzywa, chude mięso, ryby, chudy nabiał- sery, serwatki, maślanki, twarogi, produkty pełnoziarniste- chleb, ryż, makaron, kasza gryczana, oliwa z oliwek, orzechy. Przy cellulicie ponadto wskazane jest spożywanie cebuli, czosnku, chrzanu, świeżych ziół.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

No i oczywiście minimum 2,5 litra wody dziennie- około 0,5 litra wyparowuje przez skórę a 2 wydalane są z moczem, należy więc tę ilość uzupełniać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 09:13   #8
La Monica
La Moderatoiure

3 miesiące to mało na szczupłą, zdrową sylwetkę, ale zawsze osiągniesz jakieś efekty jeśli tylko będziesz regularnie ćwiczyć (czyt. sumiennie zapierdzielać w pocie czoła) i zaczniesz zdrowo (czyt. racjonalnie) się odżywiać.

Piszę bo sama ćwiczę już 3,5 miesiąca, a sylwetkę wyjściową miałam trochę lepszą od Twojej (jestem niższa 168cm i ważyłam 57 kg). I moją wymarzona sylwetkę mam nadzieję osiągnąć po roku regularnych ćwiczeń i zdrowego odżywiania. Rozumiem, że Ty chcesz tylko ją poprawić bo 3 miesiące to stanowczo za mało na cudowne wyszczuplenie

Co do serum, ja lubię to od Eveline 3D (miętowe opakowanie) u mnie daje fajne efekty w połączeniu z ćwiczeniami.
Pozdrawiam!

Edit: a uda najbardziej poleciały mi po skakance, ale na to trzeba co najmniej miesiąc.

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2014-03-14 o 09:17 Powód: dopisek
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 21:13   #9
eciaa92
Raczkowanie

Mi w miesiąc poszło 5cm ud. Miałam 60cm w obwodzie a po równym miesiącu -5 cm więc jak tak dalej pójdzie to rewelacja jak dla mnie. Z tym że ściśle trzymam się diety, jem 4 posilki co 3 godziny, kolacja uboga, jogurcik, serek wiejski, o 18
Co do ćwiczeń to 1,5godziny dziennie. Skakanka 2000razy, schodzi ok 30 min, później 15 minutowe cardio z Mel B, potem pośladki z mel B lub Pośladki i Uda z Natalią Gacką. Po tym jeszcze brzuch z Natalią Gacką I rozciąganie z Mel B. Wszystkie filmiki są na Youtubie, gorąco polecam, na mnie taki trening świetnie działa, najbardziej mi z nóg leci. Do tego 3razy dziennie wsmarowywuję Balsam Eveline redukujący cellulits i tkankę tłuszczową, bardzo chłodzący, a przed spaniem godzinę kiedy już go wsmaruję to owijam uda folią spożywczą na godzinę.
eciaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 18:58   #10
1mpresja
BAN stały

Biegaj! To świetnie działa na uda Ja biegam codziennie, przynajmniej pół godziny, do tego kręcę hula hoopem 30-50 minut, wcieram wyszczuplający mus do ciała - SPA Polinezja, Bielendy bodajże iiiiiiiii widzę efekty! Tylko trzeba być cierpliwym
1mpresja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 10:43   #11
KarolciaMichalska
BAN stały

[reklama]

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:19 Powód: reklama
KarolciaMichalska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości