Pomóżcie potrzebuję rady na temat kreacji! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Pokaż wyniki sondy: Czy naprawdę jest aż tak źle?
Tragedia!Nie wychodź tak z domu! 1 33,33%
Jest w porządku nie masz się czym przejmować 2 66,67%
Te dziewczyny mają rację ,jest paskudnie!!! 0 0%
Ślicznie! 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 20:46   #1
Nano_technology
Przyczajenie

Pomóżcie potrzebuję rady na temat kreacji!

Cześć kobietki : )
Za 2 tygodnie mam studniówkę co prawda chłopaka ale też chciałabym ładnie wyglądać .Kupiłam sobie sukienkę morelową i buciki nude lakierkowe ze złotą blaszką.Ogólnie nie należę do dziewczyn o naprawdę długich nogach.Mam 168 cm wzrostu . Piszę do Was o radę odnośnie tej kreacji...tak wiem że powinnam wybrać coś ciemniejszego na studniówkę ale ta mi się spodobała i postanowiłam się przełamać .Kupiłam takie buciki ze względu na to że wydawało mi się że dodadzą mi takiej delikatności i dziewczecości.No ale się chyba pomyliłam bo spotkałam się na innych forach z nie miłą krytyką,że buty są paskudne,powinnam je zmienić,skracają i pogrubiają nogi,"nigdy bym sie tak nie ubrała" itp Przyznam że przykro mi się zrobiło bo szukałam długo czegoś myślałam że ładnego Piszę tutaj bo chciałam się zapytać i doradzić czy naprawdę jest aż tak źle z tą kreacją i butami ?
No ale cóż czekam na Wasze opinie i rady ! Pomóżcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150119_210031.jpg (142,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150119_210204.jpg (157,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150119_085351.jpg (89,1 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150119_085356.jpg (50,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150119_085344.jpg (95,2 KB, 91 załadowań)

Edytowane przez Nano_technology
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:16
Nano_technology jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 22:16   #2
zielona_w_paski
Przyczajenie

Dot.: Pomóżcie potrzebuję rady na temat kreacji!

Buty są niestety okropne :/ zapinanie w kostce samo w sobie źle wygląda, a ta blaszka no cóż...

Sukienka jak dla mnie średnia, nie ma tragedii, jak już kupiona, może być. Ale załóż do niej jakieś ciemne buty, najlepiej czarne, torebkę też i jakąś wyrazistą biżuterię, w żadnym wypadku nie cukierkową i dziewczęcą, bo tego jest aż za dużo w sukience.

Ale buty - zdecydowanie do wymiany
zielona_w_paski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 22:58   #3
eyo
Zakorzenienie

no przykro mi ale też uważam, że te buty są kompletnie nie trafione i nie tylko do tej sukienki a w ogóle - Twoje szczupłe nogi wyglądają w nich wyjątkowo niekorzystanie
co do sukienki, jak już jest to niech będzie chociaż szału nie ma - generalnie to ani nic w niej nie jest złego ale też niczego nie podkreśla

co do butów zmieniłabym je na jakieś paseczkowe sandałki (paseczek - cienki! wokół kostki i przy palcach) i na pewno nie zakładałabym ciemnych butów jak ktoś tu wyżej radził (bo nie ten kolor sukienki, czarne buty będą tutaj śmiesznie wyglądać), raczej nude (ale nie białawy nude tylko cielisty) albo ostry kolor (granat, fuksja)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 10:32   #4
pani_smith
Zakorzenienie

paseczkowe sandałki wymagają gołych nóg.

kiecka nadaje się na wesele, na studniówkę bym jej nie ubrała. koniecznie dobry stanik, bo ten co jest na zdjęciu nie modeluje ci w ogóle biustu (nie chodzi o dodanie, a utrzymanie w miejscu, choć może to rzecz kiecki)

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 11:40   #5
WhiteCherry
Zakorzenienie

sukienka nieładnie wygląda w okolicy biustu i przy pępku (tam gdzie ten trójkąt ) dziwnie się układa.
jeśli chodzi o buty, to raczej szukałabym na Twoim miejscu cielistych szpilek, te mi sie nie podobają.
Stary 2015-01-19, 18:09   #6
pffe
BAN stały

i sukienkę i buty wyrzuciłabym do kosza.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 19:15   #7
Sziszimoraa
Raczkowanie

A mi się sukienka podoba z butami jednak szału nie ma :/. Moim zdaniem na studniówkę jak najbardziej nadają się jasne sukienki
Poniosą w kosmos genialne bestialstwo

Sziszimoraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 19:53   #8
Nano_technology
Przyczajenie

Haha Odpowiedź na poziomie Proponuje wyrzucić swoje kiecki i buty do kosza jezeli masz taki kaprys nie miałabym nic przeciwko )))
Stary 2015-01-19, 21:50   #9
Pola21
Raczkowanie

Jeżeli Tobie się podoba i Ty dobrze się czujesz w takim zestawie, załóż te buciki i kiecke i baw się dobrze i nie sugeruj się za bardzo opinią innych, Tobie ma się podobać gdybym chciała słuchać opinii innych ludzi na temat swojej garderoby to musiałabym ją chyba w 90% wymienić Na pocieszenie powiem Ci że mi się podobają i buty i sukienka i jak najbardziej bym założyła
-
Dany Heatley...
Pola21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 22:30   #10
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
i sukienkę i buty wyrzuciłabym do kosza.
Nie ma co przesadzać.
Ani buty, ani sukienka nie są złe. Wyglądasz ładnie. Tragiczny jest jedynie wygląd biustu - chyba to kwestia złego stanika?

Buty fajne, ale moim zdaniem do dżinsów, a nie sukienki. Ale mogą być.

Sukienka zupełnie nie w moim stylu, ale jesteś szczuplutka, to i w tej ładnie wyglądasz. Może ją trzeba trochę podciągnąć? Skrócić na ramiączkach?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2015-01-19 o 22:31
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 08:18   #11
Nano_technology
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Nie ma co przesadzać.
Ani buty, ani sukienka nie są złe. Wyglądasz ładnie. Tragiczny jest jedynie wygląd biustu - chyba to kwestia złego stanika?

Buty fajne, ale moim zdaniem do dżinsów, a nie sukienki. Ale mogą być.

Sukienka zupełnie nie w moim stylu, ale jesteś szczuplutka, to i w tej ładnie wyglądasz. Może ją trzeba trochę podciągnąć? Skrócić na ramiączkach?

Tak tak to prawda Tylko nie mam pojęcia co zrobić z tym dekoltem bo strasznie szpeci całą sukienkę...próbowałam wkładek,staników sylikonowych i nic! Ramiączka też skracałam ,bo były za duże.Sukienka tak naprawdę jest bez ramiączek ale wolałabym jakąś asekurację
Stary 2015-01-20, 12:43   #12
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Jeśli się dobrze w tym zestawie czujesz to ok.
Natomiast moim zdaniem buty byłyby łądne gdyby nie ten pasek, z metalową blaszką (i gdyby nie to, że kolorem nie pasują do sukienki)
A sukienka byłaby łądna, gdyby nie robiła Ci masakry z biustem, bo ten dekolt rygląda fatalnie.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 12:57   #13
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nano_technology Pokaż wiadomość
Za 2 tygodnie mam studniówkę co prawda chłopaka ale też chciałabym ładnie wyglądać .Kupiłam sobie sukienkę morelową i buciki nude lakierkowe ze złotą blaszką.Ogólnie nie należę do dziewczyn o naprawdę długich nogach.Mam 168 cm wzrostu . Piszę do Was o radę odnośnie tej kreacji...tak wiem że powinnam wybrać coś ciemniejszego na studniówkę ale ta mi się spodobała i postanowiłam się przełamać .Kupiłam takie buciki ze względu na to że wydawało mi się że dodadzą mi takiej delikatności i dziewczecości.No ale się chyba pomyliłam bo spotkałam się na innych forach z nie miłą krytyką,że buty są paskudne,powinnam je zmienić,skracają i pogrubiają nogi,"nigdy bym sie tak nie ubrała" itp Przyznam że przykro mi się zrobiło bo szukałam długo czegoś myślałam że ładnego Piszę tutaj bo chciałam się zapytać i doradzić czy naprawdę jest aż tak źle z tą kreacją i butami ?
Sukienka calkiem ladna, ale te buty moglyby wystepowac w rubryce: jak nie ubierac sie nawet pod grozba tortur.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 17:23   #14
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak to prawda Tylko nie mam pojęcia co zrobić z tym dekoltem bo strasznie szpeci całą sukienkę...próbowałam wkładek,staników sylikonowych i nic! Ramiączka też skracałam ,bo były za duże.Sukienka tak naprawdę jest bez ramiączek ale wolałabym jakąś asekurację
Jeśli ten zestaw Ci odpowiada to ja bym zostawiła i buty i sukienkę o ile da się uratować dekolt. Nie wiem jaki masz stanik na zdjęciu, ale wygląda to jakbyś miała za mało miejsca na biust, więc wszelkie staniki/ wkładki z gąbkami odpadają, bo to tylko bardziej spłaszczy biust, ewentualnie jakiś z bardzo cienką gąbką. Jeśli masz taką możliwość to podejdź z tą sukienką do sklepu ze stanikami z brafittingiem to Ci coś ekspedientki doradzą.
Stary 2015-01-20, 17:29   #15
Nano_technology
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
Jeśli ten zestaw Ci odpowiada to ja bym zostawiła i buty i sukienkę o ile da się uratować dekolt. Nie wiem jaki masz stanik na zdjęciu, ale wygląda to jakbyś miała za mało miejsca na biust, więc wszelkie staniki/ wkładki z gąbkami odpadają, bo to tylko bardziej spłaszczy biust, ewentualnie jakiś z bardzo cienką gąbką. Jeśli masz taką możliwość to podejdź z tą sukienką do sklepu ze stanikami z brafittingiem to Ci coś ekspedientki doradzą.

Wielkie dzięki )
Pozdrawiam
Stary 2015-01-20, 19:48   #16
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Hm, no nie ma dramatu, ale na przyszłość pamiętaj, że buty zapinane wokół kostki zawsze skracają nogi. Półbiedy jeśli paseczej jest w miarę cienki w kolorze skóry/beżowy, ale błyszczące, a już szczególnie czarne paski wpływają niekorzystnie na proporcje sylwetki. W tych butach możesz sobie "uratować" nogi jeszcze dzięki jakiejś sukience nude (jesli masz).
Nie rozumiem tylko co w tym złego, że sukienka nie jest ciemna? Masa dziewczyn ma na studniówce czarne sukienki, zginęłabyś w tłumie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Wielkie dzięki )
Pozdrawiam
W Esotiq ekspedientki chętnie pomagają i potrafią dobrać biustonosz
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 10:44   #17
Nano_technology
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Hm, no nie ma dramatu, ale na przyszłość pamiętaj, że buty zapinane wokół kostki zawsze skracają nogi. Półbiedy jeśli paseczej jest w miarę cienki w kolorze skóry/beżowy, ale błyszczące, a już szczególnie czarne paski wpływają niekorzystnie na proporcje sylwetki. W tych butach możesz sobie "uratować" nogi jeszcze dzięki jakiejś sukience nude (jesli masz).
Nie rozumiem tylko co w tym złego, że sukienka nie jest ciemna? Masa dziewczyn ma na studniówce czarne sukienki, zginęłabyś w tłumie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

W Esotiq ekspedientki chętnie pomagają i potrafią dobrać biustonosz

Raczej udam się do krawcowej bo tutaj w tym przypadku biustonosz sam za bardzo nie pomoże
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości