Wawa - Szukam znajomych! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 19:57   #1
SamaWWielkimMiescie
Przyczajenie

Wawa - Szukam znajomych!

Mój problem wydaje się dość popularny, wiec pomyślalałam, że czemu nie sprobować tutaj

Postaram się najpierw streścić swoją historie bo nie ukrywam, że musze się też wygadać. Rozstałam się dwa tygodnie temu z facetem, po 5 letnim związku. Koszmarnie boli i mimo masy pozytywnych wspomnień wiem, że nie mogłabym już do niego wrócić.
Przez pierwsze pół roku był to typowy związek na odległość, pochodzę z mniejszego miasta na drugim końcu kraju. Ze względu na prace mój facet był uziemiony w Warszawie, a ja miałam zdecydować gdzie wybrać się na studia . Warszawa była w kręgu moich zainteresowań ale nie będę ukrywać że w jakimś stopniu ze względu na niego zdecydowałam się na przeprowadzkę tutaj. Zamieszkałam u niego, miał swoje mieszkanie i przekonał mnie że to idiotyczne żebym wynajmowała coś, gdy i tak ¾ czasu będziemy spędzać razem. Wspólne życie było sielankowe i bajkowe. Nie wierzyłam że coś takiego mnie spotkało i byłam na prawdę szczęśliwa. Realizowałam się na uczelni, znalazłam fajną pracę.

Jest jedno ale, ze względu na przeprowadzkę do Warszawy straciłam kontakt z większością swoich znajomych z czasów licealnych, kontakt z psiapsiółkami zrywał się stopniowo trochę ze względu na zazdrość, trochę ze względu na inne priorytety. Do swojego miasta wpadałam 2-3 razy w roku, wiec nic dziwnego, że kontakt nam się po prostu urwał.

Jeśli chodzi o życie tutaj, mam kilku znajomych ze studiów, jednak większość z nich powyjeżdżała już do swoich rodzinnych stron, inni spędzają czas wolny głównie ze swoimi połówkami. Obiektywnie patrząc w czasie trwania mojego związku całkowicie zapomniałam o potrzebie posiadania większego grona znajomych. On był moim najlepszym przyjacielem. Weekendy spędzaliśmy razem zazwyczaj gdzieś poza miastem. Ze względu na łączenie studiowania w trybie dziennym i pracy , też nie miałam czasu na to aby nieco więcej imprezować i w większym stopniu zintegrować się z ludzmi z uczelni. Jeśli już gdzieś wychodziliśmy w większym gronie to zazwyczaj ze znajomymi z jego pracy. Myśle, że jakiś związek z tym miała różnica wieku pomiędzy nami (10 lat).

Teraz gdy uporałam się jakoś z codziennością po rozstaniu – wynajęłam mieszkanie i ogarnęłam kilka innych przyziemnych spraw związanych z rozstaniem stwierdziłam ze to smutne bo nawet nie mam komu wypłakać się w rękaw. Zostałam tutaj całkiem sama i posiadam nadmiar wolnego czasu.
Zastanawiam się teraz nad tym co zrobić ze swoim życiem, w Warszawie musze skończyć studia – w zasadzie została mi już tylko obrona i dokończenie pracy mgr, mam też tutaj prace którą naprawdę lubię. Więc coś mnie tu jednak trzyma.

Moja sytuacja sama się nie zmieni, pomyślałam wiec , że może któraś z Was, też jest w podobnej sytuacji, nie ma z kim wyskoczyć na piwo, pójść do kina, na imprezę, pogadać chociażby o wszystkim i o niczym. Po prostu poznać kogoś nowego. A może same byłyście w podobnej sytuacji i w jakiś sposób z niej wybrnęłyście ? Nie zacznę chodzić po mieście z tabliczką „szukam koleżanki” aczkolwiek myślę że musiało to być ciekawe przeżycie
SamaWWielkimMiescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 20:51   #2
chatvert
Przyczajenie

Dot.: Wawa - Szukam znajomych!

Mam problem podobny do Twojego. Też jestem sama w tym Wielkim Mieście Mam co prawda kogoś, z kim idę przez życie (tego jedynego), ale brakuje mi znajomych, koleżanek... kogoś z kim mogłabym wyjść na zakupy, na piwo, do kina, może na jakąś imprezę, albo zwyczajnie pogadać. Może wspólnie uda nam się coś wymyślić ?
chatvert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 09:18   #3
SamaWWielkimMiescie
Przyczajenie

Odp: Wawa - Szukam znajomych!

Hej, jasne bardzo chetnie Z jakiej dzielnicy jestes? Masz moze jakis komunikator- latwiej bedzie nam sie porozumiec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
SamaWWielkimMiescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 17:06   #4
Barbielka
Raczkowanie

Współczuję sytuacji ale najważniejsze to się ogarnąć ja w zasadzie też jestem sama w wielkim mieście. Praca praca praca sprawiła, że jakoś znajomi zajęli się swoim życiem i kontakty się pourywały.
Barbielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 21:34   #5
chatvert
Przyczajenie

Dot.: Odp: Wawa - Szukam znajomych!

Hej jestem z Mokotowa. Nie ogarnęłam jeszcze jak dokładnie działa to forum. Podeślę Ci nr GG jak tylko się dowiem jak mogę wysłać tę informację tylko do Ciebie (jestem trochę ułomna "informatycznie"... wybacz)

Barbielka, masz całkowitą rację. Najważniejsze to się ogarnąć. Właśnie próbuję to zrobić. Jeśli chodzi o moją sytuację, to praca w zasadzie stale po 10 h/dziennie i do tego bardzo stresująca, w której najdrobniejszy błąd może wiele kosztować (utrata prawa wykonywania zawodu albo narażenie klienta na poważne straty np. finansowe) zrobiły swoje. Nigdy nie byłam kontaktowa. Jestem raczej nieśmiała. Praca dodatkowo zamieniła mnie w robota. Postanowiłam to zmienić. A to forum to pierwszy krok
chatvert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 20:17   #6
moltylq
Przyczajenie

To jest nas więcej - też byłam z facetem 10 lat starszym, choć na początku nie odczuwałam tej różnicy wieku, z czasem jednak zaczęło mi brakować wyjść na miasto, spontanicznych wypadów ze znajomymi a mój TŻ często nie miał ochoty. Po trzech latach kontakty się pourywały, a relacja z TŻ wygasła. Chętnie się spotkam i pogadam- wysyłam wiadomość na prv
Pozdrawiam
moltylq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 17:39   #7
mrytka
Wtajemniczenie

Też jestem świeżo po rozstaniu, takim burzliwym i mimo, że to on narozrabiał ja bym chciała, żeby się ułożyło... ale czas pokaże.. z chęcia też bym wyskoczyła na jakieś piwo czy chociażby na spacer, żeby jak najmniej siedzieć i zamulać w domu

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 21:29   #8
moltylq
Przyczajenie

no pewnie, lepiej wyjść, pogadać, przewietrzyć trochę emocję. Jeśli masz trochę czasu w niedzielę popołudniu to chętnie się wybiorę na spacer.
Stary 2013-09-07, 09:54   #9
mrytka
Wtajemniczenie

Odp: Wawa - Szukam znajomych!

Może jakieś większe spotkanie zorganizujemy? Np w piątek wieczorem? Co Wy na to?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

A co do różnicy wieku to chyba coś w tym musi być bo mój był starszy o 8 lat

.
Stary 2013-09-08, 16:53   #10
moltylq
Przyczajenie

jestem za, nawet jeśli większe wyjście się nie uda to mniejsze też będzie dobre
Stary 2013-09-08, 17:22   #11
mrytka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wawa - Szukam znajomych!

Cytat:
Napisane przez moltylq Pokaż wiadomość
jestem za, nawet jeśli większe wyjście się nie uda to mniejsze też będzie dobre
No to jaki dzień proponujecie? Ja bym była za niedziela bo mam tydzień z życia wyjety przez pracę. Kto chętny?

.
Stary 2013-09-09, 19:37   #12
moltylq
Przyczajenie

mi również niedziela odpowiada
Stary 2013-09-09, 21:17   #13
Aeveen
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!

I ja jestem sama w Warszawie, chociaż mam chłopaka, ale on pracuje 170 km od Wawy i widzimy się raz na tydzień Przeprowadziłam się w czerwcu, mieszkam u cioci (u której już dłużej nie mogę mieszkać), miałam pracę, którą straciłam, bo zmienił się prezes firmy i miał inną wizję rozwoju..

Ogólnie to nie mam znajomych, pracy ani mieszkania, ale jestem na etapie szukania tego wszystkiego Jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie dołączę do spotkania!

Ewelina
Aeveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 21:58   #14
moltylq
Przyczajenie

Tak to czasem bywa, że w jednym momencie wszystkie sfery życia ulegają zmianie - choć teraz to dla Ciebie pewnie trudny okres, ale jak dasz radę z tym wszystkim (praca, mieszkanie) to na pewno będziesz silniejsza i pewniejsza własnej siły. A zmiany prędzej czy później mogą wyjść na dobre. Ja tak właśnie mam teraz, bez faceta zajęłam się wreszcie sobą, rzeczami które odkładam na później i dzięki temu mam pewien spokój wewnętrzny (choć oczywiście trochę brakuje mi byłego TŻ)
Jak najbardziej możesz dołączyć w niedziele
Stary 2013-09-14, 19:51   #15
Ieka
Zakorzenienie

oltylq widzę, że mieszkamy w tej samej dzielnicy
Ja niestety w niedzielę nie dam rady, za późno tu zajrzałam, ale mam nadzieję, że będzie kolejne spotkanie bo się na nie piszę
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 11:34   #16
Aureli
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
szukałam na wizażu niedużego wątku, gdzie chce się spotkać kilka osób z Warszawy. Czy udało Wam się zobaczyć? czy temat raczej wygasł?
Jeśli mogę, to też chętnie do Was dołączę. Moje życie zmieniło się o 180stopni od maja- chętnie Wam opowiem i chętnie też posłucham Waszych historii
pozdrawiam!! Ewelina

i dbam
o siebie
* jem codziennie jeden owoc i jedno warzywo
* robię brzuszki

* piję pokrzywę
Aureli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-05, 10:39   #17
CarrieBra
Rozeznanie

Żoliborz wita - jeśli nadal się spotykacie, też z chęcią dołączę. ; -)
Co prawda Chłopak jest ale cierpię na definitywny brak koleżanek.

Dziewczyna
, która opanowała mechaniczną skrzynię biegów,
poradzi sobie w życiu. : -))))
CarrieBra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-08, 11:29   #18
nikiii
Zadomowienie

GG do nikiii

Witajcie. Jestem świeżo po rozstaniu po sześciu latach bycia razem. Podobnie jak autorka wątku wiele moich znajomości na tym związku ucierpiało- liczył się tylko On. Na chwilę obecną zostałam niemal sama. Mieliśmy wspólnych znajomych, głównie to byli jego znajomi. Mam garstkę koleżanek, większość w związku, które rzadko mają dla mnie czas.
Nie będę ukrywać, że to dla mnie trudno chwile, że nadal cierpię, ale muszę się otrząsnąć. Szukam koleżanki, z którą mogłabym pogadać, wyskoczyć na kawę, na imprezę. Mam 24lata, niedawno obroniłam pracę magisterską, od urodzenia mieszkam na Mokotowie. Jestem pogodną osobą, uczuciową, lubiącą wesoło spędzać czas
nikiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 14:21   #19
Aeveen
Przyczajenie

Dziewczyny, skrzyknijmy się na Facebooku co Wy na to? Podaję linka do mojego profilu https://www.facebook.com/ewelinakozi.

Odzywajcie się!!
Aeveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 18:48   #20
moltylq
Przyczajenie

hej dziewczyny,
wcześniejsze spotkanie nie doszło do skutku, ale bardzo chętnie piszę się na nowe co powiecie na niedziele po południu? albo np wtorek po 18.00
Spróbuje jakąś grupę na fb utworzyć to może łatwiej będzie się nam zgadać

Sylwia
Stary 2013-10-12, 01:58   #21
E w o k
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

Z chęcią bym do Was dołączyła, o ile jeszcze można W ten weekend nie ma mnie w Warszawie, ale jakoś w tygodniu albo w następny weekend z chęcią bym gdzieś z Wami wyskoczyła.

W tym roku skończyłam studia i powoli się rozglądam za pracą w Warszawie. Mieszkam tu od niedawna i póki co kompletnie nikogo tu nie znam
E w o k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 10:53   #22
Naomi21
Zakorzenienie

Może ktoś jest chętny na spotkanie w środę? Proponuję wyjście na wspólną kawę/herbatę.
Stary 2013-10-15, 09:38   #23
E w o k
Przyczajenie

Ja z chęcią wyskoczę w środę na kawkę
Stary 2013-10-15, 12:51   #24
Naomi21
Zakorzenienie

To może jakoś po piątej w Centrum? I może ktoś jeszcze się do nas przyłączy

Edytowane przez Naomi21
Czas edycji: 2013-10-15 o 12:54
Naomi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 19:12   #25
moltylq
Przyczajenie

hej, mi środa po 17.00 również pasuje
Stary 2013-10-15, 20:21   #26
E w o k
Przyczajenie

Mi też pasuje po 17 miejsce obojętne, dopasuję się do Was
Stary 2013-10-15, 22:26   #27
zrezygnowana1988
Przyczajenie

Hej, mam podobny problem jak większość osób pisząca w tym wątku, nie dawno skończyłam studia, poszukuje pracy, nie mam chłopaka, większość znajomych powyjeżdżała z Warszawy. Czyli jednym slowiem jedna wielka porażka. Dlatego też pomyślałam, ze tutaj napisze, bo szukam jakiś osób, które chcą się zakolegować, wyjść gdzies na impreze, a nie siedziec w czterech kątach i się dołować. Jeśli ktos jest w podobnej sytuacji nie pisze na priv
zrezygnowana1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 00:31   #28
E w o k
Przyczajenie

To może spotkasz się z nami jutro? To chyba lepsza opcja niż wymienianie wiadomości na privie
Stary 2013-10-16, 09:04   #29
CarrieBra
Rozeznanie

Ja na razie nie mogę... jutro kładą mnie do szpitala, muszę się przygotować. Ale jak tylko wrócę jak to się mówi do siebie, dołączę do Was - jeśli można

Dziewczyna
, która opanowała mechaniczną skrzynię biegów,
poradzi sobie w życiu. : -))))
CarrieBra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 10:03   #30
Naomi21
Zakorzenienie

Dziewczyny, wysłałam Wam prywatne wiadomości z miejscem i godziną spotkania Jeśli macie inne propozycje to oczywiście piszcie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości