Półmetek - zabawy i konkursy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 16:35   #1
PannaDelikatna
BAN stały

Półmetek - zabawy i konkursy

Kochane wizażanki,
wraz z trzema koleżankami organizuję półmetek. Po opłaceniu wszelkich plakatów, biletów, baru, dj'a itp. zostanie nam około 1300-2000zł (zależy ile osób przyjdzie). Trwa wielki spór o to co z tą kasą zrobić.
Myślałam nad podziałem między organizatorki,ale nie zgodziły się. Na rzecz szkoły nie pozwolę oddać, bo to tak, jakby sponsorować osoby,które nie miały zamiaru na ten półmetek iść i nie zapłaciły... A ponadto impreza przez szkołę organizowana nie jest. Pomyślałam więc o jakichś konkursach, zabawach itp. na samym półmetku...
Można by jakieś nagrody kupić i wybrać króla i królowa parkietu, zrobić konkurencje "kto pierwszy wypije piwo" i wylosować do tego z 3-4 osoby. Ale może macie jeszcze jakieś pomysły na takie konkursy?
Z góry dziekuję za podpowiedzi
PannaDelikatna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 16:47   #2
souvenir
Zadomowienie

Dot.: Półmetek - zabawy i konkursy

skoro zostało i już nie wiecie co z nimi zrobić nie kombinując na siłę, to może oddać nadwyżkę gościom ?? To kupa kasy więc nawet organizując konkursy coś jeszcze zostanie
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 16:48   #3
PannaDelikatna
BAN stały

Ale my nie mamy jak oddać ,bo to była sprzedaż biletów po prostu
Stary 2010-12-04, 17:01   #4
cholernarejestracja
Copyraptor

No i to oznacza, że zrobiłyście za drogie bilety. Skoro to nie jest wasz zawód, i nie planowałyście na tym zarabiać, to ja nie rozumiem, czemu goście nie mieliby dostać swoich pieniędzy.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 17:01   #5
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 17:06   #6
PannaDelikatna
BAN stały

Ooo, zdjęcia to fajny pomysł Dzięki!
Stary 2010-12-04, 17:18   #7
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ale ja również nie bardzo rozumiem, czemu nie można gościom zwrócić części kasy.
Poza tym nie wiem jak wygląda np. sprawa wyżywienia, ale jeśli np. tego nie zaplanowałyście, to catering do najtańszych nie należy, a przekąsek nigdy nie za wiele.
Poza tym jeśli np. robicie coś tematycznego i motywem przewodnim jest.. no np. "złe charaktery" to każdy mógłby dostać diabelskie roki, czy kapelusz czarownicy.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 17:41   #8
PannaDelikatna
BAN stały

Nie będzie żadnej tematyki imprezy ,a alkoholu i jedzenia darmowego też nie Każdy po prostu ma zapewniony tylko wstęp. Zwrócić biletów nie ma jak ,bo jest 10 osób które je rozprowadza w kilku dzielnicach dwóch miast, w kilku szkołach. Za duże zamieszanie...
Stary 2010-12-04, 17:50   #9
kolorowatecza
Zakorzenienie

No to sprawcie, że będzie jedzenie i/albo alkohol.
Stać Was na to

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 17:54   #10
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 18:33   #11
Ayati
Rozeznanie

Tyle kasy Wam jeszcze zostało? To zdecydowanie bilety były za drogie. W tym wypadku mogłybyście kupić jakieś żarcie typu paluszki, chipsy ( jeśli nie jest to półmetek taki oficjalny i elegancki). Z fotografem genialny pomysł! Bo zwykle na takich imprezach to nie wiadomo kto aparat ma, kto zdjęcia robi.
Sądzę, że podziałka prawie 2tys między trzy osoby za organizację jest trochę nie fair. Szczególnie jakby dowiedziały się o tym osoby będące na półmetku. Możecie zorganizować konkurs na króla, królową parkietu. Kto się będzie najlepiej bawił - wygrywa. Albo jakiś pojedynek taneczny. Albo konkurs karaoke. Nagroda mogłaby być jakaś wartościowa, nie piwo, nie lizak. Żeby każdy podszedł do tego poważnie. Może jakiś bon na zakupy w housie, albo innym sklepie? Tak za 200 złotych? Fajna sprawa i emocje
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 19:06   #12
PannaDelikatna
BAN stały

No ja też myślałam,żeby te nagrody to były jakieś mp4, bony na zakupy, lokówki itp. Bilety były po 10zł, więc myślałysmy,że będzie ok. Na półmetkach innych szkół zawsze było tak,że organizatorzy dostawali zyski z imprezy, bo w sumie tyle czasu ile ja spędziłam przy telefonie, pisząc e-maile, jeżdząc i zalatwiając...
Możliwości zakupu piw dla wszystkich nie ma ,bo będzie 300-400 osób, a jedno piwo to koszt 6zł. Ponadto nie wszyscy będą pełnoletni, więc odpada. Jedzenia też nie ma jak, bo tam nie ma stolików itp. Tylko takie loże ,więc gdzie poustawiać? Na środku parkietu?
Stary 2010-12-04, 19:20   #13
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaDelikatna Pokaż wiadomość
No ja też myślałam,żeby te nagrody to były jakieś mp4, bony na zakupy, lokówki itp. Bilety były po 10zł, więc myślałysmy,że będzie ok. Na półmetkach innych szkół zawsze było tak,że organizatorzy dostawali zyski z imprezy, bo w sumie tyle czasu ile ja spędziłam przy telefonie, pisząc e-maile, jeżdząc i zalatwiając...
Możliwości zakupu piw dla wszystkich nie ma ,bo będzie 300-400 osób, a jedno piwo to koszt 6zł. Ponadto nie wszyscy będą pełnoletni, więc odpada. Jedzenia też nie ma jak, bo tam nie ma stolików itp. Tylko takie loże ,więc gdzie poustawiać? Na środku parkietu?
To jako organizatorki odliczcie sobie najwyżej koszty tych wykonanych telefonów, czy przejazdów, ale nie, żebyście zarobiły po kilka stów na organizacji imprezy...

Najsensowniejsze byłyby napoje (niekoniecznie piwo, po prostu każdy bilet uprawnia do otrzymania jednego napoju w cenie do x zł - może być piwo/cola/sok). Często przy zakupach hurtowych można zbić trochę cenę, myślę, że sprzedaż 400 piw (napojów) po 4 zamiast 6 zł i tak się klubowi opłaci, ale nie wiem.

Fotograf to też fajny pomysł, ale skoro nie ma możliwości dotarcia do wszystkich gości, to co potem z tymi zdjęciami?

EDIT: A, no i uważam, że konkurs "kto pierwszy wypije piwo" nie jest dobrym pomysłem, bo sama wspomniałaś, że nie wszyscy będą pełnoletni, więc siłą rzeczy, nie będą mogli wziąć udziału.

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2010-12-04 o 19:25
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 19:33   #14
Ponura
Wtajemniczenie

Khe? Co to za organizowana impreza, jeśli nie ma nawet małej puli darmowego alkoholu?

Ja bym na to postawiła - możecie się umówić z właścicielem lokalu i np. wykupić ileśtam kuponów na alkohol/inne napoje i rozdawać przy wejściu...

Bo tak na serio, za co ci goście zapłacili, tylko za wstęp?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 19:36   #15
cholernarejestracja
Copyraptor

Nie ma cateringu, nie ma alkoholu, nie ma napojów, są tylko loże, a wam zostało tyle pieniędzy? To ile osób tam przychodzi, i ile płaciły za bilety?
Stary 2010-12-04, 19:52   #16
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

u mnie w mieście z reguły bilety na półmetki są 8-10zł i nie ma nic zapewnionego i nikt się nie czepia. Jasne, że jeśli mogą to schodzą z ceny i oddają różnice, ale to już pojedyncze przypadki Dobrym pomysłem jest ten fotograf lub wymiana biletu na napój.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 20:23   #17
Ayati
Rozeznanie

To wynajęcie klubu tak mało kosztowało? Ja pamiętam jak kolega 18nastkę robił w jednym z klubów krakowskich to za wynajęcie dał ponad dobre 2 tys..
300-400 osób. Fotograf odpada. Konkurs taneczny, karaoke odpada ( za dużo chętnych moim zdaniem). No chyba, że kto pierwszy ten lepszy.
Dla mnie darmowe napoje, to kiepskie. Komu będzie się chciało pilnować biletu pół imprezy, aby dostać sok za 4 złote?
Mogłybyście wpłacić właścicielowi te pieniądze i w ramach tego obniżyliby dla wszystkich o ileś tam procent ceny napojów.. Ale na taką liczbę osób to też jest bez sensu, bo ta kwota na te alkohole rozeszłaby się raz dwa. A właściciel by tylko na tym stracił. Przecież taka młodzież jak przyjdzie, to będzie tylko kupować alkohol i soki w barze
Jedyny rozsądny pomysł, to wypatrzeć jak ludzie siedzą grupkami, w lożach i każdej takiej grupce postawić przed nosem flaszkę od organizatorów, na pewno się ucieszą
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 21:53   #18
PannaDelikatna
BAN stały

No wynajęcie klubu do 350osób jest 1700zł , powyzej 350 osób 2000zł.
A więc tak :
ola_gie - brałby udział ten, kto byłby pełnoletni.
ponura - na takich imprezach przecież zawsze tylko wstęp. Do głupiej dyskoteki płaci się 10-15 zł za wejście.
cholernarejestracja - pisałam to już 100 razy - min. 300 osób max 500. Cena biletu 10 zł, jak wyżej - do kazdej dyskoteki typu megaclub, rondo, spiż w moim mieście bilety wstępu na piatkową lub sobotnia impreze to cena 5-15zł za samo wejście, bez alkoholu, cateringu...

Ponadto wymiana biletu na napój odpada, gdyż bilety będą zabierane przy wejściu, aby więcej osób niż przewidziana liczba nie weszło
Stary 2010-12-04, 22:29   #19
shiava
Zadomowienie

Cytat:
A więc tak :
ponura - na takich imprezach przecież zawsze tylko wstęp. Do głupiej dyskoteki płaci się 10-15 zł za wejście.
cholernarejestracja - pisałam to już 100 razy - min. 300 osób max 500. Cena biletu 10 zł, jak wyżej - do kazdej dyskoteki typu megaclub, rondo, spiż w moim mieście bilety wstępu na piatkową lub sobotnia impreze to cena 5-15zł za samo wejście, bez alkoholu, cateringu...

Ponadto wymiana biletu na napój odpada, gdyż bilety będą zabierane przy wejściu, aby więcej osób niż przewidziana liczba nie weszło
Wszystkie normalne propozycje dziewczyn negujesz.
Najlepiej byloby gdybysmy Ci napisaly: podziel te 1300-2000 na 3 organizatorki, tak?
Dostaniesz (wezmiesz) 600 zlotych za wykonanie paru telefonów.

I o to Ci chodzi, nie?
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 22:33   #20
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
A więc tak :

to że do każdej dyskoteki się płaci i nic za to nie ma nie znaczy że tutaj musi być tak samo. Skoro bilety zostawia się przy wejściu to można dostać karteczkę (specjalnie przygotowaną) uprawniającą np do darmowego piwa czy coś takiego. Wystarczy zapłacić właścicielowi odpowiednią kwotę i potem ludzie będą sobie wymieniać karteczki nic nie płacąc

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 22:44   #21
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez shiava Pokaż wiadomość
Wszystkie normalne propozycje dziewczyn negujesz.
Najlepiej byloby gdybysmy Ci napisaly: podziel te 1300-2000 na 3 organizatorki, tak?
Dostaniesz (wezmiesz) 600 zlotych za wykonanie paru telefonów.

I o to Ci chodzi, nie?
Dokładnie. Wnioskuję po Twoim cytacie "Na półmetkach innych szkół zawsze było tak,że organizatorzy dostawali zyski z imprezy", że po prostu liczyłaś na to, że się uda trochę dorobić, a tu się nagle okazało, że inne organizatorki nie mają aż takiej chrapki, i klops.. No bo nie powiesz mi, że wam się udało 1300zł wyjeździć i wydzwonić
Stary 2010-12-04, 23:01   #22
paulyyna
Raczkowanie

nam kolega organizował półmetek, sam zarobił na tym z 2 tysiące a osoby sprzedające bilety zarabiały 1zł od jednego biletu. sama zarobiłam 150zł

a może kupcie np na allegro świecące bransoletki i rozdawajcie przy wejściu.
albo widziałam też świecące kieliszki zobacz na allegro w kategorii zupełnie odjechane
paulyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 23:13   #23
PannaDelikatna
BAN stały

Paulyyna - to ile wy mieliście tych ludzi na półmetku,że taki zysk?

shavia , cholernarejestracja - nie zgadzam się z Wami ;p bo to ja wymyslilam opcję z konkursami. Po prostu nie zgadzam się na wpłacenie tej kasy na klasowe i tyle... Niektóre opcje nie są możliwe.

Angel - ale nie wystarczy tych pieniędzy dla wszystkich gości i np. 100 osób zostałoby bez darmowego piwa...

Wpadłyśmy na pomysł,żeby dla siebie wpłacić po 100zł i organizatorki będą miały darmowy alkohol, więc będzie zysk za ciężką pracę , a reszta kasy pójdzie na konkursy Problem rozwiązany. Nagrody to będą jakieś mp3 itp. ,więc zejdą te pieniążki
Stary 2010-12-04, 23:15   #24
paulyyna
Raczkowanie

poszło 600 biletów, ale na bramce jeszcze można było kupić. więc tak z 700 osób było
paulyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości