|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Półmetek - zabawy i konkursy
Kochane wizażanki,
wraz z trzema koleżankami organizuję półmetek. Po opłaceniu wszelkich plakatów, biletów, baru, dj'a itp. zostanie nam około 1300-2000zł (zależy ile osób przyjdzie). Trwa wielki spór o to co z tą kasą zrobić. Myślałam nad podziałem między organizatorki,ale nie zgodziły się. Na rzecz szkoły nie pozwolę oddać, bo to tak, jakby sponsorować osoby,które nie miały zamiaru na ten półmetek iść i nie zapłaciły... A ponadto impreza przez szkołę organizowana nie jest. Pomyślałam więc o jakichś konkursach, zabawach itp. na samym półmetku... Można by jakieś nagrody kupić i wybrać króla i królowa parkietu, zrobić konkurencje "kto pierwszy wypije piwo" i wylosować do tego z 3-4 osoby. Ale może macie jeszcze jakieś pomysły na takie konkursy? ![]() Z góry dziekuję za podpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek - zabawy i konkursy
skoro zostało i już nie wiecie co z nimi zrobić nie kombinując na siłę, to może oddać nadwyżkę gościom ?? To kupa kasy więc nawet organizując konkursy coś jeszcze zostanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ale my nie mamy jak oddać ,bo to była sprzedaż biletów po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
No i to oznacza, że zrobiłyście za drogie bilety. Skoro to nie jest wasz zawód, i nie planowałyście na tym zarabiać, to ja nie rozumiem, czemu goście nie mieliby dostać swoich pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ooo, zdjęcia to fajny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ale ja również nie bardzo rozumiem, czemu nie można gościom zwrócić części kasy.
Poza tym nie wiem jak wygląda np. sprawa wyżywienia, ale jeśli np. tego nie zaplanowałyście, to catering do najtańszych nie należy, a przekąsek nigdy nie za wiele. Poza tym jeśli np. robicie coś tematycznego i motywem przewodnim jest.. no np. "złe charaktery" to każdy mógłby dostać diabelskie roki, czy kapelusz czarownicy.
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie będzie żadnej tematyki imprezy ,a alkoholu i jedzenia darmowego też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No to sprawcie, że będzie jedzenie i/albo alkohol.
Stać Was na to ![]()
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Tyle kasy Wam jeszcze zostało? To zdecydowanie bilety były za drogie. W tym wypadku mogłybyście kupić jakieś żarcie typu paluszki, chipsy ( jeśli nie jest to półmetek taki oficjalny i elegancki). Z fotografem genialny pomysł! Bo zwykle na takich imprezach to nie wiadomo kto aparat ma, kto zdjęcia robi.
Sądzę, że podziałka prawie 2tys między trzy osoby za organizację jest trochę nie fair. Szczególnie jakby dowiedziały się o tym osoby będące na półmetku. Możecie zorganizować konkurs na króla, królową parkietu. Kto się będzie najlepiej bawił - wygrywa. Albo jakiś pojedynek taneczny. Albo konkurs karaoke. Nagroda mogłaby być jakaś wartościowa, nie piwo, nie lizak. Żeby każdy podszedł do tego poważnie. Może jakiś bon na zakupy w housie, albo innym sklepie? Tak za 200 złotych? Fajna sprawa i emocje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
No ja też myślałam,żeby te nagrody to były jakieś mp4, bony na zakupy, lokówki itp.
![]() Możliwości zakupu piw dla wszystkich nie ma ,bo będzie 300-400 osób, a jedno piwo to koszt 6zł. Ponadto nie wszyscy będą pełnoletni, więc odpada. Jedzenia też nie ma jak, bo tam nie ma stolików itp. Tylko takie loże ,więc gdzie poustawiać? Na środku parkietu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najsensowniejsze byłyby napoje (niekoniecznie piwo, po prostu każdy bilet uprawnia do otrzymania jednego napoju w cenie do x zł - może być piwo/cola/sok). Często przy zakupach hurtowych można zbić trochę cenę, myślę, że sprzedaż 400 piw (napojów) po 4 zamiast 6 zł i tak się klubowi opłaci, ale nie wiem. Fotograf to też fajny pomysł, ale skoro nie ma możliwości dotarcia do wszystkich gości, to co potem z tymi zdjęciami? EDIT: A, no i uważam, że konkurs "kto pierwszy wypije piwo" nie jest dobrym pomysłem, bo sama wspomniałaś, że nie wszyscy będą pełnoletni, więc siłą rzeczy, nie będą mogli wziąć udziału.
![]() Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2010-12-04 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Khe? Co to za organizowana impreza, jeśli nie ma nawet małej puli darmowego alkoholu?
Ja bym na to postawiła - możecie się umówić z właścicielem lokalu i np. wykupić ileśtam kuponów na alkohol/inne napoje i rozdawać przy wejściu... Bo tak na serio, za co ci goście zapłacili, tylko za wstęp?
![]() |
#15 |
Copyraptor
|
Nie ma cateringu, nie ma alkoholu, nie ma napojów, są tylko loże, a wam zostało tyle pieniędzy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście z reguły bilety na półmetki są 8-10zł i nie ma nic zapewnionego i nikt się nie czepia. Jasne, że jeśli mogą to schodzą z ceny i oddają różnice, ale to już pojedyncze przypadki
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
To wynajęcie klubu tak mało kosztowało? Ja pamiętam jak kolega 18nastkę robił w jednym z klubów krakowskich to za wynajęcie dał ponad dobre 2 tys..
300-400 osób. Fotograf odpada. Konkurs taneczny, karaoke odpada ( za dużo chętnych moim zdaniem). No chyba, że kto pierwszy ten lepszy. Dla mnie darmowe napoje, to kiepskie. Komu będzie się chciało pilnować biletu pół imprezy, aby dostać sok za 4 złote? Mogłybyście wpłacić właścicielowi te pieniądze i w ramach tego obniżyliby dla wszystkich o ileś tam procent ceny napojów.. Ale na taką liczbę osób to też jest bez sensu, bo ta kwota na te alkohole rozeszłaby się raz dwa. A właściciel by tylko na tym stracił. Przecież taka młodzież jak przyjdzie, to będzie tylko kupować alkohol i soki w barze ![]() Jedyny rozsądny pomysł, to wypatrzeć jak ludzie siedzą grupkami, w lożach i każdej takiej grupce postawić przed nosem flaszkę od organizatorów, na pewno się ucieszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
No wynajęcie klubu do 350osób jest 1700zł , powyzej 350 osób 2000zł.
A więc tak : ola_gie - brałby udział ten, kto byłby pełnoletni. ponura - na takich imprezach przecież zawsze tylko wstęp. Do głupiej dyskoteki płaci się 10-15 zł za wejście. cholernarejestracja - pisałam to już 100 razy - min. 300 osób max 500. Cena biletu 10 zł, jak wyżej - do kazdej dyskoteki typu megaclub, rondo, spiż w moim mieście bilety wstępu na piatkową lub sobotnia impreze to cena 5-15zł za samo wejście, bez alkoholu, cateringu... Ponadto wymiana biletu na napój odpada, gdyż bilety będą zabierane przy wejściu, aby więcej osób niż przewidziana liczba nie weszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej byloby gdybysmy Ci napisaly: podziel te 1300-2000 na 3 organizatorki, tak? Dostaniesz (wezmiesz) 600 zlotych za wykonanie paru telefonów. I o to Ci chodzi, nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
nam kolega organizował półmetek, sam zarobił na tym z 2 tysiące a osoby sprzedające bilety zarabiały 1zł od jednego biletu. sama zarobiłam 150zł
a może kupcie np na allegro świecące bransoletki i rozdawajcie przy wejściu. albo widziałam też świecące kieliszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Paulyyna - to ile wy mieliście tych ludzi na półmetku,że taki zysk?
![]() shavia , cholernarejestracja - nie zgadzam się z Wami ;p bo to ja wymyslilam opcję z konkursami. Po prostu nie zgadzam się na wpłacenie tej kasy na klasowe i tyle... Niektóre opcje nie są możliwe. Angel - ale nie wystarczy tych pieniędzy dla wszystkich gości i np. 100 osób zostałoby bez darmowego piwa... Wpadłyśmy na pomysł,żeby dla siebie wpłacić po 100zł i organizatorki będą miały darmowy alkohol, więc będzie zysk za ciężką pracę , a reszta kasy pójdzie na konkursy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
poszło 600 biletów, ale na bramce jeszcze można było kupić. więc tak z 700 osób było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.