![]() |
#1 |
potworkowa
|
Wizażowe pierworódki :)
Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam, jeśli takowy jest to z góry przepraszam
![]() Chciałam zaprosić do dyskusji wizażanki, które po raz pierwszy mają zostać mamami, porozmawiać o wyprawkach, obawach, nadziejach, przebiegu ciąży... bo to dla nas jest nowość, pierwszą ciążę zapewne przeżywa się dużo inaczej, niż kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażowe pierworódki :)
a może zacznij pisać też z mamami z Twojego miesiąca, jest dużo pierworódek, jak i doświadczonych mam które często służą dobrą radą
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bokeh chyba jestem uzależniona od facebooka, bo chciałam kliknąć "lubię to!"
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej też bede rodzic po raz pierwszy mimo 30 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że już niedługo córeczka bedzie z Wami ![]() ja mam tp wyznaczony na koniec grudnia ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Moge się dołączyć do Was dziewczyny
![]() Też jestem pierworódką,termin mam na koniec listopada ![]()
![]() |
#11 | ||
potworkowa
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie wiem, ja się jakoś nie czuję w tych wątkach miesiącowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Jak się czujecie? Mi coś ostatnio ciężko ze spaniem idzie ![]() ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-08-23 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też lubiłam spać na brzuchu, ale już sie odzwyczaiłam teraz zasypiam tylko na lewym boku ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ja wyprawkę mam już praktycznie skompletowaną, więc chętnie służę pomocą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszcze skompletowanej wyprawki,ja szczerze mówiąc jestem w tym temacie jak dziecko we mgle.Jak narazie mam tylko kupiony wózek,kołyske i całe tabuny ubranek ![]() Nie mam pojęcia co jeszcze trzeba kupic,kompletnie sie w tym temacie nie znam bo niemam naprawde żadnego doświadczenia z dziećmi i niemam nawet kogo o to zapytać ![]() troche mnie to wszystko przeraża,chciałabym sie wybrac na zakupy ale niewiem od czego zaczać ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=638156 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
lendi0909 Nawet mamy termin porodu na ten sam dzień,ja tez mam na 29 listopad
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na mamusiach listopadowo-grudniowych jest Was tak wiele od początku, ze naprawdę trudno wbić się w dyskusję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm... ja dużo bardzo tego mam. Ciuszki, wózek, kołyska, wanienka... Mi praktycznie brakuje tylko aspiratorka do nosa i tetrówek
![]() na pierwszej stronie mamuś listopadowych są dwie wyprawki podane, możecie tym się sugerować a jak macie jakieś pytania to ja odpowiem, jeśli potrafię ![]() advena nie jesteś wcale ignorowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Wiem Landi, że to moje odczucia, ale przez to też mało się tam udzielam, bo jakoś ciężko mi się wbić
![]() My mamy wózek 3w1, ubranka (nie wszystko, bo np nie mam czapeczek, a dużą część mam już na większego bobaska), pieluchy tetrowe i kilka flanelowy, pościel do łóżeczka z 2 kompletami poszewek (łóżeczka nie mam ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-08-23 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tetrówek z 10 się przyda, flanelowe służą praktycznie do tego samego, tyle że są ładniejsze ![]() Czapeczek ja mam chyba z 20, ale wszystkie cieniutkie i tylko jedną grubszą mam - pocieszam się tym, że w kombinezonie jest gruby kapturek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja czekam właśnie na paczkę z allegro z kombinezonem, zobaczymy co to przyjdzie
![]() ![]() Co do tych pieluch to mojej mamuśce się wydaje, że ja ich używać do przewijania będę i to ona ich jak szalona nakupowała, więc mam coś koło 30 szt. ![]() Kołyska odpadła zanim się by jeszcze zrodził komu taki pomysł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja - Ela, 30 lat, synek urodzi się na Wigilie.
Mam troche ciuszkow z sh, wlasnie rozmyslam nad wozkiem - gleboko-spacerowy, pompowane kola, musze go wnosic na 2 pietro - cos polecacie? Acha, czy kupujecie do szpitala kaftaniki czy body? Jak lepiej dla dzidziusia z kikutem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam tylko kombinezon na 62 i jeszcze jeden, ale dużo wiekszy, dosłownie kilka ubranek( w różnych rozmiarach), dwa rożki i dwa cienkie kocyki i zaopatrzyłam sie juz w koszule do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też nie chce kołyski ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Ja mam termin na koniec grudnia.. Z poczatku byl to 23, 25 a teraz juz nawet 27 grudnia wiec zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ![]() Ja niestety nie mam jeszcze nic do wyprawki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do ciuszków z lumpeksów ja nie mam nic przeciwko ![]() ![]() ![]() ale najlepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku jest jednak poproszenie bratowej już teraz o te ciuszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super dzięki za odpowiedź ![]() ![]() ![]() Jeszcze problem mam z wózkiem.. nie widzę sensu, żeby kupować nowy więc pożyczam od znajomej tżta z pracy , podobno jest jakis super wypasiony, tylko problem w tym, ze mieszkam na 3 pietrze i za cholere sama go nie wniosę ani nie zniosę, a zostawiać na parterze też nie mam możliwości ( zresztą żeby wejsc na parter musiałabym z nim pokonać ok 12 schodów, a ja przy 3 kg siatkach z zakupami na drugi dzien mam zakwasy ![]() Kurczę moze wymyslam, ale naprawdę jakoś nie widzę spacerków w srodku zimy.... hmm :/ eh ja mam chyba za dużo czasu i wymyslam juz jakies niestworzone głupoty i sama sobie robię problemy.... ostatnio rozlglądałam się za wyposażeniem do łóżeczka co wy na to: http://allegro.pl/posciel19-ele-120x...556180735.html ?? myślę, że cena nie jest zła jak na ilość elementów. Dodam, że moja bratowa na same poszewki na kołderkę i poduszkę wydała ok 80 zł więc porównując ten zestaw myślę, ze jest korzystny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() ja śpię różnie, to na lewym, to na prawym boku, czasami na plecach. ale najczęściej na prawym boku, bo łatwiej mi w nocy zejść z łóżka do łazienki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja chyba wezmę do wypisu po prostu troszkę większe rzeczy, żeby kikuta nie uszkodzić ![]() ![]() kurczę, już niedługo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() co do pościeli to wzory ma bardzo fajne, ale wg mnie ochraniacz na szczebelki jest strasznie szczupły ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupuję na razie tylko w sh - to właśnie tam kupilam pierwszą bluzę i tak się zaczęło. Podliczyłam dzis wszystko - mam po 5 sztuk body z krótkim i z drugim rekawem, 5 pajacykow, 6 bluzek z krótkim rekawem, 3 z długim, 2 rampersy, bluze, dwa sweterki, kurtkę polarową i kombinezon na wyjscie ze szpitala, dzinsy, dresy i ogrodniczki. Do szpitala kupie nowe ciuszki - cos mi sie nalezy, ale to w okolicach pazdziernika lub jesli beda promocje. Kupuje rozmiary 0-3mce lub 3-6mcy, do szpitala kupie 62 - pajace, body, kaftaniki, spiochy. No i czapeczki, skarpetki, niedrapki. Chce mieć "wyjsciowy zestaw" - do lekarza, do rodziny, a po domu ciuszki z sh. Cytat:
Fajne to wyposazenie, my kupimy nowe łózeczko turystyczne z przewijakiem i do tego materacyk i posciel. To chcialabym kupic w sklepie, zeby dotknąc, ocenić. W necie kupie zestaw startowy Tommy Tippee - za ok. 60zl 3 butelki, smoczki, kubek niekapek - czy juz przed porodem planujecie kupic? Te smoczki maja dobre opinie, nie zaklócają podobno odruchu ssania.... Jest tyle decyzji przed nami, ale jaka to radosc! Zwłaszcza jesli długo czekało się na dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.