|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podkład
Witam wszystkie Panie
![]() Mam do was jedno pytanie ![]() Jestem chłopakiem mam 22 lata. od 8 lat borykam sie z trądzikiem różowatym. Byłem juz nie w jednym szpitalu czy to klinice dermatologicznej, kilka tabletek sie już łykło i nie jedna maść stosowało. Nie mówie, pomogło mi.. oczywiscie nie do końca bo jakąś tam małą czerwień na twarzy jeszcze widać. I z tego własnie powodu używam... lekkiego podkładu. nie używam go na cala twarz tylko na nos i troche na policzki., bo wlasnie tam najbardziej widac moją czerwien. I tak szczerze ale tak na prawde szczerze co Wy sądzicie o tym? Podkreślam nie uzywam tego zeby sie "upiększyc" mi na prawde bardzo przeszkadza ta moja choroba skórna i zle sie z tym czuje psychicznie, nawet u psychologa przez to wylądowalem ![]() I o to moje pytanie. Wyśmialibyście mnie? czy wgl chcielisbyscie miec takiego chlopaka ktory uzywa podkład przez swoje problemy.. ? Jak wy to widzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
wasza koleżanka
|
Dot.: Podkład
Pewnie wolałabym cię bez upiększacza, bo jako mój facet podobałbyś się mi i tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
to dobre rozwiazanie i ile ten podklad jest dobrze dobrany - odpowiednio do kolorytu Twojej cery, nie ma mega krycia, nie odznacza sie. ja tez kryje tylko policzki i nos gdzie mam problemy skorne a wiec efekt nie jest tak spektakularny jakby pokryc cala twarz takze wg mnie smialo
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja nie mam nic do tego. Nie przepadam patrzeć na kobiety, które przesadzają z makijażem, jak i na mężczyzn, ale jeden kosmetyk w niewielkiej ilości to nie jest przesada na pewno (tym bardziej, że mocno czujesz taką potrzebę). A gdybym miała chłopaka z takim problemem to próbowałabym mu pomóc walczyć z problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
sissy that walk
|
Kosmetyki są dla ludzi
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
no, nie wiem, dla mnie to dziwne.
antybakteryjny korektor nawet ok, ale podkład na całą buzię? edit. doczytałam, że nie na całą buzię. ale mimo wszystko chyba bym się dziwnie czuła, jakby mój tż używał podkładu. jakoś tak kolorówka dla mnie zarezerwowana jest dla kobiet ![]() a jak teraz wygląda Twoja pielęgnacja buzi? Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2014-03-23 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dawniej bywało, że mój własny brat domagał się żebym mu nałożyła podkład i puder przed imprezą
![]() ![]() Mnie by to nie przeszkadzało jakoś specjalnie, pod warunkiem że podkład dobrze dobrany i umiesz go nałożyć tak by nie wyglądać dziwacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wolę faceta który dba o stan cery, a gdy trzeba umie przyznać,że ma problem z trądzikiem, a nie reszta świata ma problemy że wzrokiem
![]() Autorze, a zmiana diety? Probowales w tą stronę iść z leczeniem?odstawic nabiał i gluten na początek? Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to rzeczywiście potrzeba to rozumiałabym i nie miała nic przeciwko. Tylko ważne, żeby naprawdę go dobrać. Chyba bym to nawet jakoś doceniła, że potrafi się przyznać do problemu i działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie mam nic przeciwko, zdarza mi się ciapnąć korektorem TŻ jak wychodzimy a on ma jakaś niespodziankę. Byle z umiarem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jak musisz to używaj. Jeśli wyglądasz lepiej, to czemu nie. W końcu nie chodzi o podkreślanie oczu czy ust, a wyrównanie kolorytu.
Swoją drogą - próbowałeś leczyć to olejem kokosowym? Ma działanie antybakteryjne, słyszałam od kogoś, że tak właśnie pokonał problemy skórne. Fakt, jest tłusty, ale może...Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś był moim chłopakiem to raczej próbowałabym pokazać ci inne sposoby. Z resztą wolałabym abyś chodził z takim odsłoniętym trądzikiem bo ja lubię facetów pewnych siebie, a takie maskowanie w tym nie pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrozumiała i zupełnie by mi to nie przeszkadzało. Jeżeli wiedziałabym, że dzięki temu mój chłopak czuje się lepiej, to czemu nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natomiast jak Ty się z tym czujesz lepiej, to czemu nie. To Twoja twarz, jak masz ochotę to używaj podkładu. Nie musisz się przecież wszystkim podobać.
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jesli robisz to umiejetnie i dzieki temu czujesz sie lepiej, to jestem na TAK
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
sądzę, że to fajnie, że tak dbasz o siebie
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jeśli tak czujesz się lepiej to czemu nie? Mój chłopak tuszuje swoje niedoskonałości korektorem i mi to nie przeszkadza. (Oczywiście akceptuję go takim jakim jest i nie musi niczego ukrywać, jednak wychodząc gdzieś tak czuję się bardziej komfortowo i nie zamierzam go wyśmiewać).
![]() |
#23 |
zuy mod
|
No ale on tez stosuje to wzglednie punktowo.
Moim zdaniem - wszystko jest dla ludzi. Bardziej mnie razi widok kobiety z fajna skora, ktora dzien w dzien naklada na nia fluidy, pudry i inne, niz faceta, ktory nie przesadzajac, ukrywa swoje niedoskonalosci. wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jeśli stosujesz podkład punktowo i umiejętnie, to myślę że zaakceptowałabym to.
Ale powiem tak, u mnie w klasie w LO był chłopak, który używał podkład na całą twarz, zawsze był to jakiś tragiczny pomarańczowy kolor, który odznaczał mu się tworząc maske, do tego nakładał go tyle, że (przepraszam ale tak to wyglądało) chyba aplikował to szpachlą... I to było tragiczne. Chłopaki się z niego śmiali, dziewczyny zresztą też, myślę że byłby bardziej zrozumiany z trądzikiem bez make up'u niż z tym wszystkim na twarzy. ![]() Tylko że nie jestem pewna czy on tylko maskował trądzik, bo zdażało mu się też podkreślać oczy czarną kredką... ![]() Może zamiast mocno kryjącego, odznaczającego się podkładu warto kupić jakiś porządny krem BB? albo maść kryjącą, jak ktoś wcześniej radził? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wyśmiałabym, ale gdybym miała takiego chłopaka, przede wszystkim starałbym się dać mu do zrozumienia, że go akceptuję również bez podkładu. Tak, aby przy mnie nie musiał go używać i mimo to czuł się pewnie. Zdecydowanie jednak nie wyśmiewałabym się, ani nie próbowała radykalnie sprzeciwiać się, że chce stosować podkład wychodząc "do ludzi". Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że dobrze dobrałeś podkład bo tobie może się wydawać, że twoja twarz wygląda z nim lepiej, a w rzeczywistości może to wyglądać mało ciekawie...
Generalnie nie mam nic przeciwko, ale uważam, że mimo to podkład jest zbędny. Więcej pewności sienie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Może w najblizszym czasie zrobie zdjęcie i sami ocenicie :P
"a jak teraz wygląda Twoja pielęgnacja buzi?" - na dzien dzisiejszy używam tonika i kremu nawilżajacego z Sorayi (dotlenienie) "Swoją drogą - próbowałeś leczyć to olejem kokosowym? " - nie, ale na pewno spróbuje co mi tam :P "Autorze, a zmiana diety? Probowales w tą stronę iść z leczeniem?odstawic nabiał i gluten na początek?" z dieta nic nie kombinowalem. Moją najlepsza dietą było by całkowite odstawienie alkoholu ![]() ![]() .. Podkładu używam z Garniera BB LIGHT on był chyba kupowany w biedronce jak sie nie myle.. i uważam ze jest dobrze dobrany.. Dzieki za wszystkie odpowiedzi ![]() ![]() aha.. oprócz tego trądziku różowatego mam jeszcze Zespół Raynaud'a ![]() Edytowane przez _bambino_ Czas edycji: 2014-03-23 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujesz dość kiepski podkład. To tak na marginesie, bo jeśli to ie on wystarcza, to znaczy, że dużego problemu że skóra nie masz ![]() Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.