![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak uniknąć obwiśnięcia piersi?
Hej
![]() Mam nadzieję, że nie pomyliłam działów. Ostatnio troszkę mi się przytyło ![]() Mam 21 lat, piersi mam naturalnie duże (nie nabrały po prostu tłuszczu w trakcie tycia, ile nie ważę są bardzo podobnej wielkości). Rozmiar w tym momencie to około 65-70 E/F, w zależności od sklepu, który mi mierzy, bo wiele już próbowałam i nadal szukam idealnego ![]() Nie są może idealne, chciałabym, by były bardziej sterczące, no ale zapewne za dużo wymagam przy takim rozmiarze. Tak czy siak nie są aż tak obwisłe, są raczej okrągłe, w dobrym staniku wyglądają świetnie, bez stanika wyglądają, yhm, całkiem ok (ale rozchodzą się na boki ![]() No i boję się, że po utracie wagi strasznie obwisną i będą wyglądać jak jakieś baloniki, z których uszło powietrze ![]() Aha, dodam tylko, że wykonuję też ćwiczenia na klatkę piersiową (chociaż jak ktoś zna jakieś dobre to bardzo chętnie również zerknę) i że ginekolog zawsze mówi, że mam bardzo gruczołowe piersi i dzięki temu nie będą tak obwisać jak te złożone głównie z tłuszczu. Ale nie wiem na ile to prawda, bo wcale takie sterczące nie są już w tym momencie ![]() Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rotmistrz
|
Dot.: Jak uniknąć obwiśnięcia piersi?
Zlotego srodka chyba niema
![]() Piewnie nic nowego nie wniose, ale jak wiadomo podstawa to dobry biustonosz, noszenie piersi "wysoko",kremy nawilzajace, ujedrniajace, oklepywanie dekoltu, naprzemieny prysznic(zimny/cieply) podczas kapieli, cwiczenia na klatke piersiowa. Moze inne dziewczyny maja jeszcze jakies rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 kg to nie jest dużo tylko daj sobie czas, sobie i swojemu ciału ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja dobra kumpela z uczelni zaczela sie drastycznie odchudzac, a tez miala duzy biust i teraz lamentuje ze... go wcale prawie nie ma.
Podobno wyglada jak pomarańcza wrzucona w foliówke ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
kobieto 5 kg to jest mikro zmiana dla organizmu xd piersi nie ucierpią aż tak.
daj spokój, dobry stanik i odchudzanie z głową to 90% sukcesu jeśli widzisz w telewizji osoby które po schudnięciu 60 kg zarzucaja sobie skóre na plecy - no trudno, takie maja geny. o skóre trzeba dbać, można dbać, nawilżac itp ale jesli ma się pewne tendencje to nic z tym nie zrobisz. pozostaje ci minimalizowanie ryzyka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 10 kilo rozłożone w stosownym czasie to nie jest drastyczne schudnięcie, a piersi 65-70 E/F to nie są olbrzymy. Przesadzasz ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tragedii nie ma, naprawdę XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hm, kurczę, bo ja wizualnie chcę się bardzo zmienić :P
Powiem tak, ja jestem niska, te 10 kg na mnie robi już jednak dużą różnicę, to nie jest tak, że mi tylko 2 cm w talii spadną po takim schudnięciu, jak nie wiem, u dziewczyn mających powyżej 2 metrów ![]() Znajdę jakieś przykładowe zdjęcie na internecie. ![]() Ok, powiedzmy, że mam podobną figurę. Nawet cycki podobne ![]() A tak bym chciała wyglądać po schudnięciu: Wiadomo, mniej więcej, głównie chodzi mi o zrzucenie tłuszczu z ud, brzucha i talii. I moim zdaniem to jest całkiem spora zmiana w wyglądzie (biorąc pod uwagę, że według mnie jestem ciut większa teraz niż pani na pierwszym zdjęciu) i mam nadzieję, że się w 10 kg zmieszczę, bo poniżej 40 jednak nie chcę zejść :p Ktoś wyżej pisał o problemach z kręgosłupem: raczej nie mam, ale fakt faktem, ze się dużo garbię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
"Czy jest szansa, że nawet jeśli obwisną to w tak młodym wieku mi się skóra zregeneruje?"
Tu nie chodzi o regenerację skóry, tylko ewentualnie wyćwiczenie mięśni, które podnoszą biust i usunięcie (niestety tylko chirurgiczne) skóry lub poprawę napięcia (kremy, masaż, zimny prysznic na zmianę z ciepłym) --- Figura blondynki jest krągła, ale bardzo ładna i ponętna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem baaardzo przesadzasz. Trzeba o siebie dbać, ćwiczyć, masować i nic nie obwisa. 10 kilo to jest nic, możesz chudnąć kilogram tygodniowo, schudniesz bardzo szybko (3 miesiące to jest krótki czas), w zdrowym tempie, zmieniając nawyki i dbając o skórę. Nie przesadzaj, tylko się za siebie weź
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ćwicz
![]() Ja odkąd sobie ćwiczę i rozciągam się trochę w domu zauważyłam, że mi się podniósł trochę biust. Rób wymachy wyprostowanymi rękami na boki lub złap się za dłonie i wyciągaj ręce do góry.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tak właśnie planuję głównie ćwiczyć, bo zdaję sobie sprawę z tego, że może sama waga i nadmiar tłuszczu nie są moim problemem, ale raczej brak jędrnego ciała.
Ważę 56 kg przy 156-158 cm wzrostu, moja "zwyczajowa" waga to ok. 51-52 kg, wymarzona to ok. 47. Pewnie z BMI mi wyjdzie niedowaga przy wymarzonej, ale mi naprawdę się tak tłuszczyk układa, że nawet ważąc te 51 kg robią mi się sporawe fałdki przy siadaniu, brzuch mi odstaje, uda są galaretowate. Nigdy nie miałam płaskiego brzucha ważąc powyżej 50 kg ![]() No i jakby co to wiem, że nie jestem gruba ani otyła, po prostu chciałabym mieć fajną, wyćwiczoną, szczupłą figurę. Nie wystarcza mi "nie jest źle" ani "nie jesteś wcale gruba" chciałabym słyszeć "masz super figurę, jesteś szczupła" :P Kolejne znalezione zdjęcie, brzuszek mam mniej więcej taki: ![]() I to głównie ten bębenek i biodra bym chciała zrzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jeśli miałaś zawsze duży biust, to nie sądzę, żeby tak bardzo "poleciał", o ile będziesz się odchudzać z głową, poza tym on zawsze Ci kilogramów do Twojej wagi dołoży
![]() ![]() Przede wszystkim staraj się prostować, wiem, że boli ![]() Jesteś młodziutka, więc skóra elastyczna, a biust też powinien mieć ponętny "zwis" ![]() ![]() A tak z ciekawości zapytam - jak sprawdzić, czy piersi są bardziej "tłuszczowe" czy "gruczołowe"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A komu nie robią się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Schudłam na ten moment jakieś 9kg, ćwiczę i moje piersi wyglądają lepiej niż przed odchudzaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Super, dzięki wielkie za wszystkie rady, macie rację, skupię się na ćwiczeniach i rozciąganiu, zamiast liczyć każdy kilogram
![]() Mifik: ja się dowiedziałam w trakcie badania usg i dwa razy w trakcie zwykłego ręcznego. Zresztą sama jak się badam to czuję, że mało w nich tłuszczu, są raczej twarde i "ubite". |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Autorko, tylko koniecznie do cwiczeń, sportowy stanik dobrze trzymający piersi, bo inaczej dorobisz się zwisów
![]() Ja mam Shock Absorbera i polecam, dobre opinie ma też Panache Sport. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Jeśli masz dużo tej tkanki gruczołowej (czy jak się to nazywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Nie wydaje mi się, żeby od odchudzania obwisły piersi.
![]() Ale podejrzewam, że rozmiar Ci się ogólnie zmniejszy. Mi niestety spadły o pół rozmiaru, nad czym trochę ubolewam, bo duże to one nigdy nie były. ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
2 hantelki 2,5 do 3 kg, parę serii codziennie i nic nie opadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wredny kotecek
|
Zasada jest prosta "Im większe cycki za młodu tym dłuższe na starość"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rotmistrz
|
Jesli masz mozliwosc to zacznij chodzic na basen, swietnie dziala na sylwetke jak I na piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeszłam 2-3 miseczki z rozmiaru i nie powiem, żeby były w tym samym miejscu, chociaż się bardzo starałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Nie unikniesz obwiśnięcia piersi, możesz to tylko spowolnić, głównie poprzez noszenie odpowiedniego rozmiaru stanika i regularny masaż piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.