Pomóżcie mi. Stosował ktoś Epiduo żel? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 17:40   #1
Kolorowa189
Przyczajenie

GG do Kolorowa189

Pomóżcie mi. Stosował ktoś Epiduo żel?

Epiduo żel stosowałam kilka razy co 2 dni. Teraz stosuje codziennie i przed wczoraj zaczeła mnie szczypać twarz, mam czerwoną i łuszczy się. Jest to skutek uboczny czy może to od czegoś innego mam. Jeśli jest to skutek uboczny po jakim czasie mi przejdzie. Nie mogę powiedzieć, że jest zły bo jest bardzo dobry. Na policzku miała dużo czerwonych plam po trądziku i w przeciągu kilku dni bardzo mocno przybladły i większość poznikało. Epiduo żel stosuje wieczorem a rano albo po południu stosuje krem Acnefan.
Kolorowa189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 07:47   #2
rashette
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie mi. Stosował ktoś Epiduo żel?

To normalne, też tak miałam na początku. Jeszcze czasem budzę się z czerwoną twarzą, ale skóra już się nie łuszczy i nei jest tak wysuszona.
Jesli tak jest, to zrób 2-dniową przerwę w stosowaniu epiduo

- Walczę z trądzikiem - Epiduo, 2 miesiace!
- Zmieniam styl!
- Skalpel
- Killer
- Brzuszki
- Hula hop
- Bieganie
- Rolki
- Basen

rashette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 00:29   #3
Kolorowa189
Przyczajenie

GG do Kolorowa189

Dzięki. Długo będzie mi się łuszczyła skóra? Kremem nivea mogę nawilżać skórę czy jakimś innym ? Skóra już mnie nie szczypie i nie jest czerwona tylko łuszczy się, mam tak od około 4 dni.
Stary 2013-04-28, 14:43   #4
rashette
Raczkowanie

Hmm.. Nie zawsze stosowałam Epiduo na całą twarz, wiec mi skóra łuszczyła się w pojedynczych miejscach. Trwało to około tygodnia. Przykrycie tego korektorem wyglądało koszmarnie : /
Nawilżałam też kremem Nivea

- Walczę z trądzikiem - Epiduo, 2 miesiace!
- Zmieniam styl!
- Skalpel
- Killer
- Brzuszki
- Hula hop
- Bieganie
- Rolki
- Basen

rashette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 21:41   #5
Kolorowa189
Przyczajenie

GG do Kolorowa189

Dzięki. Pierwszego dnia jak mi się łuszczyła skóra to nałożyłam krem BB i faktycznie wygląda okropnie.
Stary 2013-04-29, 06:22   #6
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolorowa189 Pokaż wiadomość
Epiduo żel stosowałam kilka razy co 2 dni. Teraz stosuje codziennie i przed wczoraj zaczeła mnie szczypać twarz, mam czerwoną i łuszczy się. Jest to skutek uboczny czy może to od czegoś innego mam. Jeśli jest to skutek uboczny po jakim czasie mi przejdzie. Nie mogę powiedzieć, że jest zły bo jest bardzo dobry. Na policzku miała dużo czerwonych plam po trądziku i w przeciągu kilku dni bardzo mocno przybladły i większość poznikało. Epiduo żel stosuje wieczorem a rano albo po południu stosuje krem Acnefan.
Fakt, że skóra robi się czerowna jest niczym dziwnym. Po dwóch tygodniach powinnaś zauwazyć zdecydowanie mniejszy trądzik. Mój syn stosował Epi duo i jest zadowolony z efektów. Po kuracji dermatolog przepisał mu izotek, bardzo skuteczny, Tobie go również polecam.
apows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 08:52   #7
Penelopkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kolorowa189 Pokaż wiadomość
Dzięki. Długo będzie mi się łuszczyła skóra? Kremem nivea mogę nawilżać skórę czy jakimś innym ? Skóra już mnie nie szczypie i nie jest czerwona tylko łuszczy się, mam tak od około 4 dni.
Kosmetyki na trądzik są po to żeby trochę wysuszyć skórę,więc nawilżanie tego co posmarujesz Epiduo nie ma sensu
Penelopkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 10:54   #8
Uuunreal
Raczkowanie

Stosowałam Epiduo dość długo według zaleceń Darmatolog plus jakiś mocno nawilżający krem. Pomagał ale na początku potem skóra przestała reagować i wróciła do pierwotnego stanu. Pieniądze wyrzucone w błoto
Uuunreal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-29, 15:06   #9
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Witam. 8 dzień stosowania. Od pierwszego nałożenia pieczenie. Zero łuszczenia, skóra zaczęła się mocno przetłuszczać i równocześnie o dziwo w dwie noce wyżarło mi zaskórnikami Miejsca, gdzie do tej pory zalegały pospolite wągry otwarte świecą olbrzymimi pustymi kraterami (setki!) i nie wiem, czy się cieszyć... bo wygląda to równie nieciekawie. Zaskórniki/krosty zamknięte na razie nie ruszone. Oczywiście wiedziałam, że proces trwa ok 3 miesiące, więc czekam cierpliwie na reszte. Pierwsze efekty zupełnie mnie zaskoczyły (tak wcześnie?!)
alicja w krainie mebli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości