|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Alkohol a antybiotyki
Ja mam szybkie pytanie, poneważ zaraz idę na impreze. Czy biorąc antybiotyk Unidox (pół tabletki na 24h) można pić alkohol ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Alkohol a antybiotyki
no pewnie juz za pozno
na dorade ale na przyszlosc jesli bierzesz unidox i pol tab na dobe to pewnie masz problem z tradzikiem otoz lek ten jesst metabolizowany w watrobie wiec nie zalecam obciazac jej dodatkowo ciezkim alkoholem w duzej ilosci ale piwko cy lampka wina moze dwie nie powinny zaszkodzic i zacznij stosowac leki oslaniajace watrobe jak silimarol silicast sylvit itd bo kuracja tym antybiotykiem jest dluga w przypadku tradziku zrezygnuj tez z palenia tytoniu on strasznie wplywa na gojenie sie tradziku pozdr |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Rzeczywiście troche za późno i przez cały wekend troche w siebie wlałem alkoholu ale póki co, wszystko jest dobrze. A co do Unidox'u to kuracja jest skuteczna ? Dermatolog powiedział mi, że przez pierwsze 2 tyg. będzie znaczne pogorszenie stanu ale później już tylko lepiej i jak narazie (3 tydzień) rzeczywiście tak jest, tzn. po 2 tygodniach wysypu widać poprawe.
Możesz napisać coś więcej o tych lekach osłaniających wątrobe ? |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
leki oslaniajace wątrobe to naturalne preoparaty dostepne bez recepty jak silicast silvit czy silimarol, wskazane sa jako srodek pomocniczy przy dlugiej antybitykoterapi!!
antybiotyki przy dlugim stosowaniu sa w stanie oslabic watrobe w dosyc duzym stopniu objawiac sie to moze tym ze np po 2 m-c stosowania po jednym kieliszku wodki mozesz odczuwac nieprzyjemne uczucie ze strony ukladu pokarmowego!! a tak na serio to polecam nie pic alkoholu gdyz nasila on zmiany tradzikowe szczegolnie picie bez umiaru!!! pozdr |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.