|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyjaciółka Wizażu
|
depilacja - preparaty łagodzące (Folisan, ampułki)
Ponieważ powtarzają się pytania dot. Folisanu to odpowiem jeszcze raz :
Folisan to płyn do przemywania miejsc po depilacji narażonych na wrastanie włosków i podrażnienia. Folisan łagodzi podrażnienia , przyspiesza gojenie powstałych juz stanów zapalnych mieszków włosowych , zapobiega powstawaniu nowych stanów zapalnych i wrastaniu włosków, trzeba stosować ten płyn 2-3 razy dziennie przez kilka dni po depilacji (dość duża buteleczka tego płynu kosztuje w gabinecie ok. 40; starcza na wiele użyć gdyż smaruje się płynem tylko miejsca podrażnione)- preparat dostępny jest tylko w gabinetach kosmetycznych (przeważnie w tych , gdzie stosowane są preparaty Depileve , Anesi) Ampułki Maystar - także tylko w gabinetach (przeważnie w takich , które prowadzą sprzedaż kosmetyków Maystar lub wykonują depilację na preparatach tej firmy)- ampułki mają działanie opóźniające odrost włosa (sprawdzone-polecam), łagodzą po depilacji i zapobiegają zapaleniom mieszków włosowych. Ampułka do ciała kosztuje ok. 6zł do twarzy 5zł. Stosuje się te ampułki zaraz po depilacji i później kilka razy.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Co po depilacji. Krem po depilacji
[b] <font color=1E90FF> przeszukałam KW, ale niewiele opinii na temat takowych kremów znalazłam. w KW figurują kremy BanDi oraz Joanny. czy są rzeczywiście skuteczne? który lepszy? a może stosujecie jakiś inny....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: krem PO depilacji
a chodzi bardziej o to zeby łagodzić podrażnienia, czy żeby spowalniać odrost włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na mnie krem Joanny niestety nie działał. Może dlatego że użyłąm tylko jedno opakowanie. Nie widziałam żeby spowalniał odrost włosów, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
chodzi o łagodzenie podrażnień.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[b] przypominam mój wątek [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czym złagodzić podrażnienia po depilacji?
Czym złagodzić podrażnienia po depilacji?
a) spirytusem b)lodem c) aspiruną z gliceryną d) wodą po goleniu e) gorącą wodą f) kremem nivea g) zwykłym balsamem h) nie wiem... i) inne opcje mile widziane... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Re: Czym złagodzić podrażnienia po depilacji?
Mnie pomaga tylko jedna rzecz:
Delikatny owocowy żel po depilacji z serii Tanita Sensitive. Po każdym innym kremie, oliwce czy balsamie po depilacji - dostaję białych krostek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Sposób na krostki
Depilacja niestety, wywołuje ten kłopot , zwłaszcza u brunetek(maja wieksza tendencje do zapalenia mieszków włosowych), takze przez długi czas miałam ten problem, ogromny, nawet dermatolog nie potrafił mi pomoc. Po kazdej depilacji było podobnie- kilka minut po- UCZULENIE i krostki (pomimo spełnienia wszystkich zasad higieny przed w trakcie i po zabiegu)
Po pierwsze twoja skora musi sie zagoic. Na nierozdrapane zmiany, zalecane sa srodki :POLOCORTOLON TC (w sprayu) lub masc- HYDROCORTSONUM (dostepna w roznych stezeniach, bez recepty).W obu przypadkach trzeba zapoznac sie z trescia ulotki i stosowac wg. zaleceń. Natomiast na przyszlosc. U mnie sprawdziła sie nietypowa, ale nastepujca metoda- po depilacji (jednorazowa maszynka, skora wczesniej oczyszczona oczywiscie), wklepuje w skore... odrobine delikatnego podkladu(tak, takiego do makijazu,a dokladniej Maybeline). Naprawde w moim przypadku to sprawdza sie rewelacyjnie, nie pojawiaja sie krostki, skora goi sie szybko. Nie namawiam, ale pisze, co rozwiazało moj problem z depilacja. Pozdrawiam i zycze powodzenia Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2005-07-14 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
krem po depilacji
Jaki krem najlepiej stosować po depilacji (nóg) aby się nie tworzyły krosty, a cera była gładka bez żadnych przebarwień???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Re: krem po depilacji
przylaczam sie do pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
Depilacja włosków niesie za sobą różne podrażnienia typu krostki, skaleczenia lub wrastanie włosów. O to moje sposoby na te podrażnienia.
Skaleczenie podczas depilacji dezynfekuje wodą utlenioną. Gdy skóra jest czerwona i piekąca stosuje maść alantan i wypijam wapno. A z wrastającymi włoskami walczę tak: masuje wydepilowane nogi szortką gąbką podczas kąpieli i systemtycznie dwa razy w tygodniu robie peeling. A wy jakie macie sposoby na problemy po depilacji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na problemy po depilacji
ja smaruję nogi Brevoxylem. Lekko złuszcza skórę (niewidocznie, ale to dlatego, że po wchłonięciu stosuję balsamy nawilżające), a więc trochę zapobiega wrastaniu włosków. 2 razy w tyg. robię peeling gruboziarnisty, a po peelingu szoruję ciało szorstką gąbką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja jak zwykle polecam wszechstronny Sudocrem-naprawdę dizała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Aga, troche sposobów jest wymienionych w linkach o depilacji na górze strony. Lepiej by było wyciągnąc starszy wątek, niż zakładać nowy. Zaraz połączę go z podobnymi. Wciągnęłam też link do Twojego wątku do rejestru
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Co po depilacji. Krem po depilacji
Czy po uzyciu depilatora mechanicznego można od razu nawilżać lub natłuszczać skórę? Czy lepiej przez kilka godzin po zabiegu dać jej odpocząć i nie wcierać żadnych kosmetyków, żeby ndodatkowo nie zapchać skóry, by nie pojawiły się krostki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co po depilacji.
Polecam tonik w zelu po depilacji firmy Faberlic. Bardzo dobrze łagodzi podrażnienia i jak to żel momentalnie się wchłania. Ekstra po depilacji woskiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.