Jakie konto internetowe wybrać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 13:05   #1
Beti loop
Przyczajenie

Jakie konto internetowe wybrać?

Witam. Mam zamiar załozyć własne konto internetowe. Zastanawiam sie nad MultiKontem "jestem" w multibanku lub eKontem w mBanku. Czy ktoś z Was posiada któreś z tych kont? Jakie są ich wady i zalety, które sie bardziej opłaca? Zalezy mi głownie na placeniu przelewów przez internet, bezpłatnym prowadzeniu konta i bezpłatnymi wypłatami z bankomatu. Proszę o szybkie odpowiedzi Za wszystkie rady, dziekuje
Stary 2010-08-18, 13:18   #2
Darin
Rozeznanie

Dot.: Jakie konto internetowe wybrać?

Mam konto w mBanku mogę szczerze powiedzieć że jestem zadowolona. Przelewy przez internet są bezpłatne - również do innych banków. Prowadzenie konta jest bezpłatne ale jednocześnie twoje środki NIE podlegają oprocentowaniu.
Wypłacać można tylko z niektórych bankomatów bez prowizji ale z pewnością znajdziesz taki w twojej okolicy.
Stary 2010-08-18, 13:23   #3
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darin Pokaż wiadomość
Mam konto w mBanku mogę szczerze powiedzieć że jestem zadowolona. Przelewy przez internet są bezpłatne - również do innych banków. Prowadzenie konta jest bezpłatne ale jednocześnie twoje środki NIE podlegają oprocentowaniu.
Wypłacać można tylko z niektórych bankomatów bez prowizji ale z pewnością znajdziesz taki w twojej okolicy.

ja tez od dluzszego czasu mam ekonto w mbanku i moge je polecic Zastanawialam sie jeszcze nad kontem w ING ale nie moglam sie zdecydowac.
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 13:25   #4
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beti loop Pokaż wiadomość
Witam. Mam zamiar załozyć własne konto internetowe. Zastanawiam sie nad MultiKontem "jestem" w multibanku lub eKontem w mBanku. Czy ktoś z Was posiada któreś z tych kont? Jakie są ich wady i zalety, które sie bardziej opłaca? Zalezy mi głownie na placeniu przelewów przez internet, bezpłatnym prowadzeniu konta i bezpłatnymi wypłatami z bankomatu. Proszę o szybkie odpowiedzi Za wszystkie rady, dziekuje
ja polecam ING direct, wszystko jest za darmo, przelewy,prowadzenie konta, wypłaty z wszystkich możliwych bankomatów, jeżeli w ciągu miesiąca płąci sie karta powyżej 100zł to za karte też sie nie płaci(inaczej opłata 5zł)
Można też otworzyć konto oszczędnościowe też darmowe i tam odkładać sobie pieniążki

Aha..i wpłatomaty są -też darmowe
Stary 2010-08-18, 13:31   #5
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Mam w mBanku i jestem bardzo zadowolona...zalety jak pisały dziewczyny wyżej i bezpłatne wpłatomaty też są. A i bezpłatnych bankomatów też jest sporo
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 13:51   #6
adzia'90
Rozeznanie

Ja również mam eKonto w mBanku i szczerze polecam. Nie płacę za przelewy, za prowadzenie konta ani za kartę. Wypłacam w bankomatach WBK lub Euronet lub Cash4you, zazwyczaj gdzieś blisko jest któryś z tych bankomatów. Wiem, że w wakacje można było zapłacić 5pln miesięcznie i bezpłatnie korzystać ze wszystkich bankomatów, nie wiem jednak czy po zakończeniu wakacji oferta się nie skończy. Jakiś czas temu otworzyłam eMax, na który odkładam pieniążki, oprocentowania prawie nie ma (1% w skali roku), ale mi zależało na takim subkoncie. Kontakt z mLinią jest bezproblemowy, zawsze pomogą, tak samo jak w eKiosku. Jeśli zdarzy się sytuacja, że nie będzie wpływów na konto to nic nie szkodzi, mBank nie pobiera żadnych opłat z tego tytułu. (Moja znajoma się martwiła, że konto tylko na wakacje i czy później nie będzie musiała płacić)

Edit: A no i właśnie wpłatomaty, można korzystać bezpłatnie również z wpłatomatów w Multibanku. Dość często u mnie wpłatomat przy mKiosku nie działa, ale za to w Multibanku są 3 wpłatomaty zawsze działające.

Edytowane przez adzia'90
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:52
adzia'90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 14:14   #7
Madziulek_90
Zadomowienie

Dołączam do polecających Mbank Sama mam Ekonto i nigdy nie było żadnego problemu, wszystko za darmo, szybko i wygodnie
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:39   #8
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
ja polecam ING direct, wszystko jest za darmo, przelewy,prowadzenie konta, wypłaty z wszystkich możliwych bankomatów, jeżeli w ciągu miesiąca płąci sie karta powyżej 100zł to za karte też sie nie płaci(inaczej opłata 5zł)
Można też otworzyć konto oszczędnościowe też darmowe i tam odkładać sobie pieniążki

Aha..i wpłatomaty są -też darmowe

a trzeba robic co miesiac jakies wplaty czy to konto dziala na tej samej zasadzie co ekonto w mbanku??
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 14:50   #9
Beti loop
Przyczajenie

Dzięki wszystkim za te rady a czy nikt nie korzystał z multikonta jestem?
A jak długo czekaliście na otworzenie ekonta w mbanku?
Stary 2010-08-18, 15:14   #10
visionAM
Zakorzenienie

taki wątków już było kilkanaście... skorzystaj z wyszukiwarki...bo i tak większośc odpowiedzi będziesz miała na mBank
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 15:56   #11
adzia'90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beti loop Pokaż wiadomość
A jak długo czekaliście na otworzenie ekonta w mbanku?
Jeśli w pobliżu masz gdzieś mKiosk to konto masz otwarte w ciągu 15minut. Możesz na nie przelać pieniążki, jednak kartę do konta dostajesz w ciągu 14dni. Zazwyczaj jest w ciągu tygodnia.
adzia'90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 16:01   #12
tiramisu_
Wtajemniczenie

A ja polecam konto dbnet Deutsche Banku. Załatwiasz bez wychodzenia z domu. Wszystko za darmo (trzeba jedną transkację miesięcznie wykonać, a to każdy robi): prowadzenie, przelewy, wszelkie transakcje bezgotówkowe, wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą bez opłat i prowizji (i to jest świetna opcja!)
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 16:06   #13
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

I ja rowniez jestem szczesliwa posiadaczka konta w mBanku Ani jednego minusu, w wiekszosci bankomatow bez prowizji, wplatomaty I Ja i Moj facet korzystany z ich uslug i poki co nic nie wskazuje na to ze z mBanku zrezygnujemy

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 16:51   #14
aurinka
Raczkowanie

Ja również jak większość polecam Mbank, mają naprawdę dobrą ofertę. W ING też niczego sobie.
Pozdrawiam

aurinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 17:36   #15
expectation
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
A ja polecam konto dbnet Deutsche Banku. Załatwiasz bez wychodzenia z domu. Wszystko za darmo (trzeba jedną transkację miesięcznie wykonać, a to każdy robi): prowadzenie, przelewy, wszelkie transakcje bezgotówkowe, wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą bez opłat i prowizji (i to jest świetna opcja!)
I do tego jeszcze teraz trwa promocja, że jeśli założysz u nich teraz konto i wpłacisz w ciągu tygodnia 1000 zł, utrzymasz tą kasę przez tydzień na koncie to dostaniesz ipoda

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 21:04   #16
Beti loop
Przyczajenie

Hmm.. W takim razie za co w mbanku pobierają opłaty? Przecież wszystko darmowe być nie może :p
Stary 2010-08-18, 23:54   #17
Charmain
Zakorzenienie

Mam od ponad roku i za nic nie zapłaciłam w mbanku

Jedynie hm.. złotówka gdy sprawdzasz stan konta w bankomacie, ale skoro jest wygodny dostęp do konta przez internet to można sprawdzić np. przed wyjściem na zakupy
I pewnie wypłaty z bankomatów innych banków, ale jeśli mieszkasz w dużym mieście to pełno wszelkich euronetów, cash4you czy bz

Edytowane przez Charmain
Czas edycji: 2010-08-18 o 23:55
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 00:02   #18
ratta
Wtajemniczenie

mBank - mam od kilku lat i jest ok, nie zapłaciłam za nic nawet 1 zł
teraz mam też Polbank - strona mi się nie podoba, głupie opcje i w ogóle, ale też darmowo, i większe oprocentowanie

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez ratta
Czas edycji: 2010-08-19 o 00:41
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 00:15   #19
moler
Przyczajenie

GG do moler

Ja również polecam mBank. Mam tam konto od kilku lat. Najpierw izzy, potem eKonto, w międzyczasie konto na zaciągnięty kredyt gotówkowy oraz od kilkunastu miesięcy konto z oprocentowaniem 3% eMax PLUS. Ani razu bank mnie nie zawiódł, oprócz tego, że nie dali mi kredytu :P Kilka miesięcy później i tak go wziąłem.
Jedyną opłatą jaką ponoszę jest 1,5zł miesięcznie za kartę Mastercard PayPass, dzięki której teraz płacąc w Żabce min. 10zł mam Pepsi za 1 GROSZ oraz drugie 1,5 za pakiet "Bezpieczna karta".

Jeśli chodzi o konto eMax Plus, polecam je bardzo. Przydaje się osobom, które wydają za dużo pieniędzy. Konto to ma jedną wadę, którą natomiast ja uważam za bardzo fajną. Konto to służy tylko do przelewania kasy pomiędzy eKontem a eMax Plus. Możesz wpłacać na nie kasę dowolną ilość razy, ale przelać z powrotem możesz TYLKO 1 RAZ W MIESIĄCU BEZPŁATNIE. Każdy kolejny przelew kosztuje 5zł i jest wykonywany przez mLinię.

Brzy okazji Betty loop uzyskała odpowiedź na pytanie, na czym zarabia mBank. Myślę, że oprócz tych opłat zarabia na kredytach i odsetkach za niespłacone raty, wypłatach w bankomatach obcej sieci, płatność kartą i wiele innych
moler jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 00:47   #20
ratta
Wtajemniczenie

Taaaa i zarabia na ludziach, którzy mają listy haseł. Gdy zostaje 10 czy ileś do końca z ostatniej listy, wysyłają bez pytania kolejną za opłatą. Dla mnie to nie fair, no ale...

W Polbanku można sobie między kontem oprocentowanym na 5% (kapitalizacja jednodniowa), a gotówkowym przelewać nieskończoną liczbę razy. W mbanku bardziej się opłaca otwierać lokaty jednodniowe niż trzymać na emax+, tymbardziej, że można w każdej chwili z powrotem je przesłać na emax+. Na lokacie jest 3,5% i można ominąć podatek, a na koncie 3%.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:14   #21
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darin Pokaż wiadomość
wszystko się zgadza. również polecam konto w mbanku.

niestety już kilkukrotnie sparzyłam się na ich obsłudze (mKiosk, mLinia) i nauczyłam się, że niewarto próbować załatwić czegokolwiek z ludźmi, którzy pracują niedługo i nic nie wiedzą o swojej pracy. składałam reklamacje i nic mi z tego nie przyszło, mam tylko nauczkę na przyszłość, żeby ograniczyć się do operacji przez internet.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-29, 06:28   #22
ManiekBL
Przyczajenie

Jest wiele porownywarek w necie np http://www.najlepsze-konta.pl/ gdzie latwo mozemy porownac i wybrac najlepsze konto dla nas ;] ja tak zrobilem wg mnie najlepsze jest db net deutsche banku bo najtansze dobre tez jest mbank, toyota bank - szczegolnie bezpieczenstwo i bzwbk oraz direkt Ing
ManiekBL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 01:42   #23
Grubys
Przyczajenie

Faktycznie, spoko stronka ta http://www.najlepsze-konta.pl ale moim zdaniem konto internetowe to dobra i tania rzecz ale do czasu az przyjdzie zalatwic cos ciezszego - typu kredyt wtedy nie da se inaczej dogadac jak twarza twarz z bankowcem a banki stricte internetowe tego nam nie zaoferuja. Dlatego moim zdaniem wybierając konto musimy to wziąć pod uwage - dlatego ja mimo wszystko polecam ing
Grubys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 05:55   #24
Amani
Zakorzenienie

mBank odradzam z własnego doświadczenia. Tzn. powiem tak: jeśli nie będzie większych problemów, to konto jest na dobrych warunkach. Co innego jak pojawią się jakieś kłopoty lub tak jak w moim przypadku PRÓBA ZAMKNIĘCIA KONTA, to jest jakaś tragedia
Chciałam zamknąć izzyKonto, bo już dawno skończyłam 18 lat, a otworzyć normalny rachunek. Oczywiście muszę najpierw zamknąć izzy. Byłam wiele razy w banku i oni dosłownie NIC nie mogą zrobić, bo to konto internetowe
Czyli muszę wstać ze stoliczka, przejść do telefonu wmontowanego w jedną ze ścian w ich banku i najpierw zamknąć izzy. Ok, nic prostszego. Stać przy telefonie można pół godziny, aby uzyskać pierwsze połączenie. Potem należy wprowadzić kod - ok. Porozmawiać w infolinią. Pierwsze 5 razy w odstępach tygodniowych to zrobiłam. Podobno konto miało się zamknąć w ciągu miesiąca +/- dwa tygodnie na dojście korespondencji itd. Po dwóch miesiącach (żeby mieć pewność, że nie jadę na marne) przyjeżdżam do banku, wypełniam całe procedury wniosków (za każdym razem ta sama historia) i na końcu, po wprowadzeniu do komputera okazuje się, że izzy jest jeszcze nie zamknięte
Ostatnim razem na infolinii rozmawiałam z totalnie niekompetentnym pracownikiem. Prosiłam o zamknięcie konta, pracownica w ogóle nie mogła mnie zrozumieć... W końcu nie wytrzymałam i zapytałam, czy jak teraz skończę z nią rozmawiać i wrócę na krzesełko do banku, to czy ten pan będzie w stanie mi pomóc (zapytałam czując się jak debilka, że takie pytania zadaje). Pracownica odpowiedziała, że tak. Rozłączyłam się i zaś ta sama historia.

Nigdy więcej się tam nie pojawiłam Poszłam do ING, założyłam rachunek w 10 min (normalny i oszczędnościowy bardzo korzystanie oprocentowany), bez problemu dostałam kartę, aktywowałam ją, aktywowałam tele usługi i jestem mega zadowolona Oczywiście za żadne codziennie operacje się nie płaci, przelewy wewnętrzne można wykonywać dowolną ilość razy, wypłaty z wszystkich bankomatów za darmo a placówka lub bankomat ING co krok, pieniążki szybko dochodzą i szybko się księgują (oprócz weekendów), fajna usługa na telefon.
Jedynym minusem w koncie internetowym ING jest ta cholerna pomarańczowa karta, która czasem "nie ma humoru" i nie da się nią zapłacić (lub wymaga to kilku prób).

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości