![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() pękające naczyńka na nogach![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pękające naczyńka na nogach
Jest mnóstwo preparatów zmniejszających skłonność (bo to, co już istnieje, niestety leki i maści nie zlikwidują) do pękania naczynek
![]() ![]() A zamykanie naczynek... - ja uważam, że nie należy się przed tym bronić, bo chociaż faktycznie nie jest to "do grobowej deski", to przynajmniej na dłuższy czas uzyskasz miły dla oka efekt estetyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W marcowej "Urodzie" jest całkiem ciekawy artykuł poświęcony naczynkom i żylakom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to Venescin jest na uszczelnianie naczyń krwionośnych,kupić go można w aptece,cena ok.4zł.,5z.Powinnaś też jeść Rutiniskorbin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem za laserem, bo sama próbowałam i byłam b. zadowolona. Żadne mazidła ani leki wewnętrzne nie zlikwidują już popękanego bałaganu na nogach. Tabletki i kremy i owszem, ale żeby zapobiegać pogarszaniu stanu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Erato jeżeli możesz to napisz proszę czy robiłaś zamykanie naczynek w Katowicach? I gdzie oraz ewentualnie cenę (jeśli to nie tajemnica
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta,dziękuję za chęć pomocy.Prosiłabym o nazwy skutecznych (!!!!!)
tabletek i maści.Erato,ile kosztuje taka laserowa przyjemność? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Martulaa - nie w Katowicach, ale w Krakowie, w gabinecie DerMed. W Katowicach też jest gabinet DerMed, ale z tego co wiem, to oni robią tylko depilację, a naczynek nie.
starsza pani - laserowa przyjemność o dziwo nie zabiła mnie ceną, bo za zabieg na obu nogach razem z konsultacją lekarską (obowiazkowo przy pierwszej wizycie) zapłaciłam około 230-250 zł. Faktem jest, że ja nie miałam jakiejś specjalnie gęstej "sieci" pajączkowej, ale trochę tego było, powiedzmy, kilkanaście miejsc. Kiedyś, wcześniej, wybrałam się też do gabinetu Skin Laser Studio w Katowicach i zapłaciłam tyle samo za zabieg tylko w jednym miejscu, bolało jak cholera a po zabiegu było jeszcze gorzej! Zamiast pajączków czerwony sinior, który nie chciał zejść. Za to z krakowskiego zabiegu byłam bardzo zadowolona - trwało to wszystko nie więcej niż pół godziny, nie wymaga znieczulenia, bo prawie nie boli - czasami gdzie nie gdzie zakłuje mocniej, ale da się przeżyć bez problemu. Zaraz po zabiegu skóra szczypie i piecze, co przechodzi po godzinie-dwóch, potem pojawiają się małe wybroczyny. One później przekształcają się w coś w rodzaju małego strupka, a następnie strupki schodzą, a zasinienia się wchłaniają. Skóra wygląda nieciekawie przez około dwa-trzy tygodnie, więc najlepiej zabieg zrobić jeszcze teraz, jak się nie trzeba obnażać ![]() Zabieg zrobiłam raz, bo potem nie miałam czasu jeździć do Krakowa. To był błąd o tyle, że dostateczny efekt zabiegu wymaga zawsze dwóch, a u niektórych osób trzech lub więcej powtórek, o czym mnie uprzedzono. Robiłam to w maju zeszłego roku. W miejscach, w których pająki zostały zamknięte, nie odnowiły się. Nie zauważyłam blizn ani przebarwień. Zabieg robi dermatolog. Ufff, więcej grzechów nie pamiętam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Erato dziękuję za odpowiedź. Myślałam właśnie m.in. nad Skin Laser Studio, bo są bardzo rozreklamowani (ale Twój post świadczy o tym, że niekoniecznie dobrzy). A w Krakowie bywam często, więc zorientuję się co i jak.
Jeszcze raz dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
W Katowicach pani doktor od lasera (strasznie niesympatyczna) oświadczyła, że to kosztuje 4 zł od jednego "strzału" lasera, a żeby zamknąć jedno naczynko, to trzeba 8-10 tych "strzałów". Posmarowała mi skórę jakimś znieczulaczem, który wcale nie działał, a potem narzekała, że tych moich naczyń w ogóle nie widać, bo ten krem powoduje zwężenie naczyń krwionośnych! Czułam sie tam jak intruz. No i ten efekt opłakany...
![]() ![]() ![]() A w Krakowie gabinet jest na ul. Św. Tomasza, w samym centrum. Jak wrzucisz DerMed do wyszukiwarki, to znajdziesz ich stronkę. Powodzenia! Ja też się wybieram na powtórkę, tylko czas, czas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Popraw mnie proszę, jesli źle zrozumiałam- robiłaś zabieg w zeszłym roku i nic z tego co korygowałaś nie odnowiło się. Dlaczego chcesz go powtarzac? Czy to konieczne dla utrwalenia efektu? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Po prostu jeden zabieg zazwyczaj nie wystarcza żeby dokładnie "posprzątać"
![]() ![]() Naplątałam chyba ![]() ![]() Pozdrawiam hodowców pajączków! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosować należy żele z kasztanem, rutyna, arniką. Tabletki z rutyną, im większa zawartość rutyny tym lepiej. Nie dopuszczać do przemęczenia nóg i zastoin. odpoczywac z nogami uniesionymi. Ja mam tez duzo popękanych naczynek na nogach, a na stopach miejscami, od wewnętrznej strony wyglądało to jak plamy. Mnie najbardziej pomogło...rzucenie palenia ![]() Jedynie jeszcze jak "spuchnę" to oczywiście są widoczne. Ale to zdarza sie coraz rzadziej i mam nadzieję,że jak już się organizm ustabilizuje po tym rzucaniu, to zatrzymywanie sie wody ustapi całkiem.
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś może mógłby polecić mi jakieś centrum dermatologiczne, wykonujące zamykanie naczynek we Wrocławiu?
Jakie tabletki z rutyną są najskuteczniejsze? Jakie preparaty so smarowania podziałały i zwęziły Wasze naczynka? Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam, Greta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja chcialam sie wybac do Katowic, ale babka mailowo byla nawet nie mila, powiedziala ze za sama konsultacje 70zl, i chyba wybiore sie do tego Krakowa. Wiadomo, ze lepiej nie usuwac naczynek w lato, ale czy bardzo niskie temperatury sa jakis przeciwskazaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Podbijam bo tak jak Greta chciałabym sie dowiedzieć czegoś więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny serdecznie wam polecam masc LIOVEN, stosowalam wiele roznych masci, ta kiedys kupilam na wakacjach bo popekalo mi mnostwo malych naczynek przy kostkach i dopiero po niej one po znikaly, a przed nia chyba 3-4 razy dziennie uzywalam innych. Niestety nie pamietalam nazwy i jak pare dni temu poprosilam o jakas masc na naczynka to wlasnie aptekarka mi ja polecila ze wzgledu ze zawiera wieksze ilosci aktycznych skladnikow (heparyna, kasztanowiec, oczar, arnika) a do tego dosc tania bo 9zl. Do tego kupilam Pelethrocin, ktory kiedys byl na recepte, niby jest lepszy niz Diosminex mimo takiego samego skladu, aczkolwiek biore 1 tabletke zamiast 2 dziennie. Slyszalam zeby byly efekty trzeba Pelethrocin brac pol roku, ja nie wiem czy to jest dobrze tak organizm przyzwyczajac ale z drugiej strony nie chce byc w fioletowe pajaczki bot o strasznie niestetyczne. Za jakies 3-4 miesiace wybiore sie na laser, jeszcze tylko nie wiem gdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja bym jeszcze proponowała wizytę u lekarza, zanim w ruch pójdzie laser, żeby się upewnić, czy to aby na pewno dobry pomysł.
Też pozdrawiam hodowców pajączków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Pająków się boję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do smarowania polecam heparynę-ostatnio bardzo podrożała i preperaty nie są tanie ale najwięcej zawiera lioton 1000 i faktycznie sprawdziłam na sobie ,że najlepszy daje efekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuję Ci za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ostatnio od mojej Pani dermatolog dowiedziałam się, że istnieje jakiś preparat wstrzykiwany w naczynka i podobno świetny. Powiedziała, że zabieg wykonują niektóre kosmetyczki lub chirurdzy estetyczni. Czy któraś z Was miała z tym do czynienia? Osobiście nie mogę znaleźć w internecie nazwy tego specyfiku a więc już o cenie i dostępności na rynku nie wspomnę.
Będę wdzięczna za informacje na ten temat.... moje nogi również będą wdzięczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.abmed.pl/new/index.php?op...=article&id=85 ..ja mam sporo naczynek na jednej nodze..byłam u Naczyniowca..prywatnie..z robił mi Dopplera i wyszło że mam jedną żyłę niewydolną i wokól niej pękają mniejsze... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
..a co jest w składzie tego żelu?? ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Sorry ,że odświeżam temat ale nie miałam gdzie napisać . Mam taki problem mam 14 lat a na moich nogach od 2-3 miesięcy na nogach pokazują mi się pojedyncze popękane naczynka na początku były mniej widoczne teraz coraz ich więcej i są widocznie . Smaruje nogi 2 razy dziennie kremem z wyciągu z kasztanowca venescin ale nic nie pomaga
![]() Naprawdę nie wiem co mam robić idzie lato i zaczyna się sezon na krótkie spodenki co ja mam pokazać ,że mam nogi jak starsza kobieta ? Znacie jakiś dobry krem na pękające naczynka na nogach? Czy w moim wieku mogę podać się zabiegowi usuwania naczynek ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..o kurczę, jesteś taka młodziutka...może coś wpłynęło na to? zmiany hormonalne..coś co mogło wpłynąć na gęstość krwi?...naczynek pęknietych a w zasadzie rozszerzonych bo to jest właściwe określenie żadnym kremem nie zlikwidujesz, lekarz bez badania też tego za chętnie nie zrobi..powinnas wybrać się do chirurga naczyniowego...
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Popieram przedmówczynię
![]() Idź do lekarza po skierowanie do naczyniowca- za młoda jestes na takie dolegliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
...po prostu być.
|
Też mam z tym problem odkąd pamiętam, ale zaakceptowałam to i już noszę spódnice i spodenki.
Mam sporo nawet na kostkach chociaż nie bardzo mocne. Problem natomiast mam teraz taki, że na jednej z nóg mam taką żyłę pod kolanem idącą na udo że jak jestem przed okresem lub jest gorąco to ona jest jakby pomarszczona i to jest wyczuwalne ![]() I chyba muszę się wybrać do lekarza z tym, bo do naczynek już przywykłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
jak przywykłaś i się przyzwyczaiłaś to ok, ale są przecież sposoby, żeby się ich pozbyć. W dermedzie mają dobre zabiegi, co na pewno pomogą w pozbyciu się problemu. A szkoda też się chować i zasłaniać, próbować akceptować, jak można sobie z problemem poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz zylaka i mozna a nawet powinno sie go usunac. Do tego dobrze jest nosic kompresyjne podkolanowki/ponczochy/rajstopy, w zaleznosci od tego co komu wygodniej. ja juz jestem po operacji zylakow i nosze podkolanowki. Teraz 7 lat po operacji nogi znow zaczynaja sie pogarszac, juz widze gdzie zacznie sie zyla wypukla robic. Bez kompresji odczuwam znow bol, nogi puchna, przebarwienia tez sie znow na stopach i przy kostkach zrobily. Niedlugo mam kolejna wizyte u naczyniowca, bede miala znow badanie powierzchowne zyl i dostane recepte na nowe podkolanowki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Ja się dosłownie załamałam... i ryczę jak bóbr powodu naczynek. Mam 24 lata, ostatnio szwankuje moje zdrowie. Ponad trzy miesiące leczyłam się na grzybice, która okazała się nie grzybicą itd..... między czasie zaliczyłam wpadkę i poleciałam po escapelle. Miesiąc później zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (małą dawkę), ale tak się po nich źle czułam, że odstawiłam. Między czasie wywaliły mi pajączki na nosie, pod biustem, i na nogach ( w okolicy kolan). Na dodatek walnęłam sobie masaż chińską bańką i mam masę siniaków i krwiaków
![]() Nie wiem co mam zrobić ;( Jestem załamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.