|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co ja mam na głowie? :D pomóżcie błagaaam
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ZDJĘCIA:http://pokazywarka.pl/80fvfd/ Więc moje pytanie brzmi: czy mam jakiekolwiek szanse wydobycia jakiegoś sensownego skrętu z tego czegoś? I od razu drugie pytanie, jak widać na zdjęciu te moje włosy sterczą we wszystkie możliwe strony. Dodam, że pierwsze dwa zdjęcia są świeżo po umyciu włosów i wtedy wygląda to najgorzej, po kilku godzinach to się trochę uspokaja co widać na trzecim zdjęciu To jest puszenie się, czy raczej zniszczenie włosów? Twarz na zdjęciach jest zasłonięta, bo o takiej porze już niewyjściowa, a minka smutna, bo moje włosy wołają o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Co ja mam na głowie? :D pomóżcie błagaaam
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ale czy to nie jest trochę dziwne, ze patrząc na nie z tyłu wyglądają na bardziej proste niż falowane?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale ładne włoski, nie wyglądają na zniszczone na tym zdjęciu
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o walkę z nimi, to najważniejsza jest cierpliwość. Nienawidziłam u siebie tych odstających kłaczków, więc wciąż ścinałam włosy do ramion, bo myślałam, że takie coś świadczy o tym, że są zniszczone. Najbardziej pomogło mi olejowanie i mocne, treściwe odżywki (np. Biovax Trzy oleje) - one uklepywały niesforne maluchy, dzięki czemu włosy wyglądały ładniej. Co do skrętu - wydobywaj! Poczytaj pigułkę, ja jako posiadaczka bardzo podobnych włosów do Twoich polecam Ci bloga Czarownicującej: http://www.wiedzmabloguje.com/ - ma kilka bardzo wartościowych wpisów o pielęgnacji włosów falowanych. Przede wszystkim - cierpliwości! Wkrótce Ci się odwdzięczą! ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź, bardzo pomocna <3 te sterczace włoski właśnie są najgorsze bo poza tym aż tak badzo mnie nie denerwują te moje włosy, ogólnie widzę poprawę, nabrały jakiejś wyrazistosci, ale z tym jakoś nie mogę se poradzić. A właśnie a jeszcze co do tego skrętu, po życiu są takie jak na zdjęciach, ale jak już przechodzę cały dzień to sie prostują trochę. To normalne?
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A i jeszcze mam do Ciebie pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, wszystkie loczki i fale po jakimś czasie się rozkręcają. Jeśli bardzo Ci to przeszkadza, to możesz popróbować je ugniatać w ciągu dnia zwilżonymi dłońmi. Cytat:
Próbowałaś może mycia odżywką? Po takim myciu moje włosy zawsze są bardzo wygładzone, może uspokoiłoby to Twoje odstające włoski. ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Super patent z tym miodem muszę spróbować ! Co do mycia próbowałam myć issana, podobno nadaje sie do tego, ale strasznie ciężko mi to szło i w dodatku musiałam je ponownie myć, bo okazały sie dalej tłuste po wyschnieciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Mod-Śnieżynka
|
Polecam lekturę podwieszonych wątków, udanie się do głównego wątku pielęgnacyjnego i nie robienie bałaganu nowym wątkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.