![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Brak pracy TZ
Witam,
Dziewczyny, chciałam opisać swoją sytuację na forum, po to, żeby ktoś spojrzał na to wszystko obiektywnie. Otóż jestem w ponad 4letnim związku z facetem ode mnie starszym o kilka lat. On ma 28, zaczął 29 rok życia. Przez pierwsze 3 lata szukał pracy, były to takie chwilowe, krótkie zajęcia, na 2 - 3 miesiące. Ciągle szukał. Mieszkaliśmy w innych miastach, czyli 3 lata na odległość. Po 3 latach przeprowadził się do miasta, w którym studiuję. Znalazł pracę w call center, za marne pieniądze, pracował tam przez 9 miesięcy. Aż w końcu nie przedłużyli mu umowy. I tak od początku roku akademickiego nie ma pracy do teraz. Szukał w mieście, w którym ja studiuję i nic.. Wyprowadził się spowrotem do rodziców, 200 km dalej. Stało się tak, ponieważ nie miał się za co tutaj utrzymać, opłacić rachunków. Plany były, że miał iść na jakiś kurs - nie szuka nic w tym kierunku. Wysyła CV przez internet raz na kilka dni i tyle. A mija już 4 miesiąc bezrobocia.. Raz był na rozmowie kwalifikacyjnej. Proszę o opinie.
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brak pracy TZ
Cytat:
Co on ma za zawód, że aż tak ciężko ze znalezieniem czegokolwiek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z tego co piszesz, wychodzi na to, że ani nie ma możliwości ani chęci szukać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem już czy to jego wina, czy rzeczywiście tak trudno coś znaleźć. Tym bardziej, że czuje się okropnie, bo już myślałam, że się wszytko ułoży, a tutaj znów związek na odległość, powtórka z rozrywki. Jest mi przykro, że znów jestem sama, mam chłopaka "na weekendy", i że znów jest problem z pracą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
W Krakowie miedzy innymi. Na każdym chyba stanowisku - call center, sprzedawca w sklepie, manager itp... Na kilku rozmowach tak na prawdę. Potrafi rysować(ale tego nie rozwija), dobrze zna też angielski.
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Co zrobiłybyście na moim miejscu? Czekały aż coś znajdzie? A później czekały 2 lata na to by znów razem zamieszkać? Nie wiem jak mam na to patrzeć..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No chyba, że Ty wiesz, że będziesz dużo zarabiała (może już zarabiasz) i jesteś w stanie przystać na układ: Ty coś tam dorabiasz, zajmujesz się domem, a ja pracuję zawodowo i płacę rachunki. Takie pary przecież również istnieją. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-13 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Liczę na to, że on w końcu zrobi jakiś kurs, doszkoli się (ma talent plastyczny) np. w grafice komputerowej. Wiem, że jeśli ma pracę to się stara, widziałam to przez rok. Też dużo poświęcił, żeby do mnie się przeprowadzić, stara się. Tylko ile można czekać..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Jaki biznes chcesz rozkręcić ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się, że gdyby facet chciał iść w stronę grafiki komputerowej, to dawno by poszedł. Są kursy dla bezrobotnych, są szkolenia. On nie ma 23-25 lat, ale już prawie 29. Czas spojrzeć na pewne kwestie realnie. ![]() Już nie mówiąc o tym, że jak przeciętny pracodawca zobaczy takie dziurawe CV, to może się samym tym zniechęcić. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- O właśnie. Facet może już coś robić w tym kierunku (autorko wątku?), wykazać się. Może to by pokazało, czy ma pecha, czy też jest po prostu mało zaradny / leniwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
No odpada niestety..
A już myślałam, że się poukłada. Naprawdę, wspaniale nam (przynajmniej mi) się mieszkało. Nie mamy żadnych innych problemów, on jest świetnym człowiekiem. Dogadujemy się we wszystkich kwestiach.. No, może poza tą sytuacją, są spięcia o tę pracę i odległość.
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wierze, ze majac zarzadzanie i swietny angielski niczego nie moze znalezc w duzym miescie... tzn. teraz juz wierze, ma 29 lat i ostatnie 4 lata w 75% czasu nie pracowal lub pracowal dorywczo...pewnie jeszcze kilka lat temu o wiele latwiej by znalazl prace, bo byl na poczatku kariery. osobiscie to ja sie trzymam z daleka od ludzi, ktorzy sa tak niezaradni zyciowo...rownie dobrze jak nie pracowal mogl sie pchac na staze/praktyki, cokolwiek, zamiast przez 2 miechy rozwozic pizze a pozniej wyslac przez kolejne miesiace kilka CVek i czekac na cud. za wygodnie ma za malo ambitny jest za malo zaradny jest jakis taki malo ogarniety (bo juz nie chce mowic, ze inteligentny), jesli nie moze wpasc na nic rozwojowego (kurs, staz, dofinansowanie) w sferze zawodowej za malo aktywny jest zle to wyglada w swiecie pracy - takie zestawienie cech |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Twój tż z jakiego województwa jest ? Może tam gdzie mieszka nie ma pracy , jest wysokie bezrobocie , trzeba mieć znajomości lub być poleconym by mieć pracę . Może niech zacznie od nowa szukać pracy w Krakowie , większe miasto może prędzej by gdzieś się do pracy fizycznej na początek załapał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no ale papierologie urzędową by mógł ogarniać. gdzie po dotacje, gdzie i kiedy trzeba papiery przytargać do urzędu, co można załatwić bezpłatnie a za co trzeba zabulić, koszty wynajęcia pomieszczenia i cała masa innych głupot. jeżeli nie autorce się przyda, to może przy jakiejś rozmowie kwalifikacyjnej błyśnie wiedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak ktos chce pracowac,to prace znajdzie.
NIE CZEKALABYM. Kropka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Dziś studia ma każdy, więc one nie pomagają znaleźć pracę. Kursy, staże też wiele nie dają sama mam 4 kursy, w tym 2 kursy z księgowości, 2 staże, pracę interwencyjne i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
To nie jest prawda, niestety. Chociaż wielu chciałoby żeby tak było, to znalezienie pracy nie zawsze jest zależne od człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
I dlatego nie chcę go skreślać..
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 lata myslenia, zastanawiania sie, szukania swojej drogi zawodowej. ja nie wiem nad czym tu myslec? facet jest od 4 lat prawie na bezrobociu, ma zadne umiejetnosci (oprocz jezyka - czego chyba nie potrafi za bardzo wykorzystac), doswiadczenie takie o se - to nad czym on do cholery rozmysla?! jesli Ci na nim naprawde zalezy to wez go kopnij, zeby on przestal myslec a zaczal COS ROBIC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Także jak ma możliwość to niech wraca do ciebie do Krakowa Edytowane przez redangels Czas edycji: 2014-01-13 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Niestety zgadzam się.
29 lat na karku i dziurawe CV oraz trudność z złapaniem pracy w tak dużym mieście jak Kraków to coś jest nie tak. Oczywiście on może być wspaniałym mężczyzna ja z tym nie dyskutuje ale w kwestii sfery zawodowej jakiś problem ma niestety Edytowane przez ebedziebe Czas edycji: 2014-01-13 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dokładnie , niech zacznie jakiś kurs wkońcu a jak nie to może za granice niech pojedzie , bo to że szuka pracy nie oznacza że ją dostanie. Są osoby co po roku dopiero coś znajdą a to nie ma co siedzieć i czekać tylko kombinować . Sama mieszkam na podkarpaciu i wiem jak jest z pracą bardzo trudno cokolwiek znaleść , mam zawod , ucze sie dalej zrobiłam dwa kursy i nic ....
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to szansa ,ze zostanie zauwazony ,doceniony lub polecony,jesli nie tu ,to gdzie indziej. Sumiennych,pracowitych ,chetnych do pracy ludzi pracodawcy wyczuwaja. Jak to mozliwe,ze przez 4-y lata nigdzie nie zagrzal na dluzej niz 2-3 msc oprocz tych 9-ciu ? Facet moze i fajny ale co do jego pracy zdania nie zmienie. I pokusze sie jeszcze o jedno.Uwazam,ze do prac domowych bedzie mial podobny zapal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.