Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 18:43   #1
kbranievska
Raczkowanie

Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka

Cześć Dziewczyny.
Jakiś czas temu pisałam o pewnym facecie, który szalenie mi się spodobał. Okazało się, że będziemy razem pracować i po miesiącach mijania się w różnych miejscach odważyłam się zaprosić go na kawę. (link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747909&page=2)

Problem w tym, że facet okazał się chorobliwie nieśmiały. Tak jak w tytule - po prostu przede mną ucieka i chowa się gdzie popadnie. Wiem, brzmi zabawnie. Jednak ta cała sytuacja ani trochę mnie nie śmieszy, gdyż trwa to już od jakiegoś czasu. Zajęło mi trochę zebranie się na odwagę i wyjście z inicjatywą, z natury też jestem troszkę nieśmiała, szczególnie w kontaktach z facetami więc było to dla mnie nieco krępujące. Jednak po czasie namysłu udało mi się przełamać i wręczyłam mu liścik z zapytaniem o kawę. Odpowiedzi do dziś nie dostałam a facet odstawia cyrki w pracy.

Złapałam dobry kontakt z jedną dziewczyną z jego działu, która dobrze go zna, okazało się, że od lat ma problemy z kontaktami z innymi ludźmi (innymi kontaktami niż służbowe) i jest trochę hmm.. dziwny.
Dowiedziałam się także, że dużo osób się z niego po prostu naśmiewa. Nie tyle z niego co z jego sposobu bycia - jest cichy, mało się odzywa do kogokolwiek, zazwyczaj trzyma się sam. Powiedziała mi, że jest chorobliwie nieśmiały w stosunku do kobiet i że popełniłam głupotę tak bez pardonu do niego zagadując.
Dziewczyny, zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, szczególnie po trzech tygodniach obserwacji jego zachowania. Rozumiem, że można być onieśmielonym, wystraszonym, zszokowanym nawet, tym, że kobieta zagaduje pierwsza do faceta. Łudziłam się, że może jakiś tydzień mu zajmie żeby ogarnąć temat a potem się odezwie z odpowiedzią. Zamiast odpowiedzi otrzymałam pakiet dziwnych zachowań na mój widok: chowa się, ucieka, nie wychodzi praktycznie w ogóle zza swojego biurka, przestał nawet jeździć busem.

Mam straszne wyrzuty sumienia w związku z tym co się dzieje. Co gorsza - wieści się roznoszą, u niego na dziale już parę osób wie, że coś między nami jest na rzeczy i zazwyczaj kiedy się tam udaję to słyszę jakieś głupie komentarze. Co prawda nie w moją stronę, gdyż ogólnie jestem lubiana przez wszystkich tam lecz oni po prostu śmieją się z niego. Strasznie mi przykro, bo widzę, że się chłopak męczy. Chciałabym to jakoś wyprostować, naprawić. Uspokoić swoje sumienie, bo czuję się winna temu jak on się zachowuje i jak się czuje. Uwierzcie, widzę na co dzień jak bardzo go to męczy. Chciałam po prostu okazać mu swoją sympatię i zainteresowanie, od czasu tej kartki w ogóle z nim nie rozmawiałam więc nie ma mowy o jakimś narzucaniu się z mojej strony. Praktycznie nic nie robię mu a on tak się zachowuje.
Chciałabym z nim porozmawiać albo jakoś to wyjaśnić ale nie wiem czy to nie pogorszy sytuacji? Staje się to dla mnie ciężkie do zniesienia, nie chciałam aby przez moją sympatię do niego stał się pośmiewiskiem

Dziewczyny co mogę zrobić żeby jakoś to wyprostować? Już nie zależy mi na tej kawie, chciałabym żeby po prostu przestał się tak zachowywać, bo jest to żenujące i dla mnie i dla niego. Wiem, że parę osób mnie ostrzegało przed zaczynaniem randkowania w pracy ale dziewczyny, która z Was przewidziałaby coś takiego?
kbranievska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 18:51   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka

Cytat:
Napisane przez kbranievska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Jakiś czas temu pisałam o pewnym facecie, który szalenie mi się spodobał. Okazało się, że będziemy razem pracować i po miesiącach mijania się w różnych miejscach odważyłam się zaprosić go na kawę. (link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747909&page=2)

Problem w tym, że facet okazał się chorobliwie nieśmiały. Tak jak w tytule - po prostu przede mną ucieka i chowa się gdzie popadnie. Wiem, brzmi zabawnie. Jednak ta cała sytuacja ani trochę mnie nie śmieszy, gdyż trwa to już od jakiegoś czasu. Zajęło mi trochę zebranie się na odwagę i wyjście z inicjatywą, z natury też jestem troszkę nieśmiała, szczególnie w kontaktach z facetami więc było to dla mnie nieco krępujące. Jednak po czasie namysłu udało mi się przełamać i wręczyłam mu liścik z zapytaniem o kawę. Odpowiedzi do dziś nie dostałam a facet odstawia cyrki w pracy.

Złapałam dobry kontakt z jedną dziewczyną z jego działu, która dobrze go zna, okazało się, że od lat ma problemy z kontaktami z innymi ludźmi (innymi kontaktami niż służbowe) i jest trochę hmm.. dziwny.
Dowiedziałam się także, że dużo osób się z niego po prostu naśmiewa. Nie tyle z niego co z jego sposobu bycia - jest cichy, mało się odzywa do kogokolwiek, zazwyczaj trzyma się sam. Powiedziała mi, że jest chorobliwie nieśmiały w stosunku do kobiet i że popełniłam głupotę tak bez pardonu do niego zagadując.
Dziewczyny, zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, szczególnie po trzech tygodniach obserwacji jego zachowania. Rozumiem, że można być onieśmielonym, wystraszonym, zszokowanym nawet, tym, że kobieta zagaduje pierwsza do faceta. Łudziłam się, że może jakiś tydzień mu zajmie żeby ogarnąć temat a potem się odezwie z odpowiedzią. Zamiast odpowiedzi otrzymałam pakiet dziwnych zachowań na mój widok: chowa się, ucieka, nie wychodzi praktycznie w ogóle zza swojego biurka, przestał nawet jeździć busem.

Mam straszne wyrzuty sumienia w związku z tym co się dzieje. Co gorsza - wieści się roznoszą, u niego na dziale już parę osób wie, że coś między nami jest na rzeczy i zazwyczaj kiedy się tam udaję to słyszę jakieś głupie komentarze. Co prawda nie w moją stronę, gdyż ogólnie jestem lubiana przez wszystkich tam lecz oni po prostu śmieją się z niego. Strasznie mi przykro, bo widzę, że się chłopak męczy. Chciałabym to jakoś wyprostować, naprawić. Uspokoić swoje sumienie, bo czuję się winna temu jak on się zachowuje i jak się czuje. Uwierzcie, widzę na co dzień jak bardzo go to męczy. Chciałam po prostu okazać mu swoją sympatię i zainteresowanie, od czasu tej kartki w ogóle z nim nie rozmawiałam więc nie ma mowy o jakimś narzucaniu się z mojej strony. Praktycznie nic nie robię mu a on tak się zachowuje.
Chciałabym z nim porozmawiać albo jakoś to wyjaśnić ale nie wiem czy to nie pogorszy sytuacji? Staje się to dla mnie ciężkie do zniesienia, nie chciałam aby przez moją sympatię do niego stał się pośmiewiskiem

Dziewczyny co mogę zrobić żeby jakoś to wyprostować? Już nie zależy mi na tej kawie, chciałabym żeby po prostu przestał się tak zachowywać, bo jest to żenujące i dla mnie i dla niego. Wiem, że parę osób mnie ostrzegało przed zaczynaniem randkowania w pracy ale dziewczyny, która z Was przewidziałaby coś takiego?
Słuchaj.
Piszesz o nim jak o jakimś słodkim zwierzątku. To nie jest słodkie zwierzątko tylko dorosły kawał faceta. Zachowuje się jakby miał problemy psychiczne. Może nie popadaj w obłęd bez powodu tak jak on, co?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 18:56   #3
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Słuchaj.
Piszesz o nim jak o jakimś słodkim zwierzątku. To nie jest słodkie zwierzątko tylko dorosły kawał faceta. Zachowuje się jakby miał problemy psychiczne. Może nie popadaj w obłęd bez powodu tak jak on, co?
Hahaha, rozbawiło mnie to porównanie
No masz rację w sumie, trochę się dałam wkręcić w ten obłęd.
Z początku to chciałam to olać ale potem wszyscy zaczęli się do mnie dowalać, że "o matko, co Ty zrobiłaś, do niego tak nie wolno, o matko i córko" no i trochę mi się udzieliło. Co nie zmienia faktu, że i tak mi głupio za tą sytuację i wolałabym to jakoś wyjaśnić
Stary 2014-03-31, 18:57   #4
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, rozbawiło mnie to porównanie
No masz rację w sumie, trochę się dałam wkręcić w ten obłęd.
Z początku to chciałam to olać ale potem wszyscy zaczęli się do mnie dowalać, że "o matko, co Ty zrobiłaś, do niego tak nie wolno, o matko i córko" no i trochę mi się udzieliło. Co nie zmienia faktu, że i tak mi głupio za tą sytuację i wolałabym to jakoś wyjaśnić
Nie wiem skoro on tak reaguje to lepiej chyba żebyś dała mu spokój. Nic się nie stało to już raczej on powinien cię przeprosić
Stary 2014-03-31, 19:03   #5
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem skoro on tak reaguje to lepiej chyba żebyś dała mu spokój. Nic się nie stało to już raczej on powinien cię przeprosić
No ja tak sobie myślałam na początku, że przecież nic złego nie zrobiłam ale on się potem tak zaczął zachowywać, koleżanka mi powiedziała, że teraz ja to muszę odkręcać, bo on taki jest, że się teraz męczy + obserwacje moje no i się dałam wkręcić, że to jest moja wina i najgorsze, że ja nawet teraz się czuję winna, bo chciałam być w porządku.
No racja, tak z dystansu jak na to spojrzę to faktycznie się zagalopowałam chyba trochę Ale ja tak mam, że chcę być dobra dla wszystkich i wszystkich przepraszać.

(ps. on ma kurcze 30 lat, nie wiedziałam, myślałam, że mniej...)
Stary 2014-03-31, 19:06   #6
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak sobie myślałam na początku, że przecież nic złego nie zrobiłam ale on się potem tak zaczął zachowywać, koleżanka mi powiedziała, że teraz ja to muszę odkręcać, bo on taki jest, że się teraz męczy + obserwacje moje no i się dałam wkręcić, że to jest moja wina i najgorsze, że ja nawet teraz się czuję winna, bo chciałam być w porządku.
No racja, tak z dystansu jak na to spojrzę to faktycznie się zagalopowałam chyba trochę Ale ja tak mam, że chcę być dobra dla wszystkich i wszystkich przepraszać.

(ps. on ma kurcze 30 lat, nie wiedziałam, myślałam, że mniej...)
Kurde no wiesz, jeśli masz na tyle beztroskie życie, że to jest serio dla ciebie problem, masz czas na niego i nerwy no to rób sobie co tam chcesz. Mnie by się nie chciało, gość ma coś dziwnego w głowie więc niech tam sobie ma, ja psychologiem i matką teresą nie jestem a takich osób w życiu nie potrzebuję ;p
Stary 2014-03-31, 19:10   #7
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Kurde no wiesz, jeśli masz na tyle beztroskie życie, że to jest serio dla ciebie problem, masz czas na niego i nerwy no to rób sobie co tam chcesz. Mnie by się nie chciało, gość ma coś dziwnego w głowie więc niech tam sobie ma, ja psychologiem i matką teresą nie jestem a takich osób w życiu nie potrzebuję ;p
Nie no wiesz, on już i tak jako facet jest spalony teraz u mnie. Nawet lubię nieśmiałych gości ale to co on odwala to już faktycznie pod jakieś zaburzenia podchodzi. Po prostu chodzi o to, że ja się głupio czuję jako powód tego jego obłędu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 19:16   #8
vdk1991
Raczkowanie

Chłopak zapewne cierpi na fobię społeczną. Jest to coś o wiele gorszego niż zwykła nieśmiałość. Jest to rodzaj choroby psychicznej i w jej leczeniu nie obejdzie się bez psychoterapii, a nawet w ciężkiej postaci fobii - leków. Sam kiedyś miałem taką przypadłość. Teraz na szczęście jest lepiej, ale nadal jestem dosyć nieśmiałą osobą. Rozumiem go. Też miałem podobne jazdy. On zapewne chciałby się spotkać i nawiązać znajomość bo zapewne nigdy nikogo nie miał z racji swojej przypadłości. tak jest z tymi osobami one chcą to zrobic, ale bzdurne przekonania w ich głowie biorą górę i rezygnują z tego. Ograniczają go współpracownicy, którzy jak napisałaś naśmiewają się z niego. Mysli pewnie że jest jak w podstawowce gdzie powszechne było dokuczanie osobom które udawały że są w związku. Do takich osób trzeba podchodzić bardzo delikatnie. W dzisiejszych czasach takim sposobem jest facebook. Jeśli ma tam profil i masz go wśród znajomych moze spróbuj z nim porozmawiać przez fb i w ten sposób go oswoić i przekonać go do siebie i pokaząć że jesteś przyjazną mu duszą. Takie osoby potrzebują czasu aby sie przekonać, ale jak sie przekonają to na zabój. Zaręczam, że będziesz mieć oddanego przyjaciela czy partnera
vdk1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 19:23   #9
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vdk1991 Pokaż wiadomość
Chłopak zapewne cierpi na fobię społeczną. Jest to coś o wiele gorszego niż zwykła nieśmiałość. Jest to rodzaj choroby psychicznej i w jej leczeniu nie obejdzie się bez psychoterapii, a nawet w ciężkiej postaci fobii - leków. Sam kiedyś miałem taką przypadłość. Teraz na szczęście jest lepiej, ale nadal jestem dosyć nieśmiałą osobą. Rozumiem go. Też miałem podobne jazdy. On zapewne chciałby się spotkać i nawiązać znajomość bo zapewne nigdy nikogo nie miał z racji swojej przypadłości. tak jest z tymi osobami one chcą to zrobic, ale bzdurne przekonania w ich głowie biorą górę i rezygnują z tego. Ograniczają go współpracownicy, którzy jak napisałaś naśmiewają się z niego. Mysli pewnie że jest jak w podstawowce gdzie powszechne było dokuczanie osobom które udawały że są w związku. Do takich osób trzeba podchodzić bardzo delikatnie. W dzisiejszych czasach takim sposobem jest facebook. Jeśli ma tam profil i masz go wśród znajomych moze spróbuj z nim porozmawiać przez fb i w ten sposób go oswoić i przekonać go do siebie i pokaząć że jesteś przyjazną mu duszą. Takie osoby potrzebują czasu aby sie przekonać, ale jak sie przekonają to na zabój. Zaręczam, że będziesz mieć oddanego przyjaciela czy partnera
No właśnie mi chodzi o to, żeby on nie myślał, że ja jestem taka jak ci inni, którzy się z niego śmieją. Ja na prawdę poczułam do niego jakąś taką sympatię i przykro mi było, że nic nie odpowiedział. A teraz martwi mnie to, że on odebrał moją osobę negatywnie i dlatego chciałam to jakoś wszystko wyjaśnić ale bez zbędnego narzucania się ani nic. Niestety on nie ma fb. Chciałam mu wszystko napisać w liście czy coś ale nie wiem, wydaje mi się, że to jest głupie, że znowu kartka i w ogóle. Twarzą w twarz też raczej się nie uda, bo on po prostu unika jak ognia sytuacji, w których mogłabym go zagadać. Jak już wspomniałam - boi się nawet jeździć autobusem.
Stary 2014-03-31, 19:34   #10
MeredithGrey
Zadomowienie

Hahaaa, no nie wierze że on dalej tak robi Ja na Twoim miejscu nie robiłabym nic i nie czułabym się głupio.
Jego wina ze ma jakas fobie
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 19:44   #11
vdk1991
Raczkowanie

To w sumie list jest najlepszym w tej sytuacji wyjściem więc może to nie jest głupi pomysł. Napisz wszystko co chciałabyś napisac. Możesz nawet lekko go zbajerowac np. że gdy byłas nastolatką też to przechodziłaś, że go rozumiesz to wzbudzi jego zaufanie i moze inaczej zacznie na Ciebie patrzeć. Ale rzeczywście dziwne sam ucieka od kobiety której się podoba. Ja sam moze nie zagadałbym pierwszy, ale gdyby dziewczyna, która mi się podoba zagadałaby pierwsza i dawała sygnały że interesuje się mną to sam na tyle ile potrafie tez bym pokazywała swoje zainteresowanie i nie uciekałbym od takiej dziewczyny. Tak naprawde podziwiam Ciebie, że spodobał Ci się taki chłopak i sama zagadałaś do niego. To rzadko dzisiaj spotykane wśród dziewczyn/kobiet że interesują ich faceci nieśmiali. Raczej jest odwrotne zdecydowana większość kobiet lubi facetów pewnych siebie (co było i jest motywacją do walki z moją negatywną cecha charakteru jaka jest nieśmiałość)

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
Hahaaa, no nie wierze że on dalej tak robi Ja na Twoim miejscu nie robiłabym nic i nie czułabym się głupio.
To nie jest śmieszne. To jest choroba i on nie jest niczemu winien to zmiany neurolgiczne i psychologiczne w wyniku jakiegoś traumatycznego przeżycia z przeszłości.

Edytowane przez vdk1991
Czas edycji: 2014-03-31 o 19:45
Stary 2014-03-31, 19:45   #12
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vdk1991 Pokaż wiadomość
To w sumie list jest najlepszym w tej sytuacji wyjściem więc może to nie jest głupi pomysł. Napisz wszystko co chciałabyś napisac. Możesz nawet lekko go zbajerowac np. że gdy byłas nastolatką też to przechodziłaś, że go rozumiesz to wzbudzi jego zaufanie i moze inaczej zacznie na Ciebie patrzeć. Ale rzeczywście dziwne sam ucieka od kobiety której się podoba. Ja sam moze nie zagadałbym pierwszy, ale gdyby dziewczyna, która mi się podoba zagadałaby pierwsza i dawała sygnały że interesuje się mną to sam na tyle ile potrafie tez bym pokazywała swoje zainteresowanie i nie uciekałbym od takiej dziewczyny. Tak naprawde podziwiam Ciebie, że spodobał Ci się taki chłopak i sama zagadałaś do niego. To rzadko dzisiaj spotykane wśród dziewczyn/kobiet że interesują ich faceci nieśmiali. Raczej jest odwrotne zdecydowana większość kobiet lubi facetów pewnych siebie (co było i jest motywacją do walki z moją negatywną cecha charakteru jaka jest nieśmiałość)
Nie wiem czy to niesmialosc czy po prostu wydal mi sie milym facetem jeszcze jak go nie znalam (tyle co widywalismy sie w busie). Dziwne jest to dla mnie, ze w sprawach sluzbowych potrafil ze mna wymienic pare zdan i nawet sie usmiechac a na gruncie czysto towarzyskim nie potrafilby? I dlaczego nie odpowiedzial kompletnie nic na to zaproszenie, przeciez moglby zwyczajnie odmowic gdybym mu sie nie spodobala. Obawiam sie ze on mogl sobie pomyslec ze to byl jakis zart a te docinki kolegow teraz moga potgowac jeszcze to uczucie. A ja na prawde chcialam go poznac. Nie wiem jak z tym listem zrobic. Nie wiem nawet jak mu go dac zeby nie zwial? Nie chce zeby mnie wzial za natretna wariatke.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-31, 19:53   #13
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
to akurat absolutnie nie jest jego winą. Jego winą jest wyłącznie to, że najwyraźniej nie pracuje nad problemem i się nie leczy.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 19:57   #14
madzia0007
Zadomowienie

A nie mozesz zadzwonić do niego po pracy albo wysłać smsa? Albo porozmawiać pod jego nieobecność ze znajomymi i poprosić zeby przestali sie z niego wyśmiewac? Niestety takim panicznym zachowaniem sam naraził sie na śmiechy, gdyby zachował sie normalnie i po prostu sie z tobą umówil to pewnie by sie z niego nie nabijali. A on teraz pogarsza sytuacje chowając sie i uciekając jak małe dziecko.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 19:58   #15
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Weź się puknij w dekiel. Jego wina, że jest chory?

Ja na Twoim miejscu napisałabym ten list i przekazała jakoś... Tylko, że praca nie jest chyba najlepszym miejscem na to Bo najgorsze, co możesz zrobić, to przyczynić się w jakikolwiek sposób do eskalacji głupich komentarzy na jego temat.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 19:59   #16
vdk1991
Raczkowanie

Po prostu czuje się mocny ze swojej dziedziny tj. pracy która wykonuje i może o niej mówić dużo. W innych jest słabszy, ponadto ma mało gadane i rzadko gdzieś wychodz i wydaje mu się że jest gorszy więc nic albo bardzo mało mówi. A odmówić może głupio mu boi sie ze Cię zrani, nie wiem. Fakt że nawet na nieśmiałego czy fobika jest dziwny. Tu nie masz wpływu jak Cie oceni. List możesz mu podrzucić w biurze gdy go nie będzie, gdzieś na chwile wyjdzie czy cos.

Edytowane przez vdk1991
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:01
Stary 2014-03-31, 20:03   #17
201607050913
Konto usunięte

Moim zdaniem on myśli, że sobie jaja z niego zrobiłaś. Podeszłabym do niego i powiedziała, że serio go zapraszam na kawę, ale już bym się zaasekurowała że tylko po kumpelsku.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 20:05   #18
Malagenia
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy to niesmialosc czy po prostu wydal mi sie milym facetem jeszcze jak go nie znalam (tyle co widywalismy sie w busie). Dziwne jest to dla mnie, ze w sprawach sluzbowych potrafil ze mna wymienic pare zdan i nawet sie usmiechac a na gruncie czysto towarzyskim nie potrafilby? I dlaczego nie odpowiedzial kompletnie nic na to zaproszenie, przeciez moglby zwyczajnie odmowic gdybym mu sie nie spodobala. Obawiam sie ze on mogl sobie pomyslec ze to byl jakis zart a te docinki kolegow teraz moga potgowac jeszcze to uczucie. A ja na prawde chcialam go poznac. Nie wiem jak z tym listem zrobic. Nie wiem nawet jak mu go dac zeby nie zwial? Nie chce zeby mnie wzial za natretna wariatke.

Tak właśnie pomyślałam, ze jest tak niepewny siebie, ze myśli, że naśmiewasz się z niego i nie odpowiada, żeby pokazać, że nie dał się nabrać. Ja bym chyba napisała drugi list. O tylko tak jak Mineralka pisze, napisz coś o kumpelstwie, raz, żeby go bardziej nie wystraszyć, a dwa, żeby się nie wkopać, jak się okaże, że to nie "ten".

Edytowane przez Malagenia
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:08
Malagenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 20:09   #19
kbranievska
Raczkowanie

Wiec tak: zadzwonic nie moge, nie mam numeru. Ogolnie malo o nim wiem.
Wlasnie najbardziej obstawialam opcje ze pomyslal ze sobie zartuje z niego. I to jest bardzo prawdopodobne.
podeszlabym i wyjasnila ale boje sie ze ucieknie a podrzucic mu listu nie mam kiedy bo on teraz w ogole nie opuszcza swojego stanowiska bo sie boi ze mnie spotka...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 20:13   #20
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Szykuj się do gimnazjum....

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Wiec tak: zadzwonic nie moge, nie mam numeru. Ogolnie malo o nim wiem.
Wlasnie najbardziej obstawialam opcje ze pomyslal ze sobie zartuje z niego. I to jest bardzo prawdopodobne.
podeszlabym i wyjasnila ale boje sie ze ucieknie a podrzucic mu listu nie mam kiedy bo on teraz w ogole nie opuszcza swojego stanowiska bo sie boi ze mnie spotka...

Najprawdopodobniej tak właśnie pomyślał.

Napisz najlepiej na fb. Ale nie możesz być całkiem miła tylko np. napisz"miło miło miło ale jeżeli mi nie wierzysz lub myślisz, że żartuje to twoja strata"/
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 20:16   #21
kbranievska
Raczkowanie

[QUOTE=DopplegangerEddarda ;458

Napisz najlepiej na fb. [/QUOTE]

No wlasnie on nie ma fb

Stary 2014-03-31, 20:22   #22
_firanka
Raczkowanie

A nie możesz z nim po prostu porozmawiać tzn. podejść normalnie w pracy. Chyba, że się nie widujecie, to poczekaj na niego aż skończy pracę albo stosując jego metody zaczaj się gdzieś za drzewem, wtedy go jakoś złap i powiedz, że chcesz wyjaśnić sytuację. Chociaż nie wiem czy nie zacząłby uciekać, sądząc po tym co piszesz.
jeśli tak to możesz zacząć go gonić, będzie śmiesznie

Edytowane przez _firanka
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:24
_firanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-31, 20:25   #23
vdk1991
Raczkowanie

No to chyba nic juz się nie poradzi w tej sprawie. Skoro facet nie ma fb ani nie wychodzi z biura (no chyba że za potrzebą albo do automatu po kawę - to mogłaby być sytuacja aby podrzucić liścik ) to raczej nie ma mozliwości. Może pogadaj z tą jego koleżanką, może ona pogada z nim i mu wytłumaczy co i jak to ostatnia szansa, jak Ci zależy na nim. Jak już ktos napisał on zapewne mysli że też chcesz się z niego naśmiewać więc tak Cię traktuje.

Edytowane przez vdk1991
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 20:32   #24
ajah
wańka wstańka

Cytat:
No wlasnie on nie ma fb

To znajdź iny sposób komunikacji: wyslij maila albo znajdź moment, gdy nie będzie zbyt wielu ludzi wokół i powiedz m co masz do powiedzenia.
Jak nie da rady to sobie odpuść na jakiś czas.
Stary 2014-03-31, 20:37   #25
201609102148
Konto usunięte

O właśnie, mail! Przecież chyba macie w pracy służbowe adresy? Znane każdemu?
Stary 2014-04-01, 01:12   #26
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Lol, tyle osób sugeruje facebooka, mail najwyraźniej jest już zbyt staromodny

Dziwne to trochę, że z jednej strony w pracy się z niego nabijają i śmieją (w ogóle co to za zwyczaje, żeby obśmiewać kolegów z pracy? ), a z drugiej robią tragedię z tego że napisałaś do niego i że z nim tak nie można, i że masz odkręcać.

Też myślę, że mógł uznać, że się z niego nabijasz, biorąc pod uwagę zachowanie kolegów z pracy. Jeśli chcesz tę sytuację jakoś rozwiązywać to napisz do niego znów, maila. No a jeśli to nie pomoże, to chyba nie pozostanie nic innego jak ignorować jego dziwne zachowanie aż mu przejdzie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 05:16   #27
kbranievska
Raczkowanie

No wlasnie maila tez nie znam... Sluchajcie tak jak pisalam malo o nim wiem wiec ostatnie co by mi przyszlo do glowy to ze tak zareaguje na propozycje niezobowiazujacej kawy. Nasmiewaja sie z niego bo jest taki wstydliwy i to nie tylko u nigo na dziale ale u mnie tez (slyszalam teksty np ze on jakis taki niedo.ebany etc).
Sprobuje go dzisiaj jakos zlapac, tak jak ktos pisal, zaczaje sie gdzies na niego i zastawie mu droge. Chce tylko zeby mnie wysluchal co mam do powiedzenia. Nikogo nie bede w to juz angazowac, zadnej kolezanki ani nic, sama sprobuje to wyjasnic. Jakkolwiek bym nie udawala to jednak wciaz mi zalezy na tej znjajomosci. Dam znac jak poszlo

Stary 2014-04-01, 06:14   #28
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
No wlasnie maila tez nie znam... Sluchajcie tak jak pisalam malo o nim wiem wiec ostatnie co by mi przyszlo do glowy to ze tak zareaguje na propozycje niezobowiazujacej kawy. Nasmiewaja sie z niego bo jest taki wstydliwy i to nie tylko u nigo na dziale ale u mnie tez (slyszalam teksty np ze on jakis taki niedo.ebany etc).
Sprobuje go dzisiaj jakos zlapac, tak jak ktos pisal, zaczaje sie gdzies na niego i zastawie mu droge. Chce tylko zeby mnie wysluchal co mam do powiedzenia. Nikogo nie bede w to juz angazowac, zadnej kolezanki ani nic, sama sprobuje to wyjasnic. Jakkolwiek bym nie udawala to jednak wciaz mi zalezy na tej znjajomosci. Dam znac jak poszlo

Mam złe przeczucia...
Stary 2014-04-01, 07:25   #29
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Lol, tyle osób sugeruje facebooka, mail najwyraźniej jest już zbyt staromodny

Dziwne to trochę, że z jednej strony w pracy się z niego nabijają i śmieją (w ogóle co to za zwyczaje, żeby obśmiewać kolegów z pracy? ), a z drugiej robią tragedię z tego że napisałaś do niego i że z nim tak nie można, i że masz odkręcać.

Też myślę, że mógł uznać, że się z niego nabijasz, biorąc pod uwagę zachowanie kolegów z pracy. Jeśli chcesz tę sytuację jakoś rozwiązywać to napisz do niego znów, maila. No a jeśli to nie pomoże, to chyba nie pozostanie nic innego jak ignorować jego dziwne zachowanie aż mu przejdzie.
Tak jak młodzi licealiści. Obśmieją kolegę jak nie potrafi sobie poradzić ale nie pozwalają by jakieś dziewczyny sobie na za dużo pozwalały.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Mam złe przeczucia...
Zależy jak to rozegra.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 09:33   #30
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Nie wiem czy to dobry pomysł, facet ucieka, a Ty będziesz go ganiać i osaczać w biurze, ku uciesze tych DZIWNYCH współpracowników?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości