![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka
Cześć Dziewczyny.
Jakiś czas temu pisałam o pewnym facecie, który szalenie mi się spodobał. Okazało się, że będziemy razem pracować i po miesiącach mijania się w różnych miejscach odważyłam się zaprosić go na kawę. (link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747909&page=2) Problem w tym, że facet okazał się chorobliwie nieśmiały. Tak jak w tytule - po prostu przede mną ucieka i chowa się gdzie popadnie. Wiem, brzmi zabawnie. Jednak ta cała sytuacja ani trochę mnie nie śmieszy, gdyż trwa to już od jakiegoś czasu. Zajęło mi trochę zebranie się na odwagę i wyjście z inicjatywą, z natury też jestem troszkę nieśmiała, szczególnie w kontaktach z facetami więc było to dla mnie nieco krępujące. Jednak po czasie namysłu udało mi się przełamać i wręczyłam mu liścik z zapytaniem o kawę. Odpowiedzi do dziś nie dostałam a facet odstawia cyrki w pracy. Złapałam dobry kontakt z jedną dziewczyną z jego działu, która dobrze go zna, okazało się, że od lat ma problemy z kontaktami z innymi ludźmi (innymi kontaktami niż służbowe) i jest trochę hmm.. dziwny. Dowiedziałam się także, że dużo osób się z niego po prostu naśmiewa. Nie tyle z niego co z jego sposobu bycia - jest cichy, mało się odzywa do kogokolwiek, zazwyczaj trzyma się sam. Powiedziała mi, że jest chorobliwie nieśmiały w stosunku do kobiet i że popełniłam głupotę tak bez pardonu do niego zagadując. Dziewczyny, zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, szczególnie po trzech tygodniach obserwacji jego zachowania. Rozumiem, że można być onieśmielonym, wystraszonym, zszokowanym nawet, tym, że kobieta zagaduje pierwsza do faceta. Łudziłam się, że może jakiś tydzień mu zajmie żeby ogarnąć temat a potem się odezwie z odpowiedzią. Zamiast odpowiedzi otrzymałam pakiet dziwnych zachowań na mój widok: chowa się, ucieka, nie wychodzi praktycznie w ogóle zza swojego biurka, przestał nawet jeździć busem. Mam straszne wyrzuty sumienia w związku z tym co się dzieje. Co gorsza - wieści się roznoszą, u niego na dziale już parę osób wie, że coś między nami jest na rzeczy i zazwyczaj kiedy się tam udaję to słyszę jakieś głupie komentarze. Co prawda nie w moją stronę, gdyż ogólnie jestem lubiana przez wszystkich tam lecz oni po prostu śmieją się z niego. Strasznie mi przykro, bo widzę, że się chłopak męczy. Chciałabym to jakoś wyprostować, naprawić. Uspokoić swoje sumienie, bo czuję się winna temu jak on się zachowuje i jak się czuje. Uwierzcie, widzę na co dzień jak bardzo go to męczy. Chciałam po prostu okazać mu swoją sympatię i zainteresowanie, od czasu tej kartki w ogóle z nim nie rozmawiałam więc nie ma mowy o jakimś narzucaniu się z mojej strony. Praktycznie nic nie robię mu a on tak się zachowuje. Chciałabym z nim porozmawiać albo jakoś to wyjaśnić ale nie wiem czy to nie pogorszy sytuacji? Staje się to dla mnie ciężkie do zniesienia, nie chciałam aby przez moją sympatię do niego stał się pośmiewiskiem ![]() Dziewczyny co mogę zrobić żeby jakoś to wyprostować? Już nie zależy mi na tej kawie, chciałabym żeby po prostu przestał się tak zachowywać, bo jest to żenujące i dla mnie i dla niego. Wiem, że parę osób mnie ostrzegało przed zaczynaniem randkowania w pracy ale dziewczyny, która z Was przewidziałaby coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka
Cytat:
Piszesz o nim jak o jakimś słodkim zwierzątku. To nie jest słodkie zwierzątko tylko dorosły kawał faceta. Zachowuje się jakby miał problemy psychiczne. Może nie popadaj w obłęd bez powodu tak jak on, co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No masz rację w sumie, trochę się dałam wkręcić w ten obłęd. Z początku to chciałam to olać ale potem wszyscy zaczęli się do mnie dowalać, że "o matko, co Ty zrobiłaś, do niego tak nie wolno, o matko i córko" no i trochę mi się udzieliło. Co nie zmienia faktu, że i tak mi głupio za tą sytuację i wolałabym to jakoś wyjaśnić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No racja, tak z dystansu jak na to spojrzę to faktycznie się zagalopowałam chyba trochę ![]() (ps. on ma kurcze 30 lat, nie wiedziałam, myślałam, że mniej...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chłopak zapewne cierpi na fobię społeczną. Jest to coś o wiele gorszego niż zwykła nieśmiałość. Jest to rodzaj choroby psychicznej i w jej leczeniu nie obejdzie się bez psychoterapii, a nawet w ciężkiej postaci fobii - leków. Sam kiedyś miałem taką przypadłość. Teraz na szczęście jest lepiej, ale nadal jestem dosyć nieśmiałą osobą. Rozumiem go. Też miałem podobne jazdy. On zapewne chciałby się spotkać i nawiązać znajomość bo zapewne nigdy nikogo nie miał z racji swojej przypadłości. tak jest z tymi osobami one chcą to zrobic, ale bzdurne przekonania w ich głowie biorą górę i rezygnują z tego. Ograniczają go współpracownicy, którzy jak napisałaś naśmiewają się z niego. Mysli pewnie że jest jak w podstawowce gdzie powszechne było dokuczanie osobom które udawały że są w związku. Do takich osób trzeba podchodzić bardzo delikatnie. W dzisiejszych czasach takim sposobem jest facebook. Jeśli ma tam profil i masz go wśród znajomych moze spróbuj z nim porozmawiać przez fb i w ten sposób go oswoić i przekonać go do siebie i pokaząć że jesteś przyjazną mu duszą. Takie osoby potrzebują czasu aby sie przekonać, ale jak sie przekonają to na zabój. Zaręczam, że będziesz mieć oddanego przyjaciela czy partnera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Hahaaa, no nie wierze że on dalej tak robi
![]() Jego wina ze ma jakas fobie
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To w sumie list jest najlepszym w tej sytuacji wyjściem więc może to nie jest głupi pomysł. Napisz wszystko co chciałabyś napisac. Możesz nawet lekko go zbajerowac np. że gdy byłas nastolatką też to przechodziłaś, że go rozumiesz to wzbudzi jego zaufanie i moze inaczej zacznie na Ciebie patrzeć. Ale rzeczywście dziwne sam ucieka od kobiety której się podoba. Ja sam moze nie zagadałbym pierwszy, ale gdyby dziewczyna, która mi się podoba zagadałaby pierwsza i dawała sygnały że interesuje się mną to sam na tyle ile potrafie tez bym pokazywała swoje zainteresowanie i nie uciekałbym od takiej dziewczyny. Tak naprawde podziwiam Ciebie, że spodobał Ci się taki chłopak i sama zagadałaś do niego. To rzadko dzisiaj spotykane wśród dziewczyn/kobiet że interesują ich faceci nieśmiali. Raczej jest odwrotne zdecydowana większość kobiet lubi facetów pewnych siebie (co było i jest motywacją do walki z moją negatywną cecha charakteru jaka jest nieśmiałość)
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- To nie jest śmieszne. To jest choroba i on nie jest niczemu winien to zmiany neurolgiczne i psychologiczne w wyniku jakiegoś traumatycznego przeżycia z przeszłości. Edytowane przez vdk1991 Czas edycji: 2014-03-31 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A nie mozesz zadzwonić do niego po pracy albo wysłać smsa? Albo porozmawiać pod jego nieobecność ze znajomymi i poprosić zeby przestali sie z niego wyśmiewac? Niestety takim panicznym zachowaniem sam naraził sie na śmiechy, gdyby zachował sie normalnie i po prostu sie z tobą umówil to pewnie by sie z niego nie nabijali. A on teraz pogarsza sytuacje chowając sie i uciekając jak małe dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu napisałabym ten list i przekazała jakoś... Tylko, że praca nie jest chyba najlepszym miejscem na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Po prostu czuje się mocny ze swojej dziedziny tj. pracy która wykonuje i może o niej mówić dużo. W innych jest słabszy, ponadto ma mało gadane i rzadko gdzieś wychodz i wydaje mu się że jest gorszy więc nic albo bardzo mało mówi. A odmówić może głupio mu boi sie ze Cię zrani, nie wiem. Fakt że nawet na nieśmiałego czy fobika jest dziwny. Tu nie masz wpływu jak Cie oceni. List możesz mu podrzucić w biurze gdy go nie będzie, gdzieś na chwile wyjdzie czy cos.
Edytowane przez vdk1991 Czas edycji: 2014-03-31 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem on myśli, że sobie jaja z niego zrobiłaś. Podeszłabym do niego i powiedziała, że serio go zapraszam na kawę, ale już bym się zaasekurowała że tylko po kumpelsku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Malagenia Czas edycji: 2014-03-31 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wiec tak: zadzwonic nie moge, nie mam numeru. Ogolnie malo o nim wiem.
Wlasnie najbardziej obstawialam opcje ze pomyslal ze sobie zartuje z niego. I to jest bardzo prawdopodobne. podeszlabym i wyjasnila ale boje sie ze ucieknie a podrzucic mu listu nie mam kiedy bo on teraz w ogole nie opuszcza swojego stanowiska bo sie boi ze mnie spotka... Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Napisz najlepiej na fb. Ale nie możesz być całkiem miła tylko np. napisz"miło miło miło ale jeżeli mi nie wierzysz lub myślisz, że żartuje to twoja strata"/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=DopplegangerEddarda ;458
Napisz najlepiej na fb. [/QUOTE] No wlasnie on nie ma fb ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A nie możesz z nim po prostu porozmawiać tzn. podejść normalnie w pracy. Chyba, że się nie widujecie, to poczekaj na niego aż skończy pracę albo stosując jego metody zaczaj się gdzieś za drzewem, wtedy go jakoś złap i powiedz, że chcesz wyjaśnić sytuację. Chociaż nie wiem czy nie zacząłby uciekać, sądząc po tym co piszesz.
jeśli tak to możesz zacząć go gonić, będzie śmiesznie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez _firanka Czas edycji: 2014-03-31 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No to chyba nic juz się nie poradzi w tej sprawie. Skoro facet nie ma fb ani nie wychodzi z biura (no chyba że za potrzebą albo do automatu po kawę - to mogłaby być sytuacja aby podrzucić liścik
![]() Edytowane przez vdk1991 Czas edycji: 2014-03-31 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Jak nie da rady to sobie odpuść na jakiś czas.
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
O właśnie, mail! Przecież chyba macie w pracy służbowe adresy? Znane każdemu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Lol, tyle osób sugeruje facebooka, mail najwyraźniej jest już zbyt staromodny
![]() Dziwne to trochę, że z jednej strony w pracy się z niego nabijają i śmieją (w ogóle co to za zwyczaje, żeby obśmiewać kolegów z pracy? ![]() Też myślę, że mógł uznać, że się z niego nabijasz, biorąc pod uwagę zachowanie kolegów z pracy. Jeśli chcesz tę sytuację jakoś rozwiązywać to napisz do niego znów, maila. No a jeśli to nie pomoże, to chyba nie pozostanie nic innego jak ignorować jego dziwne zachowanie aż mu przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No wlasnie maila tez nie znam... Sluchajcie tak jak pisalam malo o nim wiem wiec ostatnie co by mi przyszlo do glowy to ze tak zareaguje na propozycje niezobowiazujacej kawy. Nasmiewaja sie z niego bo jest taki wstydliwy i to nie tylko u nigo na dziale ale u mnie tez (slyszalam teksty np ze on jakis taki niedo.ebany etc).
Sprobuje go dzisiaj jakos zlapac, tak jak ktos pisal, zaczaje sie gdzies na niego i zastawie mu droge. Chce tylko zeby mnie wysluchal co mam do powiedzenia. Nikogo nie bede w to juz angazowac, zadnej kolezanki ani nic, sama sprobuje to wyjasnic. Jakkolwiek bym nie udawala to jednak wciaz mi zalezy na tej znjajomosci. Dam znac jak poszlo ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Zależy jak to rozegra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.