|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezerwatywy - jakie najczęściej wybieracie?
Witam.
Jak dostosowujecie prezerwatywy? Kupujecie "pierwsze lepsze" czy jednak zastanawiacie się trochę czasu nad ich wyborem i ma to dla Was niesamowite znaczenie? Ja z moim TŻ do niedawna stawialiśmy na klasyczne Durex'y, jednakże pękły nam już dwa razy i przestałam im ufać. Może jesteście w stanie polecić jakieś, z których jesteście zadowolone, dają poczucie bezpieczeństwa i jednocześnie maksymalną dozę przyjemności. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezerwatywy - jakie najczęściej wybieracie?
Markowe prezerwatywy zapewne nie różnią się niczym od siebie. Wada fabryczna, źle założona, szybsze ruchy, trochę bardziej miękki penis. Wszystko to ma znaczenie na pękanie prezerwatywy. Na szarym końcu postawiłbym dopiero producenta.
Od siebie jako facet, polecam brytyjską firmę pasante. Można zamówić przez internet z ich oficjalnej strony. Prezerwatywy tanie, duży wybór, mi pękła raz przez okres 2 lat, ale to przez moje zakładanie na "odwal się". Na allegro też są, ale cenowo wychodzi chyba tak samo. Można zamówić paczki po 144 sztuk. Zaletą przede wszystkim się tak nie rozciągają jak unimile skyn i pochodne tych niby "zwiększających doznania" prezerwatyw. Tzn przy ostrym sexie np po 15 minutach prezerwatywa wraca do pierwotnego kształtu a nie zwisa z końca penisa jak skarpeta - co szczerze przy niektórych prezerwatywach się pojawia. Dużo środka nawilżającego, ale nie śmierdzą tak lateksem jak niektóre. Testowałem wiele, przy tych zostałem najdłużej i do tej pory ich używam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Stosowałam tylko Durexy i żaden nie pękł. A najczęściej? Najczęściej chyba klasyczne, ponieważ jak dla mnie i TŻta nie ma wielkiej różnicy w odczuwaniu przyjemności. Często też stawiamy na prążkowane i Real Feel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.