|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Po co komu błona dziewicza?
Tak się zastanawiam, dlaczego większość dziewczyn tak się trzęsie nad swoimi błonami dziewiczymi?
Do zadania tego pytania skłoniła mnie lektura jednej strony, cytuję: "Prawda jest taka, że wszystko zależy od kształtu błony. Gdy przysłania ona całe wejście do pochwy, może dojść do jej uszkodzenia przez tampon. Takiego ryzyka nie ma w przypadku błony w kształcie pierścienia albo rogalika. Na wszelki wypadek lepiej zatem stosować tampony w rozmiarze mini. Jeśli jednak przy ich wprowadzani odczuwasz ból, do czasu rozpoczęcia współżycia używaj wyłącznie podpasek." Kiedyś gdzieś wyczytałam na forum - dziewczyna pisała, że jej koleżanka była u ginekologa, nie powiedziała, że jest jeszcze dziewicą w związku z czym lekarz zbadał ją przez pochwę i podobno "rozpaczała, bo może już nie mieć błony"... ![]() Przecież dziewictwo to fakt, że nie uprawiało się seksu, a nie błona lub jej brak, przynajmniej dla mnie. W skrócie rozdziewiczyć może tylko facet, nawet jeśli przebiło się błonę masturbacją, tamponami, intensywnymi ćwiczeniami czy whatever, to przecież nadal jest się dziewicą. Z praktycznego punktu widzenia przecież podczas pierwszego razu nawet lepiej tej błony nie mieć i nie czuć bólu. Pierwszy seks to ma być jakieś bolesne poświęcenie czy jak? A jak facet z tego powodu nie uwierzy, że był jej pierwszym to znaczy, że jest idiotą według mnie. Nie mamy przecież średniowiecza, żeby trzeba było coś koniecznie udowadniać... Jakie macie zdanie w tej kwestii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po co komu błona dziewicza?
Dziewictwo jest w glowie.
To w pochwie to tylko kawalek tkanki, ktory nie ma dla mnie znaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Może to jest kwestia tego, że nie raz młodym dziewczynom wmawia się, że jak mają błonę to są dziewicami a jak nie mają no to nie są.
Zgadzam się, że dziewictwo ma się w głowie i żadna błona nie powinna świadczyć o tym czy się jest dziewicą czy nie. Mamy XXI wiek i jest wiele przypadków i wiele sytuacji, w których możemy ją stracić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
I odwrotnie- są dziewczyny, które radośnie praktykują ostry anal, ale "one są dziewicami", bo przecież błony nienaruszone
![]() Ja podejrzewam, że mogłam swoją "nadwyrężyć" podczas wypadku w dzieciństwie,bo pierwszy raz wcale mnie nie bolał. I jakoś z tego powodu nie ubolewam, wręcz przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A mi na błonie nigdy nie zależało i zdania nie zmieniłam. Kwestie dziewictwa ludzie traktują różnie, jedni uważają, że po oralu dziewczyna już nie jest "w pełni czysta" a inni uważają, że dopiero wprowadzenie członka do pochwy pozbawia go kobiete, ale jak dla mnie błona jest tu najmniej istotna.Szczerze nie spotkałam się osobiście z taką gloryfikacją błony, ale różni ludzie po świecie chodzą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Modne jest wśród młodzieży zachowywanie tzw. dziewictwa do ślubu. Taka 16-latka czy 15-latka poznaje swojego pierwszego chłopaka, planują pierwsze zbliżenie i mówi mu, że ich pierwszy raz będzie analny, bo chce być dziewicą do ślubu. Trochę to niedorzeczne. Nawet ktoś wypowiada się, że jakby mogła cofnąć czas, też by tak zrobiła. I te dyskusje, czy po analnym jest dziewicą czy nie... Myślę, że tu bardziej chodzi o jakiś prezent, dar, coś niepowtarzalnego, co może dać mężowi, pierwszy stosunek dopochwowy, coś co się drugi raz nie zdarzy, bo będzie już drugi. A jednocześnie jest doświadczoną kochanką i nie będzie problemu z niedopasowaniem. To nadużywanie i deformowanie słowa dziewica jest spowodowane być może brakiem innego dobrego określenia.
Określenie kobiety słowem czyjaś "kochanka" wyklucza nazywanie jej "dziewicą". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie tylko błona jest źródłem bólu przy pierwszych razach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też mnie zawsze to dziwowało.
Może chodzi o funkcję zabezpieczającą przed wnikaniem bakterii. Albo chcą wyrwać chłopa z kultury, gdzie praktykuje się sprawdzanie obecności błony u przyszłej małżonki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z tym, że dziewictwo siedzi w głowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.