![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
czy wy też wstydzicie się niedoskonałej cery?
no właśnie...jak tylko pojawi mi się na twarzy jakieś "ufo" to najchętniej zamknęłabym się w domu i nie pokazywała nikomu na oczy (o chłopaku nie wspominając
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: czy wy też wstydzicie się niedoskonałej cery?
No może czaaasem tak jest...
Ale nie zawsze - głównie kiedy mnie jakoś wyjątkowo wysypie. A tak - makijaż, korektory, pudry i jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
troche zle sie czuje z tym, ze nie moge wyjsc z domu bez podkladu. "bez" nie moge patrzec na swoja cere - zaskorniki, od czasu do czasu pryszcze, cienie pod oczami, poza tym jestem bardzo blada. zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja piekna cere - ja nie mam
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hmmm czy się wstydze? Kiedyś napewno się wstydziłam, ale ostatnio doszłam do naprawdę zadowalającego poziomu samooakceptacji i nie mam nic przeciwko wyjściu do sklepu, gdy mam na twarzy jedynie krem koloryzujący i wszytskie niedoskonałości widać jak na dłoni.
Nie zmienia to faktu, że idealnie gladka cera to moja idea fixe, marzy mi się taka jak po obrobieniu photoshopem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Teraz już mnie ten problem nie dotyczy, ale we wczesnej młodości
![]() Maskowałam to korektorami, pudrami itd. ale niestety często wyglądało to jeszcze gorzej. Szybko przywykłam bo większość znajomych miała podobnie ![]()
![]() |
#6 |
Mod-Śnieżynka
|
Kiedyś nie wyszłam z domu nie malując się. Teraz w zasadzie też nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bez fluidu ani rusz z domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak samo mimo ze nastolatka już nie jestem nie mam problemów z cerą ale od czasu do czasu coś mi wyskoczy pojedyńczego wtedy też najchętniej nie wychodziłabym z domu wszyscy mi mówią że jestem nienormalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
podobno czesto inni nie zauważają naszych niedoskonałości,to my ciagle myśląc o tym i sadząc,ze ta druga osoba na pewno to coś widzi sami to pokazujemy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam cery idealnej - idąc na spotkanie z moim TŻ zawsze mam na ryjq podkład bo wiadomo, że chce sie wyglądac piknie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To może wypowiem sie ja - osoba o bardzo NIEIDEALNEJ cerze. Uwaga - rozpisze sie i nie bede delikatna
![]() Gdybym miala sie wstydzic tego, jak wygladam to w ogole nie moglabym wychodzic z domu ![]() Czasami sie zastanawiam jak bym sie czula gdybym na codzien mala ladna cere a tylko czasami wyskoczylaby mi jakas paskudna niespodzianka. Probuje w ten sposob zrozumiec osoby, które doslownie rozpaczaja z powodu jednego pryszcza. I chociaz wyobrazam sobie, ze to tez nie jest przyjemne to mysle ze jednak takie osoby powinny sie opamietac. Kilka syfków to nie katastrofa!! Jak ich nie rozgrzebiesz to znikna bez sladu i znow z zadowoleniem bedziesz mogla spojrzec w lustro i pogladzic sie po twarzy. Ja przez wiele lat miałam trądzik z prawdziwego zdarzenia (czyli nie 5 krostek na krzyż przed okresem, lecz cale czolo w tradziku grudkowo-krostkowym + inne defekty na policzkach i brodzie). Teraz jest raz lepiej, raz gorzej a do tego wszystkiego doszly paskudne blizny i przebarwienia. Smarowałam twarz masa specyfików, łykałam antybiotyki, hormony... I nic nie pomogło. Dlatego szlag mnie trafia jak slysze, ze ktos sie uzala nad trzema pryszczykami ktore po kilku dniach znikną. Bo uwierzcie mi - jest masa osob ktora chcialaby miec takie problemy z cerą jak wy ![]() A teraz kwestia wstydzenia sie... Jezeli wygladam tak jak wygladam to po nocy z ukochanym, albo na wyjezdzie ze znajomymi mam sie pierwsza zrywac z lozka i robic makijaz?? Sylwia, powiedz szczerze, czy twoj TŻ zerwalby z toba z powodu krostki na czole?? Na pewno nie jest taki głupi. A jeśli jest to tym lepiej jesli szybko zostawi Cie w spokoju. Bo w ciagu calego zycia facet ma nieraz okazje zobaczyc kobiete w duzo gorszej sytuacji niz z pryszczem na nosie. Jezeli jest taki delikatny to co bedzie jak zobaczy Cie np. w szpitalu po porodzie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam na buzi przebarwienia ( po nieprofesjonalenj kosmetyczce ) i tego sie najbardziej wstydzę.Syfki mozna łatwo zamaskować, a rozszerzone pory?...
![]() ![]() Kiedyś w klasie miałam kilka panien, które miały tygodniowe nieobecności bo zrobiło sie im coś podskórnego na nosie albo czole...przesada moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
POdzielam zdanie Ines, że 2 pryszcze na nosie to żaden koszmar, da się przeżyć.
![]() Ja jako bardzo młoda osoba nie miałam praktycznie żadnych problemów z cerą. Naprawdę w przedziale wiekowym-szkolnym, kiedy moje koleżanki i koledzy chodzili z wulkanami na twarzy ja miałam twarz jak przysłowiowe niemowle. ![]() ![]() ![]() Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy aby na pewno moja skóra nie przechodzi spóźnionego dojrzewania? ![]() Porąbała mi się jakaś kwestia w organizmie i mam własnie jakąś postać trądziku. ![]() ![]() Tak bardzo nie popadam w depresję z tego powodu, ale trochę mnie to niepokoi, da się to ładnie zamaskować, bez tapety itp. Poza tym "gwiżdż na pryszcz" jak to kiedyś mówiono w reklamie Clerasilu, czy czegoś takiego na trądzik. ![]() Dlatego proponuję niepanikować z powodu kilku krost, bo są naprawdę beznadziejne odmiany róznych przypadłosci i wtedy to się można załamać z nerwów, bezsliności...
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci naprawde nie sa az takimi wzrokowcami, ze krzywo patrza na nasze niedoskonalosci ![]() Naprawde nie przejmuj sie tymi "ufami" ktore czasami wyskoczą ![]() Ja ostatnio pokazalam sie bez makijazu nawet bylemu chlopakowi ![]() ![]() ![]() To dopiero bylo z mojej strony poswiecenie ![]() ![]() Mój TŻ wie ze nie da sie byc piekna 24h na dobe. To znaczy dla niego moze i jestem zawsze piekna, ale dla siebie nie. I nie przejmuje sie tym. Kocha to akceptuje.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem bardzo zadowolona z mojej cery, ale jak mi czasem wyskoczy jakiś pryszcz przed okresem to nie robię z tego wielkiem tragedii tylko nawet się z tego z moim TŻ śmiejemy.. ![]() dziewczyny głowa do góry!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jestem tego samego zdania co Ines i Pomadka
![]() Przestałam się przejmować i paraduję w męskim towarzystwie bez makijażu ![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ines, Ty masz takie problemy?? :eek!: Nie podejrzewałam, na zdjęciach kompletnie nie widać.
Ja teraz mam nienajgorzej w porównaniu z tym jak kiedyś bywało, więc doceniam to i nie robię tragedii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Majko ja chyba mam tak samo jak ty
![]() Moje czółko jest w grudkach i innych ozdobach ![]() Ale co tam ![]() ![]() ![]() ![]() Moj TŻ już zdążył się do mnie przyzwyczaić ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Mój aparat cyfrowy wprost przeciwnie, zawsze uwidacznia wszystkie niedoskonałości, których wcześniej nawet nie widziałam. Pewnie nie umiem go odpowiednio ustawić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to usunąć...? Pewnie trzebaby zeżreć wiadro hormonów, antybiotyków, wysmarować garnek maści wszelakich i możeby przeszło? ![]() Marzy mi się taka maseczka cud- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak najwazniejszy jest makijaz ![]() ![]() ![]() ![]() Tak wiec (moze odpowiem na pytanie zawarte w temacie) ja sie wstydze mojej cery ale nie przed bliskimi mi ludzmi (przyjaciolmi, rodziną). Z tym ze wydaje mi sie ze ja naprawde mam czego sie wstydzic... ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może aż wiadra hormonów i antybiotyków nie połknełam, ale moja wątroba i tak sie zbuntowała i teraz nie prędko znów się zdecyduje na taki hard core. Cytat:
Albo fluid ktory daje efekt photoshopa na twarzy... Ach, rozmarzyłam się ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja myslę, że mnie przydałoby się porządne-profesjonalne oczyszczenie cery+wizyta w dobrym gabinecie lekarskim. Tak mi się wydaję, ze mogłoby to odnieść skutek. ![]() Ines, aż się boję tych tabletek, skoro mpiszesz, że watroba CI się zdenerwowała na to całe leczenie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam paniki w oczach gdy widze nawet na czubku nosa pieknego czerwonego pryszcza- szczegolnie jak jest to weekend( wtedy chodze ma gruba warstwa masci na syfku przy moim TZ- a on sprawdza co pare godzin- czy juz umarl syfek czy jeszcze zyje
![]() Kiedys przejmoalam sie bardziej stanem mojej skory- kladlam na nia 3 rozne kremy, puder fluid korektor i inne wynalazki - ale i cere mialam w gorszym stanie (bylo to w okresie dojrzewania).Teraz moim problemem sa rozszerzone pory- ale nie robie z tego tragedii, nawet zdarza mi sie uzywac roznego rodzaju rozwietlajacych specyfikow, ktore przeciez jak wiadomo wymagaja doskonalej skory.W weekendy staram sie robic raczej nawilzajace kuracje- dlatego nie maluje sie tylko smaruje roznymi cudami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Wiecie co jest dla mnie najgorsze? Koleżanki, które pytają się - "a co ci się zrobiło?" Wrryyyy udusić taką można. Zatem apel do tych, które nie wiedzą co to pryszcz, nie zadawajcie głupich pytań. Usłyszeć coś takiego nie jest miło, po czymś takim mam ochotę schować się w domu. Taktowne osoby udają, że nic nie widzą - szkoda, że nie wszyscy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja teraz wypróbowuję przepis na napój drożdżowy podany przez wizażankę w innym wątku (ten, co trzeba pić 20 dni, potem 20 przerwy i tak dalej). Na razie jestem przy 6 dniu i jeszcze nie widzę różnicy, ale zobaczymy dalej.
Genialna była w ogóle maseczka drożdżowa Soraya, a już od dłuższego czasu nigdzie nie mogę jej dostać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozniej zostalam wyslana do ginekologa po diane. I tam wrecz błagałam o te pigulki bo lekarka powiedziala ze to samobojstwo dla mojej watroby po tak dlugiej kuracji antybiotykowej (dermatolog jakos o tym nie pomyslala ![]() Dostalam te piguly i chociaz bardzo zle je znosilam to wytrzymalam 3 miesiace. Efektów nie było (jestem ewenementem bo wiekszosci diane35 pomaga choc troszke). No poza jednym - zniszczyłam watrobe i m.in. w ogole nie moglam pic alkoholu ![]() Na szczescie watroba podobno szybko sie regeneruje i juz jest ok (to bylo poltora roku temu). Teraz zastanawiam sie czy na jesien znow sie nie wybrac po antybiotyki ![]() Moze jak bede piła kefirki i pozniej nie dobije watroby diane35 to nie bedzie tak zle ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.