|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Praca-małe pytanie.
Witam. Krótko mówiąc,jestem tegoroczną maturzystką i oczywiście po maturze chcę zacząć pracować-konkretniej od czerwca. I tutaj kieruję do was pytanie : Czy szukanie pracy już teraz jest bez sensowne?
Czy nie za wcześnie? Z jednej strony uważam,że dobrze byłoby już teraz się rozejrzeć za czymś bo w maju może być za późno, chociaż sama nie wiem. Jak to było u was? Ostatnio porozsyłałam swoje CV i zostałam zaproszona na 8 rozmów kwalifikacyjnych i byłam na kilku z nich, tylko wiadomo gdy pytają o dyspozycyjność to mówię,że od czerwca. Sama nie wiem co robić, wiem błahy problem,ale nie chcę w czerwcu zostać bez pracy,bardzo mi zależy. Liczę na wasze sugestie,jak to u was było itp. Pozdrawiam, miłego dnia ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca-małe pytanie.
Cytat:
![]() ![]() Możesz też zrobić coś ciekawszego - wybierz miejsce, w którym chciałabys pracować, żeby się przy okazji nauczyć czegoś ciekawego - związanego z przyszłymi studiami czy zainteresowaniami, wyślij tam CV i poproś o przyjęcie na staż/praktyki/do dorywczej pracy od czerwca. Może pieniądze będą mniejsze, ale w przyszłości to baaardzo zaprocentuje.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No wysyłaj, ale uprzedzaj, że możesz od czerwca bo tak to marnujesz czas niektórym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś końcówką kwietnia przed maturami zaczęłam rozsyłać CV. Później w maju wszyscy się obudzili i było jedno wielkie bum, a ja trzy dni po maturach już zaczynałam swoją pierwszą pracę
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wysyłaj już i pisz, od kiedy jesteś dostępna. Widziałam już nawet jakieś ogłoszenia o pracy na wakacje, więc pracodawcy też już szukają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.