|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
krem na rozstępy w ciąży
Witam.
Mam pytanie do Dziewczyn, które są lub były w ciąży.. Kupiłam w Rossmanie krem Efektima pharmacare Mama- care i... mam po nim strasznie zaczerwienione piersi. Skóra w okolicy sutków się ewidentnie łuszczy i stały się bolesne. Tylko teraz się zastanawiam, czy to reakcja alergiczna (krem jest hypoalergiczny i stosuję go już jakiś czas), czy po prostu takie uroki ciąży? Bardzo proszę o pomoc, może któraś z Was używa właśnie tego preparatu?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na rozstępy w ciąży
Ja uważam, że to skutek uboczny działania preparatu. Wprawdzie nie używałam go w ciąży a nawet gdyby, to zawsze na innej skórze inaczej zareaguje. Przerwij jego stosowanie i zobacz czy objawy ustąpią.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wpisz sobie nazwę na stronie o składach srokao.pl - pisze co nie co nt. tego kremu (jeśli piszesz o 5w1) w komentarzach, jeśli się interesujesz składami. Wspomina o pochodnej formaldechydu której powinno się unikać w ciąży .Oczywiście to tylko strzał, kremu nie używałam, polecam oliwkę dla dzieci z dobrym składem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Z Twojego opisu wnioskuję, że prawdopodobnie to reakcja alergiczna na preparat. Często alergie na kosmetyk pojawiają się dopiero po jakimś czasie. W ciąży skóra jest bardziej wrażliwa i należy starannie wybierać kosmetyki. Chociaż pamiętam, że ja w pierwszej i drugiej ciąży również miałam taki okres,że skóra była bardziej zaczerwieniona i swędząca. To był czas kiedy moje piersi rosły
![]() www.mama-24.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja polecam najzwyklejszą oliwkę dla dzieci. Stosowałam od trzeciego miesiąca i nie mam ani jednego rozstępu a skóra jest dobrze nawilżona. Z kremami trzeba uważać bo w ciąży nie wszystko można bezpiecznie stosować. Druga sprawa, że jeśli ma się skłonności to rozstępy pewnie i tak się pojawią niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.