|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ech... Jak ktoś nie ma w głowie, to ma w nogach.
Z miejsca zaznaczam, że wiem, iż to nie ten dział, ale zależało mi na szybkiej odpowiedzi, a INTYMNE jest do tego stworzone
![]() Czas oddania PITów dobiega końca, a ja... zgubiłam gdzieś moje rozliczenie. Zawsze rozliczam się na końcu, bo najczęściej mam coś do dopłacenia, więc wiadomo - nie śpieszy mi się. No i chcę się zabrać za rozliczenie, a tu zonk. Całkiem niedawno wymieniałam szafę i podejrzewam, że podczas przeprowadzki rzeczy ktoś gdzieś przełożył ten papier. A ponieważ czas nagli, szafa jest wielka, a ja nawet nie wyobrażam sobie robić rozpie%$#@olu w pokoju, postanowiłam Was zapytać: czy dostanę jakiś duplikat rozliczenia? Możecie mi legalnie zmyć głowę. Należy mi się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ech... Jak ktoś nie ma w głowie, to ma w nogach.
W firmie, w której pracuję, nie było problemu, żeby pracownik dostał duplikat PITa (do ręki, nie pocztą). Pracodawca zazwyczaj przechowuje PITy wraz z potwierdzeniem nadania bądź podpisem pracownika.
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ja w zeszłym roku zgubiłam jeden z pitów, zadzwoniłam do nich, powiedziałam, że potrzebuję duplikatu i czy da radę mi wystawić, powiedzieli, że jasne, żebym wpadła tego i tego dnia i dostanę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieję, że babki w pracy będą tak samo pomocne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jasne, że dostaniesz duplikat. A druga sprawa, że dopłata podatku nie ma nic wspólnego z wcześniejszym złożeniem zeznania. Możesz złożyć nawet 2 stycznia, a wpłacić do 30 kwietnia, nikt cię nie zmusi do wcześniejszego wpłacenia podatku tylko dlatego, że wcześniej złożyłaś pit, więc nie ma co zostawiać rozliczenia na ostatnią chwilę.
![]() ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=dKVxC7Adl0o Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2014-04-19 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
przypomnialas mi, ze nie wypelnilam pita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46100877]przypomnialas mi, ze nie wypelnilam pita
![]() I to jedyny pozytek z tego watku. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.