|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
na politechnikę po humanie?
Hej
![]() ![]() I oto mój dylemat - jest sens pchania się na polibudę po humanie? Pamiętając, że jestem dobra z matmy (ale tylko po zakresie podstawowym, który jest śmiesznie łatwy), o fizyce nie mam żadnego pojęcia tak szczerze mówiąc, ale już o informatyce tak z racji zainteresowań ![]() Nie martwię się o sam fakt dostania się, ale o to, czy dam radę się tam utrzymać ![]() Z góry dziękuję za wszelkie opinie.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: na politechnikę po humanie?
Jeśli czujesz się mocna z matematyki,masz "ścisły" umysł i takie techniczne zainteresowania,to czemu miałabyś nie spróbować ?
Ja jestem po kierunku biologiczno chemicznym i też się wybieram na politechnikę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
w przyszłym roku kończę polibudę, a jestem po humanie właśnie
![]() wszystko się da, spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
też po humanie studiuję informatykę, wszystko się da nadrobić. Ja się uczyłam matematyki rozszerzonej indywidualnie do matury, ale na studiach matma to co innego niż rozszerzenie z liceum, więc dużo nie stracisz.
Ale jak mówisz, że bez problemu zaliczysz na 90-100% to czemu nie lekarski? I przejrzyj dla pewności kierunki PW, co i z jaką punktacją się liczy i jakie były progi. Bo z chemią czy biologią + matmą podstawową raczej nie na wszystko dasz radę się dostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeśli myślisz, że dasz radę nadrobić materiał rozszerzony z liceum z matmy i fizy to możesz próbować. Najcięższe na studiach są właśnie te braki z rozszerzeń z zakresu liceum (zwłaszcza, że właściwie na każdym przedmiocie wykładowcy zakładają z góry, że wszyscy mieli rozszerzenie w liceum, przynajmniej u mnie tak jest, a jak się nie ma podstaw(czyli rozszerzeń) to ciężej jest ogarnąć nowy materiał). Najlepiej zacząć nadrabiać materiał jak najprędzej, żeby potem nie musieć nadrabiać tych 3 lat w miesiąc (ja miałam taką sytuację z chemią i nie polecam =D ale się udało).
Edytowane przez Faxu Czas edycji: 2014-04-23 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jak napiszesz to, co zdajesz, w przedziale 90-100 to nie ma opcji, żebyś się nie dostała na lekarski, także w czym rzecz? Jeśli chodzi o studentów politechniki po humanie, znam kilkoro, łatwo nie mieli, ale dali radę. Znam też ludzi, którzy byli w liceum świetni z matmy i fizyki, zdali maturę świetnie, a wylecieli po pierwszej sesji z budownictwa czy innego kierunku politechnicznego. Nie ma reguły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
uważam że spokojnie możesz iść na polibudę. w wakacje powinnaś jednak zobaczyć jakie przedmioty masz na danym kierunku i jeśli trafi Ci się fizyka to przysiądź do niej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.