|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kilka pytań co po maturze + AGH
Witam
Zacznę od tego, że za rok będę zdawać maturę i zupełnie nie mam pojęcia gdzie mogę iść, uczę się na prawdę średnio, w związku z tym, że to dopiero za rok może jest ktoś kto wie jak są liczone pkt na AGH? Kolejna sprawa to gdzie iść, jasne mówi się o zapotrzebowaniu choćby w IT ale takie bardziej możliwe na obecną chwilę, coś dla osoby, która może nauczyć się czegoś na nowo i nie koniecznie mieć wiedzę z wcześniejszych lat na temat jakiejś specjalności. W grę wchodzą i uniwerki i polibudy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Kilka pytań co po maturze + AGH
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
po pierwsze, AGH jest naprawdę dobrą uczelnią, więc jak się to ma do Twojego "uczę się naprawdę średnio"?
a po drugie, nie każdy musi iść na studia. skoro nie masz nawet najmniejszego pomysłu na to, co chcesz robić (albo nie podzieliłaś się tym pomysłem z nami), to może warto sobie odpuścić? zwłaszcza, że nawet nie pofatygowałaś się, żeby napisać, co Cię interesuje, w czym jesteś lepsza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jestes po technikum czy liceum? Jesli technikum to mozesz poszukac pracy i odpuscic studia.
Co do AGH - znajomi studiuja i doslownie zyja w ksiazkach, licza i kuja 24 na dobe, wiec to nie kest uczelnia na zasadzie: jakos to bedzie, moze mnie pociagna na nastepny rok. Jak nie zamierzasz sie uczyc, uczyc i uczyc to agh bym odpuscila. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja akurat konczylam liceum, ale 3 osoby, ktore znam po technikum pracuja w zawodzie i dobrze im sie wiedzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ale po technikum jak chcesz pracować sensownie w zawodzie to idziesz na budowlańca etc. czyli tam, gdzie wiesz, że nie będziesz robić studiów i byle mieć jakąkolwiek, byle gównianą robotę. W tej chwili jak chcesz pracować w sensownej firmie i zarabiać sensowne pieniądze to papierek technika to ZA MAŁO,a jestem po technikum i wiem co mówię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jaki sceptyzm. Czy ja wiem czy gowniana. Kolezanka jest kwiaciarka, kumpel gotuje w knajpie. Obydwoje sa zadowoleni i glodowych pensji nie maja. Nie kazdy ma ochote spedzic zycie w korpo wiecznie w wysciu szczorow, tylko dla kasy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale w momencie kiedy taka osoba z samym technikum straci pracę po 10 latach pracy w knajpie to innej nie znajdzie bo ma za niskie wykształcenie a kwiaciarka jak otworzy swoją kwiaciarnię to super ale póki pracuje dla kogoś to nie może być pewna swojej pracy bo w zasadzie do kwiaciarni nie trzeba wykształcenia, tylko umiejętności, wyobraźni, wyczucia stylu. Myślisz, że studia to dla jaj się robi? no właśnie nie dla jaj, tylko żeby później nie zostać na lodzie między innymi. I tak, sceptycyzm bo rynek w tej chwili jest bezwzględny i nie ma co sobie mydlić oczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego to nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.