|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Powinnam schudnąć ?
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na ten temat jeśli nie to proszę o przeniesienie
![]() Mam problem a dokładnie ważę 56-58 kg (nie wiem dokładnie) przy wzroście 158-159 cm moje wymiary to 91,70,88 i w domu mi dokuczają ,że jestem gruba może i robią sobie żarty ale to mój wrażliwy temat i już nie daje rady ![]() Mam duże piersi (D-E) i dość grube łydki no i oczywiście fałdki na brzuchu ale poza tym dobrze się czuje w swoim ciele tylko w domu mi dokuczają myślicie ,że powinnam schudnąć ? Może jak będę miała czas to dodam jakieś zdjęcie swojej sylwetki dla obiektywnej oceny ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Powinnam schudnąć ?
Jeśli dobrze się czujesz w swoim ciele to nie zmuszaj się bo ktoś Ci dokucza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No tak ale czy według was ważę za dużo i powinnam schudnąć ?Najbardziej przeszkadzają mi duże piersi ale z tego raczej nie mam szans schudnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A opowiedz, ile masz lat? Podejrzewam, że mało, bo zwracasz uwagę na to, co mówią domownicy. Ja bym olała. Najważniejsze,że ty czujesz się dobrze. Mnie niestety matka dużo o tym gadała, że jestem gruba, spasiona, brzydka itp., ale cóż, rodziców się nie wybiera. Do dziś walczę z kompulsami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem ważysz w sam raz patrząc na to że masz duże piersi. Jeżeli masz kompleksy, że jesteś gruba, to możesz wykonywać jakieś proste ćwiczenia ujędrniające choćby squaty albo brzuszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moja siostra ma wzrost prawie taki jak ty (160 dokładnie) i wagę 56, i uchodzi wśród znajomych za ideał kobiecości :P Więc myślę, ze przy podobnej wadze i wzroście , a jeszcze z większym biustem, tez wyglądasz nieźle. Choć oczywiście to wiadomo, że tłuszczyk różnie się na ciele rozkłada, ale sądząc z Twojej wypowiedzi, u Ciebie "poszło w cycki" XD Niejedna by tak chciała ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam 18 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
olej ich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mam taki sam problem jak ty mój wzrost to 158 a wymiary 87 63 89 a waze 53 kg i czuje się źle w swoim ciele bo mam bardzo rozbudowany dól szczególnie uda aż 53 cm!!!!! masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ja juz schudłam i to dużo 7 kg od października ,a uda nadal wydają sie szerokie czy przy moim wzroscie 158 50 w udach to duzo ?? bo nie wiem czy to moje urojenie obsesja. nie jem pieczywa, zero cukru, ćwicze ....
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- ja juz schudłam i to dużo 7 kg od października ,a uda nadal wydają sie szerokie czy przy moim wzroscie 158 50 w udach to duzo ?? bo nie wiem czy to moje urojenie obsesja. nie jem pieczywa, zero cukru, ćwicze .... Edytowane przez kashmir21 Czas edycji: 2014-02-16 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mnie jest ciężko ocenić bo ja mam 170 wzroatu i w udach 53 i zawsze mi się wydają grube
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może macie racje zacznę ćwiczyć tylko jak pokonać lenia ?
![]() Wkurza mnie krytyka moich bliskich wiem ,że oni robią to specjalnie ,żeby mi dogryźć (szczególnie siostra) ale chyba nie wiedzą ,że to mój słaby punkt a widząc w domu wszystkich chudych to chcę mi się płakać ! Ale z drugiej strony nigdy nikt inny mi nie powiedział że jestem gruba ![]() A mam jeszcze jedno pytanie bo według BMI które obliczałam moja waga jest prawidłowa ale czy na pewno ? Może zrobiłam to zle ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bmi jest wogóle nie wymierne nie zwracaj na nie uwagi, mam kolegę który ćwiczy i wyglada super-jak z okładki a według BMI ma otyłość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie patrz na BMI, patrz na siebie
![]() Ja bym po prostu zaczęła ćwiczyć. Waga może zostać taka sama, ale Ty będziesz mieć więcej mięśni, mniej tłuszczu, więc objętościowo będzie Cię mniej ![]() Ciało będzie jędrne, z zarysowanymi mięśniami. I żadne odchudzanie niepotrzebne, a ćwiczenia, żeby nie być 'skinny fat' - polecam poczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czujesz się dobrze z sobą - to jest najważniejsze! A jeśli komuś przeszkadzają Twoje kilogramy to pamiętaj - to ich problem, nie Twój ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem masz odpowiednią wagę, odpowiednie wymiary i nieodpowiednie podejście rodziny do twojej osoby. Wydaje mi się, że to właśnie najbliżsi powinni być opoką i akceptować, a nie dokuczać.
Mam podobne wymiary, trochę mniejszą wagę i czuję się dobrze w swoim ciele. Nigdy nie usłyszałam, że jestem gruba, czy powinnam schudnąć, a mój facet szaleje na punkcie mojego płaskiego brzucha. Moją największą zmorą są grube ramiona, z których nie jestem w stanie schudnąć, a po ćwiczeniach stają się one jeszcze większe. Trudno, muszę je zaakceptować. ![]() Przy takim wzroście uda zawsze będą wydawać się większe niż u kobiet z 170cm. Samoakceptacja jest najważniejsza i jeśli ty czujesz się dobrze w swoim ciele to nikt nie powinien w to ingerować. Jeśli czujesz potrzebę zmian - robisz to wyłącznie dla siebie, a nie dla chłopaka, przyjaciółki czy rodziny. Jedyne, co mogę polecić to ćwiczenia na ujędrnienie ciała i ewentualne spalenie tłuszczyku z brzucha. Jędrne, zdrowe ciało wygląda o wiele lepiej niż wychudzony wieszak. ![]() A poza tym - ciesz się sobą i nie słuchaj opinii innych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe słowa
![]() A mam jeszcze jedno pytanie jakie ćwiczenia polecacie na fałdki na brzuchu ? No i ogólnie na ujędrnienie ciała ? ![]() Znalazłam tam jakieś na youtubie ale nie wiem które będą najlepsze ![]() Edytowane przez kinga10204 Czas edycji: 2014-02-18 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Doradzi mi ktoś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
sam ruch powinien ujęrdnić ciało, podejrzewam, że jesteś mloda, więc spróbuj pobiegać na powietrzu. po jakimś czasie zauważysz różnice.
dziewczynki zaakceptujcie siebie, szczególnie, że mieścicie się w normie. jedna będzie miała wypukły brzuch, druga szerokie biodra i nic z tym się nie zrobi. szczególnie, że chudnie się równomiernie, czyli zawsze te uda będą szersze. na przykład mam koleżankę, która zawsze była niebywale chuda, ale miała nieproporcjonalne uda, co ją męczyło. teraz wazy poniżej normy a uda nic. taka nasza uroda. organizm magazynuje tłuszczyk na ewentualną ciążę, albo głód ![]() ja uważam, że to mężczyźni mają gorzej. ile z nas nie zna facetów z normalnymi rękami i nogami i ciążowym bebzunem? to dopiero jest katastrofa.
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Często jeżeli bliski krytykuje to jest bardziej bolesne, niż gdyby to była obca osoba. Znam dziewczynę, która przez komentarze ojca- niby że przy wzroście 155 cm , 55 kg jest za gruba- nabawiła się anoreksji i najgorszym momencie choroby ważyła 38 kg.
Z wagi nie masz co zrzucać, ale może warto wymodelować ciałko? ![]() Z piersi da się "schudnąć", bo jest to w większości tkanka tłuszczowa. Tylko zastanów się czy warto. Pewnie niejedna (ja też! ![]() Ja mam ok. 155, 156 cm wzrostu. Ważę teraz 58,5 kg. Uważam, że mam grube nogi i brzuszek mógłby być lepszy. Znalazłam sobie super zestaw ćwiczeń na nogi i już widzę poprawę. Choć chyba nigdy dla mnie nie będą idealne ![]() ![]() Moja rada jest taka- zacznij ćwiczyć, dla zdrowia. Zobaczysz, że od razu poczujesz się lepiej. Pod względem psychicznym i fizycznym. ![]() Początki bywają trudne, ale 20 min dziennie, 3 razy w tygodniu to już jakiś krok na przód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
U mnie problem nie jest waga tylko niewłaściwe proporcje jej rozkładania. Przez co znajomi mi odradzają diety
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja ważyłam 53 jakiś miesiąc temu a teraz znów prawie 55 i jestem załamana ale prawda jest taka ,że zjechałam z 58 do 53 nic nie robiąc i nie zdając sb z tego sprawy
![]() ![]() ![]() Mam wielką nadzieje ,że mi się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.