|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Studia: Grafika komputerowa
Cześć. Dotarłam do tego czasu, w którym trzeba wybierać. Sprawa ma się tak - jestem po czteroletnim dziennym technikum o kierunku organizacja reklamy. Chcę dalej iść w tym kierunku. Przede mną matura i egzamin zawodowy o które się nie boję. Myślę też o studiach, kierunek: grafika komputerowa, wszystko byłoby okej, gdyby nie rozpiska obowiązkowych przedmiotów. Mianowicie - WSZYSTKIE MIAŁAM W TECHNIKUM. Takie same nazwy, wiec pewnie uczą identycznych rzeczy, a powtarzanie tego samego dla mnie nie ma sensu. Inne przedmioty to tylko kilka (3-5) przedmiotów, które każdy ma w kierunku wybranej przez siebie specjalizacji. Pewnie uczą tylko pracy we większej liczbie programów, bo ja wszystkiego uczyłam się na Corelu. Nie wiem co robić z tym fantem. A może któraś z was jest studentką/skończyła ten kierunek i mogłaby mi coś więcej powiedzieć? Mam mętlik w głowie, nie wiem co robić.
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Studia: Grafika komputerowa
Może być tak że uczą tego samego ponieważ nie każdy jest po takim technikum. Jeśli jednak chcesz robić to w przyszłości to musisz sobie zdawać sprawę że na studiach mogą Ci wskazać tylko kierunek. Nie nauczą Cię tam praktycznej wiedzy którą się wykorzystuje na co dzień w pracy.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja znam parę graficzek bez studiów, ale za to po kursach i nieźle sobie radzą. Jeśli program technikum i studiów się pokrywa, a Ty miałabyś się uczyć jedynie nowych programów, to chyba wolałabym skończyć dodatkowe kursy niż powielać technikum. Może sprawdź też szkoły policealne, może tam program będzie bardziej zróżnicowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może idź na kursy i szukaj pracy? Wiesz, dobry grafik, bez studiów może nieźle zarobić. Mój znajomy wybrał tę drogę i 5k spokojnie na miesiąc wyciąga
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mają rację. Dodatkowo zależy, w jakim trybie chciałabyś studiować. Jeśli zaocznie, lub dziennie prywatnie to wiedz, że nie jest to tania przyjemność.Sama mam ochotę zapisać się na jakiś kurs.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.