|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odchudzanie przy wadzie serca.
Witam Was
![]() Nie mam pomysłu, jak się odchudzać.. Mam 164cm wzrostu, moja waga to 81. Robię wszystko co mogę, żeby schudnąć. Jem bardzo dużo owoców i warzyw, pije soki owocowe, odstawiłam chleb, smażone rzeczy, piję 2 litry wody dziennie. Moja waga natomiast tylko wzrasta. Przez rok przytyłam 10 kg. Niestety moja sytuacja wygląda tak, że od dzieciństwa mam wadę serce, zwężenie zastawki aortalnej. Kardiolog od małego zakazał mi ruchu, nigdy nie ćwiczyłam na wfie, kazano ruch mi ograniczyć tylko do spacerów. A bez ruchu nie daję rady schudnąć. Gdyby chociaż moja waga stała w miejscu. A ona tylko rośnie..Jest któraś może w takiej sytuacji albo jest w stanie mi jakoś pomóc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Odchudzanie przy wadzie serca.
podaj swój przykładowy jadłospis razem z ilością, jaką jesz. owoce i soki owocowe możesz wywalić z jadłospisu. poza tym idź do lekarza, bo możesz mieć problem z hormonami.
możesz chodzić na spacery, więc sio połazić!
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I chodzę, chodzę najwięcej jak tylko mogę. A jadłospis.. Na śniadanie jeden jogurt naturalny z otrębami i owocami. Na lunch zazwyczaj jabłko. Obiad np.kotlet pieczonej piersi z kurczaka z ryżem i warzywami na parze. Podwieczorek: często zblednerowane owowce, taka jedna, solidna szklanka Kolacja: albo nie jem nic, albo - najczęściej - waza z pesto, mozzarella, pomidorami i rukolą. Taka jedna kanapka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Rozumiem, ze diagnoze i zalecenia mialas gdy bylas mala? Moze warto pojsc kontrolnie do lekarza z pytaniem czy mozesz cos wiecej robic? Moze joga, streching lub inne delikatne formy wysilku? Moze dowiesz sie, jakie cialo wysyla sygnaly aby nie zrobic sobie krzywdy.
Okurat ja mam alergie i astme wysilkowa. Wiosna biegam tylko po deszczu, lekach i inchalatorem w kieszeni, a i nie kazdy dzien jest dobry. Dlatego tez najczesciej cwicze w domu na macie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co roku mam kontrole u kardiologa i niestety nadal utrzymuje to samo.. Ze spacer. Robic wszystko tak, byleby sie nie zmeczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.
|
Cytat:
dieta jest zwyczajnie kiepska. na oko trudno mi ocenić, ile ma kalorii. z tych posiłków to by przeszedł obiad. na śniadanie masz zjeść coś, co doda ci energii, ma białko, węgle i tłuszcze. najprostszym rozwiązaniem jest owsianka z jakimiś dodatkami. albo kanapki z warzywami i jajkiem. jabłko to nie jest posiłek. na podwieczorek nie jedz już owoców. kolację masz jeść koniecznie. styropian wywal z menu, a na kolację jedz białko bez węglowodanów. do tego oczywiście posiłki co 3-4h.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli przytyłaś 10kg, jedząc dokładnie tak, jak wyżej, to coś jest nie tak. Bardziej polecam zrobić PORZĄDNY rachunek sumienia co jadłaś i w jakiej ilości. Bo ja też dłuuuugo mówiłam, że jestem na diecie, generalnie jadłam ładnie i zdrowo, ale tu słodycze, tu jakaś pizza, tu alkohol, tu pepsi. Tylko, że ja właśnie to na tyle wypierałam ze świadomości, że wydawało mi się, że JESTEM na diecie (no a nie chudnę! i też tyłam będąc 'na diecie'). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
.
|
no właśnie - dużo osób nie zdaje sobie sprawy, że jednak przyjmują dodatkowe kalorie i nie tyją z powietrza. zastanów się, czy jednak nie podjadasz/nie pijesz napojów z pustymi kaloriami/alkoholu. i czy zwyczajnie nie liczysz sobie za mało kalorii na dzień.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bylo jak mowicie, ze podjadalam itp, ale od dluzszego czasu (pare miesiecy) nie podjadam nic, pije tyljo wode, pilnuje sie strasznie. I nie glodze sie, na poczatku wiadomo bylo ciezko, ale teraz nie czuje glodu.. Ale rowniez nie najadam sie. Jest mi bardzo lekko, ale nadal tyje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
To jeśli nic nie pomaga, to może warto udać się do dietetyka? Sama się odchudzałam ponad pół roku i ciągle waga wracała do punktu wyjścia. Mnie mama namówiła na wizytę u dietetyczki pani Moniki Górzyńskiej. Dużo mi to dało. Uświadomiłam sobie jakie błędy popełniam. Także warto jest poradzić się specjalisty albo całkiem oddać nasze odchudzanie w jego ręce. Szczególnie też jak się na coś przewlekle choruje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Chciałabym się dołączyć do wspólnego odchudzania. Mam niewydolność serca i tachykardie i wielu rzeczy mi nie można. Nie wiem nawet jak zacząć ... :/ ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Mam też podejrzenie niedoczynności tarczycy, ale okaże się wszystko po wizycie u endokrynologa.. Która jest na czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.