![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Surogatka - jaka jest wasza cena?
Wczoraj przeczytałam artykuł o tym jak łatwo znaleźć surogatkę - ogłoszenie w internecie, cena: 100 000 zł, w jeden dzień bodajże cztery telefony.
Myślę sobie: no tak, to niemoralne. Wiele można stracić, partnera, pracę... Ale z drugiej strony - podobno ceny wahają się az do pół miliona. Głupie 200 000 zł, czy nawet 100 000 zł rozwiązałoby pewnie większość problemów finansowych przeciętnej wizażanki ![]() Oczywiście nie jest to normalne, a w związku to nawet patologiczny stan... Jednak gdyby ktoś zaoferował mi naprawdę duża kwotę to bym się bardzo, bardzo głęboko zastanowiła. Jaka jest wasza kwota? Czy w ogóle jest jakaś kwota za którą zgodziłybyście się na coś takiego? Czy uważacie że powinno to być legalne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Surogatka - jaka jest wasza cena?
Cytat:
myślę jednak, że jakbym była singielką i ktoś zaproponowałby mi 250 000 zł to głęboko i poważnie bym się zastanowiła ![]() ![]() sama natomiast nie mogąc zajść w ciążę nie zdecydowałabym się na wynajęcie surogatki.. raz, że jest możliwość, że mi tego dziecka nie odda, dwa, że jest tyle dzieci z domów dziecka, które tylko czekają na normalną kochającą rodzinę, a trzy - nie stać mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Nie - a dlaczego? Bo uważam że takie zabawy z własnym ciałem i głową są BARDZO niebezpieczne. Bałabym się tego, że w chwili porodu odmówię oddania MOJEGO dziecka, które to zostałoby mi zabrane siłą - trauma na całe życie. Ciąża i poród mogą się okazać też okazać bardzo obciążające i niebezpieczne, a nawet śmiertelne (w tych czasach mimimalnie, ale jednak). Żadne pieniądze nie wymażą wspomnień i tego co się stało.
Chyba szybciej bym była w stanie sprzedać nerkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że nie umiałabym oddać dziecka.
Po prostu. Dla mnie nie ma ceny. Nie przeżyłabym tego w zdrowiu psychicznym, pewnie by się skończyło dla mnie jakąś chorobą psychiczną i rozwalonym życiem. Tak więc, dla mnie nie ma ceny. Musieliby mnie chyba zabić po porodzie. :/ Nawet jak o tym myślę całkiem teoretycznie, to aż mnie ściska z nerwów. ![]() Nie ma dla mnie ceny za dziecko które nosiłam. I bez względu czyje to dziecko genetycznie. Z mojego brzucha , dla mnie = moje.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
mikia20 - nawet... hmmm, 20 milionów? spokój finansowy dla przyszłych pokoleń? wspaniałe wykształcenie i możliwości dla dziecka które urodzisz osobie którą kochasz?
bo o ile temat pt "czy 10 milionów za seks z kimśtam to dużo" to takie tam pitu pitu, krzywdzimy co najwyżej siebie, natomiast tutaj jest dziecko... i sprawa się komplikuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zgadzam się ja tez bym nie była w stanie oddać dziecka które urodziłam
to straszne
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Life is a drink ...
|
Nie wiem czy na dzień dzisiejszy podjęłabym się takiego czegoś. Nie byłam w ciąży - nie wiem jak to jest być w ciąży ...
Cytat:
![]() ![]() Pewnie gdyby i tak doszło do takiego czegoś to i tak nie wiem czy po tym wszystkim oddałabym dziecko...
![]() |
![]() |
#9 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Dlatego lepsza aborcja w przypadku gwałtu niż wyświechtane szantażowanie moralne "urodź i oddaj, co dziecko winne" które wydaje mi się wyrafinowanym znęcaniem nad kobietą o wiele gorsze od jednorazowego gwałtu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
za 200 tys bez problemu
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
mikia20 - ja a nie wiem. nie wiem, ja nie mam pojęcia to znaczy być matką. i nie wiem co czują te kobiety, może one po prostu silnie wmówiły sobie - nie moje komórki, nie moje dziecko, nie jest to część mnie. tak silnie sobie to wmówiły że te 9 miesięcy czują sie wręcz odizolowane od tego dziecka... bo nie wiem nie umiem sobie tego nijak wyjasnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
jestę wieszczę
|
nie zgodziłabym się za żadną cenę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Teraz nie rozważałabym tej sprawy, ale jeśli bardzo potrzebowałabym pieniędzy, nawet niekoniecznie dla siebie, to pewnie bym się skusiła. Za ile? Nie wiem. Ale negocjowałabym jak najwięcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Nie zgodziłabym się - za dużo zmiennych, zbyt wiele się może wydarzyć (para się może po drodze rozstać i powiedzieć "sorry, nie bierzemy dzieciaka", dziecko się może urodzić z wadami i mogą go nie chcieć, komplikacje w ciąży i okołoporodowe - można się nawet przekręcić). Nie potępiam, gdyby ktoś z mojego otoczenia się zdecydował, to nie robiłabym mu wykładów. Sama byłabym pewnie świetną surogatką, bo potrafię być bardzo zdyscyplinowana, kiedy trzeba (zero alkoholu etc.) i oddałabym dziecko prawowitym rodzicom bez żadnych histerii (nie przywiązuję się do dzieci).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdybym była sama, w sensie - nie miała tżta, i przycisłoby mnie finansowo, wzięłabym pod uwagę. Ale na pewno nie mniej niż 250 000 ![]()
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2014-04-24 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie zdecydowałabym się
![]() Nie byłam w ciąży, ale jestem dość uczuciowa i myślę, że mogłabym mieć problemy z oddaniem mojego dziecka i później wyrzuty sumienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Pół miliona i w górę- mogłabym negocjować!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
za odpowiednią kasę mogłabym to zrobić
![]() nie miałabym problemu z oddaniem dziecka, a na wypadek 'rozmyślenia się' przyszłych rodziców na pewno musiałabym być zabezpieczona i uważam, że powinno to być legalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do poczytania o surogatkowym biznesie w Indiach!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
dacn - stan prawny jest taki że nie jest to ani zalegalizowane ani zdelegalizowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Chyba że mnie pamięć zawodzi i jednak nie ustanowiono tego po tej głośnej sprawie co surogatka swoje dzieci oddała do domu dziecka i nie interesowała się nimi a cudze taaaaak baaaardzo pokochałą że oddać nie chciała, kaskę tez pokochała oczywiście. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-04-24 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja przeżyłam rozwałkę systemu, kiedy zobaczyłam dokument o tym, jak matka została surogatką dla swej córki: u córki jajeczko nie moglo się zagnieździć w macicy, czy coś podobnego - i własna matka jej i jej mężowi dziecko urodziła
no powiem szczerze, że to mi rozwaliło system, w glowie by mi nie postalo własną matke poprosić o takie coś, zdało mi się to takie, nie wiem, obrzydliwe? natomiast moja mama powiedziała na to, że jej to nie brzydzi i rozumie ich ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-04-24 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dla nikogo i za zadne pieniadze.
po prostu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
za żadną cenę nie zgodziłabym się na ciążę i poród.
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Licząc 250k to jest pensja 20k za m/c.. hmmm...
![]() Za pół miliona bez mrugnięcia okiem. Dwie ciąże i człowiek ustawiony ![]() Z takimi pieniędzmi można niezły bierny dochód sobie sprawić. Nie rozumiem dlaczego jest to nielegalne, przecież nikomu krzywdy nie robi, ewentualnie baby się mogą bić o dziecko.
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
No, bałabym się właśnie tego: że się rozmyślą / wystawią mnie / że coś się stanie. W świetle prawa ja byłabym przecież matką odpowiedzialną za to dziecko i zonk w tym momencie: oddać do adopcji (do całkiem obcych ludzi), czy co? Co robić? Więc ja myślę, że w takich przypadkach obydwie strony mogą być nieźle upupione - nie tylko, że surogatka urodzi i nie chce oddać dziecka, ale i że potencjalni rodzice się rozmyślą / coś się wydarzy złego. I żadne umowy tu człowieka nie zabezpieczą, bo są wbrew polskiemu prawu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Nie, moje cialo nie jest do wynajecia za zadna kase.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Swojego kota bym nie oddała, a co dopiero własne dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Z oddaniem dziecka nie miałabym problemu, genetycznie i tak nie byłoby moje a ja nawet własnych nie chcę, bardzo bardzo nie chcę
![]() Natomiast przeraża mnie ciąża ![]() ![]() Gdybym bardzo potrzebowała pieniędzy to myślę, że za 200 000 bym się mogła skusić. Ale jakbym nie była życiowo przyparta do muru - na pewno nie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.