|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Paranoja pt. "nie zdam sesji"
Inaczej tego stanu nazwać nie mogę.
Nie mam pojęcia, co się dzieje! Egzaminy rozpoczynają się u mnie na 23 czerwca. Czyli mam prawie 2 miesiące, a jestem sparaliżowana przez strach. W tym roku czeka mnie prawo karne, cywilne,administracyjne, międzynarodowe publiczne i rodzinne- rodzinne za 2 tygodnie (przedtermin). Profesorowie z UWr "uwielbiają" oblewać studentów (ze względu na ceny warunków także). Siedzę przy książkach, ostatnio nic nie wchodzi do głowy. Więc chodzę znużona, smutna, nic mnie nie cieszy... Czego boję się najbardziej? Że obleję 4 albo w ogóle wszystkie 5 przedmiotów i nie wygrzebię się tego we wrześniu.Do granic nerwów zależy mi na tych studiach!! Wszystko jest na tym zbudowane. Ale jednocześnie bardzo bym chciała wyjechać z tego smutnego miasta we wakacje na Bałkany w lipcu.... Pożyć "w drodze", bo to kocham.
I am sick and tired of being afraid staram się przychwycić na gorącym uczynku- czas The reason i hold on i need this hole gone- funny you're the broken one but I'm the only one who needed saving Edytowane przez Isavele Czas edycji: 2014-04-27 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paranoja pt. "nie znam sesji"
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dasz radę
![]() Do tego częste spacery, może jakiś sport? Chodzi o to, abyś poprzez wysiłek zredukowała poziom stresu. 2 miesiące to kupa czasu tak naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też tak panikowałam przed ostatnią sesją, ale na szczęście jakoś doszłam z tym do ładu, rozsądnie to wszystko sobie przetłumaczyłam i siadłam porządnie do nauki dzięki czemu zdałam wszystko w pierwszych terminach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
damn good coffee
|
Tylko się wydaje, że to mało czasu.
Fakt materiału masz sporo, ale zacznij już teraz, nie odkładaj nic na później, systematycznie powtarzaj, spokojnie się wyrobisz ze wszystkim. Nie macie zerówek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Są, ale na zasadach pierwszego terminu- pierwszy taki przedtermin mam za 2 tygodnie
![]() DZIĘKUJĘ WAM pięknie za Wasze posty! Bałam się bardzo złośliwych opinii, a tu niesamowite zaskoczenie. Jesteście wspaniałe!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
będzie dobrze, każdy na tym kierunku trochę panikuje w sesji letniej, bo się zbierają właśnie takie, często całoroczne, kobyły "na raz".
Ja zawsze się psychicznie zabierałam do tego w ten sposób - zrobisz tyle ile potrafisz, a potem nawet jakby się przytrafiła poprawka, to - do września kolejne 2 miesiące ![]() - nie będziesz się zabierać do tego od zera, coś już będzie w głowie, będziesz szlifować, a nie uczyć się - ewentualny warunek to nie koniec świata, nikt Ci za to w łeb nie strzeli powodzenia, dasz radę ![]() PS. A, i jedź na te Bałkany, choćby nie wiem co.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-04-28 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mnie też przed każdą sesją bierze taka głupawka, a jakoś jeszcze nadal studiuję.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Dot.: Paranoja pt. "nie zdam sesji"
Przede wszystkim planuj i zapisuj sobie ten plan nauki na kartce. Ja dopiero od roku stosuję tę zasadę i w sumie dzięki temu mam większą motywację, a co za tym idzie - wreszcie przyzwoitą średnią. Kiedyś się śmiałam z ludzi, którzy sobie rozpisywali np. plan pracy czy nauki na kartce, a teraz sama uwielbiam to robić i bardzo dobrze mi to organizuje czas. Dobrą metoda też jest właśnie ustanawianie nagród - ja sobie obiecuję po każdym dobrze zdanym, dużym egzaminie zakup czegoś, wyjazd, cokolwiek, co mnie motywuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paranoja pt. "nie zdam sesji"
Spokojnie,dasz radę. Dziewczyny mają rację-jak wszystko dobrze zaplanujesz, to ogarniesz materiał, a ewentualna poprawka to nie koniec świata. Powiem Ci szczerze, że ja jeśli podchodzę z rezerwą do sesji i po prostu robię swoje, to wychodzę lepiej, niż jeśli wszystko robię z takim ciśnieniem. Nie umiem wtedy zapanować nad nerwami, w głowie mam czarną dziurę, co jeszcze bardziej mnie irytuje, bo przecież nauczyłam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.